Kolejna dziwna sytuacja

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Kolejna dziwna sytuacja

Post autor: Kołata »

No więc wczoraj grając z kumplem mieliśmy taką akcję. Ja się wbijam kawalerią na dzikach w szkielety z overruna, a on wskrzesza mi na tyłach kloc szkieli i popycha w tył kawy. Pytanie: Czy kawaleria waląca do tyłu ma bonusy z szarży?

Aha, jeszcze jedno. Czy szarżujący rydwan robi piwot w miejscu wokół środka podstawki, czy robi normalnego wheela jak zwykła jednostka?

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

masz bonusy walac w tyl

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

1. Wg erraty tak, ale nie wiem co bym zrobił jakby ktoś chciał mi wypłacać ataki z bonusem za szarżę do tyłu, dlatego sam nawet nie pomyślałbym, żeby takie rozwiązanie zastosować.

2. Pivot
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

a to ja przy okazji zapytam, bo podobna rzecz.
Moj rydwan wpada z overruna w klocek zombii, w plecy rydwanu wpadaja szkielety.

Jak impacty wyplacam? k6 w przodu, k6 w tyl? czy moze jedno k6 i randomizuje pomiedzy oddzialy wroga?

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Każdy unit walczący z rydwanem od frontu dostaje k6, do tyłu i na boki impactów nie ma.
A licky boom boom down!!!

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

b_sk pisze:1. Wg erraty tak, ale nie wiem co bym zrobił jakby ktoś chciał mi wypłacać ataki z bonusem za szarżę do tyłu, dlatego sam nawet nie pomyślałbym, żeby takie rozwiązanie zastosować.
a od boku co?
teraz zajebiscie sie kontruje lance...kiedy kazdy wioskowy glupek na koniku ma minimum 3I a biedny orc tylko 2

dura lex sed lex

ODPOWIEDZ