No więc wczoraj grając z kumplem mieliśmy taką akcję. Ja się wbijam kawalerią na dzikach w szkielety z overruna, a on wskrzesza mi na tyłach kloc szkieli i popycha w tył kawy. Pytanie: Czy kawaleria waląca do tyłu ma bonusy z szarży?
Aha, jeszcze jedno. Czy szarżujący rydwan robi piwot w miejscu wokół środka podstawki, czy robi normalnego wheela jak zwykła jednostka?
Kolejna dziwna sytuacja
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
masz bonusy walac w tyl
1. Wg erraty tak, ale nie wiem co bym zrobił jakby ktoś chciał mi wypłacać ataki z bonusem za szarżę do tyłu, dlatego sam nawet nie pomyślałbym, żeby takie rozwiązanie zastosować.
2. Pivot
2. Pivot
A licky boom boom down!!!
a to ja przy okazji zapytam, bo podobna rzecz.
Moj rydwan wpada z overruna w klocek zombii, w plecy rydwanu wpadaja szkielety.
Jak impacty wyplacam? k6 w przodu, k6 w tyl? czy moze jedno k6 i randomizuje pomiedzy oddzialy wroga?
Moj rydwan wpada z overruna w klocek zombii, w plecy rydwanu wpadaja szkielety.
Jak impacty wyplacam? k6 w przodu, k6 w tyl? czy moze jedno k6 i randomizuje pomiedzy oddzialy wroga?
Każdy unit walczący z rydwanem od frontu dostaje k6, do tyłu i na boki impactów nie ma.
A licky boom boom down!!!
a od boku co?b_sk pisze:1. Wg erraty tak, ale nie wiem co bym zrobił jakby ktoś chciał mi wypłacać ataki z bonusem za szarżę do tyłu, dlatego sam nawet nie pomyślałbym, żeby takie rozwiązanie zastosować.
teraz zajebiscie sie kontruje lance...kiedy kazdy wioskowy glupek na koniku ma minimum 3I a biedny orc tylko 2
dura lex sed lex