wiadomo - zaloga
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
wiadomo - zaloga
Czy moge dobrowolnie opuscic maszyne.
Czyli czy da sie isc do nowej maszyny ale do niej nie dojsc
idac dalej
Czy moge isc w strone zajetej maszyny wiedzac ze wlasnie ma zamiar zaloga ja opuscic
Czy moge zajmowac cwiartke jesli zaloga bez maszyny bedzie miala 5 US
idac dalej
Czy moge isc w strone zajetej maszyny wiedzac ze wlasnie ma zamiar zaloga ja opuscic
podłączę się
jest sobie bolec gobliński, wpada w niego pegazista. załoga twardo stoi, w następnej turze - szarża załogi szejkera (która to straciła od działa swoją maszynę). pegazista zabija całą załogę czuki, ale w końcu zostaje przez szejkerowców złamany. czy krasnoludki mogą gonić, czy muszą zostać przy nie-swojej, ale pustej maszynie?
jest sobie bolec gobliński, wpada w niego pegazista. załoga twardo stoi, w następnej turze - szarża załogi szejkera (która to straciła od działa swoją maszynę). pegazista zabija całą załogę czuki, ale w końcu zostaje przez szejkerowców złamany. czy krasnoludki mogą gonić, czy muszą zostać przy nie-swojej, ale pustej maszynie?
załoga może opuścić maszynę dobrowolnie, po czym staje się zwykłym oddziałem 'skirmisch'... reszte dopowiedz sobie sam:)zafael pisze:Czy moge dobrowolnie opuscic maszyne.
idac dalej
Każdy oddział o US5 zajmuje ćwiartke.
Blazej
To nie jest odpowiedz na moje pytania
ok a jak nie ma wolnych maszyn?
w zapisie podrecznikowym jest opisane, zaloga maszyny moze dobrowolnie opuscic maszyne aby przejsc do innej wolnej maszyny
Czy zaloga wtedy moze wyjsc
czy zaloga moze opuscic maszyne i kompletnie do nastepnej nie isc
Mozliwe ze masz racje co do 3ciej czesci
w zapisie podrecznikowym jest opisane, zaloga maszyny moze dobrowolnie opuscic maszyne aby przejsc do innej wolnej maszyny
napisane jest :zafael pisze:Blazej
'The entire crew may deliberately abandon a war maschine, perhaps in order to crew another'
@karlee Skoro po opuszczeniu maszyny załogę traktuję się jako jednostkę harcowników to mogą maszerowac
@zafael Moim zdaniem może opuścić maszynę i nie iść do następnej, bo w podręczniku(w wersji polskiej) jest napisane:
@zafael Moim zdaniem może opuścić maszynę i nie iść do następnej, bo w podręczniku(w wersji polskiej) jest napisane:
, napisali tak chyba dlatego, że nie ma po co załoga opuszczać maszyny, poza przejęciem innej.rulebook pisze:Cała obsługa ma prawo do umyślnego porzucenia machiny wojennej, by, powiedzmy, obsadzić inną machinę.
Luks - swiatło
a gdzie masz ten zapisek? w RB do 6 ed??karlee pisze: A co z zapiskiem ze obsluga bez maszyny jest uciekajacym oddzialem skirmish ?

dodam tylko, że ten akapit nosi nazwę... 'fleeing crew'. Czyli udowodniłeś, że jeśli załoga ucieka to jest traktowana jako uciekająca
a tak wogóle, to po co można by się było załogą zbierać, skoro ona zawsze ucieka jak jest poza maszyną...?

a tak wogóle, to po co można by się było załogą zbierać, skoro ona zawsze ucieka jak jest poza maszyną...?

zaloga jak ucieknie jest traktowana jak normalny unit.. tyle wynika z tego cytatu.. czyli moze sie zebrac.. wtedy nie jest juz fleeing.. a skirmish jak to opisano w innym akapicie 

no ale jak załoga jest poza maszyną to ucieka.. więc nigdzie nie lezie, a jak sie zbierze to i tak ucieka.. bo jest poza maszyną...karlee pisze:Nie zawsze. A jak rozpieprza maszyne? A jak lezie do innej maszyny lub ucieknie jako reakcja na szarze i potem sie zbierze...
tyle wynika z cytatu, który przytoczyłeś wcześniej, jeśli wyrwie się go z kontekstu...
jak widać nie dla wszystkichLuks pisze:Jak jest poza maszyną jest normalnym oddziałem harcowników tylko podczas uciekania jest uciekającym oddziałem, chyba logiczne nie?
Ostatnio zmieniony 14 cze 2007, o 16:56 przez Scimitar, łącznie zmieniany 1 raz.
IMO: nie obsadziłeś tej machiny nową załogą, więc normalnie możesz gonić.Nehan pisze:podłączę się
A co do reszty: błagam, nie czytajcie rulebooka na wyrywki po jednym zdaniu

- Shakin' Dudi
- Masakrator
ho ho kiedys mialem podobne pytanie
tylko ze to wiązało sie z katapką z khemri
wiadome jest ze moge wskrzesic sobie obsługe jak zostanie sama katapa lub odwrotnie
Pytanie: Wychodze obsługą z katapy. Czy mogę dowskrzesic sobie obsługe do opuszczonej katapy? Czy moge wskrzesic sobie katape do obsługi i stworzyc drugą katape? Czy moge na pewno wychodzic obsługą z katapy? Czy Nie jest to idiotyzmem?

wiadome jest ze moge wskrzesic sobie obsługe jak zostanie sama katapa lub odwrotnie

hyhyhyhhyy
szacun ziom za sam pomysl!
szacun ziom za sam pomysl!