Wash'e
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
-
- Chuck Norris
Wash'e
Ave
Mam pytanie, w jakiej kolejności należy robić kolejne warstwy wash'y;
-->od najjaśniejszego do najciemniejszego
--> od najciemniejszego do najjaśniejszego
chyba że stosuje się je wymienie w zależności od tego jaki efekt się chce uzyskać? Jeżeli tak to jaki?
Mam pytanie, w jakiej kolejności należy robić kolejne warstwy wash'y;
-->od najjaśniejszego do najciemniejszego
--> od najciemniejszego do najjaśniejszego
chyba że stosuje się je wymienie w zależności od tego jaki efekt się chce uzyskać? Jeżeli tak to jaki?
Zasada jest taka, jak w cieniowaniu inside-out mokrym pędzlem - począwszy od ciemniejszych przez coraz jaśniejsze
Próbowałem kiedyś robić rdzę odwrotnym sposobem - ostrze miecza przemywałem mieszanką chestnut ink, brown ink oraz blazing orange, dodając stopniowo coraz więcej brown inka, kosztem pomarańczy.
Efekt całkiem interesujący.
Próbowałem kiedyś robić rdzę odwrotnym sposobem - ostrze miecza przemywałem mieszanką chestnut ink, brown ink oraz blazing orange, dodając stopniowo coraz więcej brown inka, kosztem pomarańczy.
Efekt całkiem interesujący.
-
- Chuck Norris
Ave
Może ktoś jeszcze się zachęci do wypowiedzi? Zapraszam, i dodam, że mam na myśli nie tylko washowanie metali też i innych nie metalicznych części
Może ktoś jeszcze się zachęci do wypowiedzi? Zapraszam, i dodam, że mam na myśli nie tylko washowanie metali też i innych nie metalicznych części
nie urzywaj washa wszystko blendingiem a jak juz to ja urzywam od najjasniejszego do najciemniejszego
To zależy, Siasek.
Jak malujesz duużą zbroję (taką np jak u ogrzego Tyrana) to sam blending nie daje ładnych efektów Washe to obowiązek w takich wielkich płytach i kolczugach, ew można robić wash farbami - blazing orange, bestial brown itp, miast inków
Jak malujesz duużą zbroję (taką np jak u ogrzego Tyrana) to sam blending nie daje ładnych efektów Washe to obowiązek w takich wielkich płytach i kolczugach, ew można robić wash farbami - blazing orange, bestial brown itp, miast inków
Siaśku, autor tematu się nie pytał "czy", jeno "jak". Znaczy decyzję już podjął, że będzie washował. Znaczy zabierz swoje true-pro porady do innego tematuSiasek pisze:nie urzywaj washa wszystko blendingiem a jak juz to ja urzywam od najjasniejszego do najciemniejszego
Swoją drogą jak nie traktujesz metalików inkami to znaczy, że nie widziałeś co Lenar potrafi zrobić z metalikami. A jakością swoich malunków zostawia Cię w tyle o trzy długości (prawdopodobnie najlepszy malarz w Polsce, tak swoją drogą).
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
popieram - Michal w robieniu metalikow jest dla mnie mistrzem! a najlepsze jest to, ze on nie lubi metalowych figurek i jak tylko moze, to bawi sie w plastiku...Tomash pisze:Swoją drogą jak nie traktujesz metalików inkami to znaczy, że nie widziałeś co Lenar potrafi zrobić z metalikami. A jakością swoich malunków zostawia Cię w tyle o trzy długości (prawdopodobnie najlepszy malarz w Polsce, tak swoją drogą).
"I fart in your general direction"
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?p=23045#23045
Gang do Necromundy (te zakapiory)
Gang do Necromundy (te zakapiory)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
-
- Chuck Norris
Ave
Dzięki za wszystkie posty a w szczególności za wypowiedź Przemasa, bo on właśnie rozwiał wszystkie moje wątpliwości
Dzięki za wszystkie posty a w szczególności za wypowiedź Przemasa, bo on właśnie rozwiał wszystkie moje wątpliwości
kazdy ma swoje wypraktykowane sposby malowania do tej pory neiuzywalem washy, ale po obejrzeniu tych figurek, chyba zaczne, bo zeczywiscie efekt dobryTomash pisze:Siaśku, autor tematu się nie pytał "czy", jeno "jak". Znaczy decyzję już podjął, że będzie washował. Znaczy zabierz swoje true-pro porady do innego tematuSiasek pisze:nie urzywaj washa wszystko blendingiem a jak juz to ja urzywam od najjasniejszego do najciemniejszego
Swoją drogą jak nie traktujesz metalików inkami to znaczy, że nie widziałeś co Lenar potrafi zrobić z metalikami. A jakością swoich malunków zostawia Cię w tyle o trzy długości (prawdopodobnie najlepszy malarz w Polsce, tak swoją drogą).
Tomash, spokojnie, nie unos się
-
- Chuck Norris
Ave
Ostatnio naszło mnie pytanie: co to jest blending o którym mówił siasek? jak go się używa i do czego
Ostatnio naszło mnie pytanie: co to jest blending o którym mówił siasek? jak go się używa i do czego
blending to technika polegajaca na malowaniu bardzo lagodnych przejsc za pomoca mokrego pedzla - robi sie to woda po swiezo nalozonej farbie. pracochlonna i wymagajaca technika - raczej na pojedyncze figurki. jakbym mial tak malowac cala armie, to bym sie chyba zachlastal
techinka ta jest niezle opisana w amerykanskiej edycji White Dwarfa 327
techinka ta jest niezle opisana w amerykanskiej edycji White Dwarfa 327
"I fart in your general direction"