VC 1000 pkt. for fun

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
miły5
Mudżahedin

VC 1000 pkt. for fun

Post autor: miły5 »

Witam.
Pierwsza rozpiska robiona przeze mnie do armii VC.
bardziej for fun bez specjalnych ciśnień :
Necromancer - 120 pkt.
-The Lore of the Vampires
-Level 2 Wizard
-pancerz gracza (armour save 5+ , magiczna ochrona 6+ )

Vampire - 126 pkt.
-The Lore of Shadow
-shield
-heavy armour
-master strike

30x zombies - 100 pkt.
-musician
-standard bearer

30x zombies - 100 pkt.
-musician
-standard bearer

5x dire wolves - 40 pkt.

5x dire wolves - 40 pkt.

28x grave guard - 338 pkt.
-command group

5x hexwraith - 130 pkt.
-hellwraith

Pozdrawiam :)

Awatar użytkownika
Bartosz
Chuck Norris

Post autor: Bartosz »

Nekromanta nie może nosić zbroi, chyba że Nightshroud. Zresztą po co mu ona? Lepiej jakiś Opal Amulet czy coś, żeby zwiększyć szanse przeciw zbłąkanej kuli armatniej itd.

Jak rospa for fun, to rządzi się swoimi prawami :wink: ale chyba lepiej podziałają dwudziestki zombie, baty i duszek zamiast piesków, drugi 2lvl necro zamiast wampirka + Book of Arkhan. wtedy duża szansa na 2 popychaczki, są dwa leczenia.

Kap
Mudżahedin

Post autor: Kap »

Ten shadow pierwszego levelu może Ci G dać a kosztuje bardzo dużo jak na takie punkty. Drugi nekro lev 1 wamp i nekro lev 1 death. Na golasa. Ten pancerz z generała wywal, dodaj dispell scroll i kitraj go z tyłu w zombie. Duży klocek GG na te punkty to średni wybór. Terrorgej mi się bardziej sprawdził ;).

Awatar użytkownika
Morti
Mudżahedin

Post autor: Morti »

Jak for fun to chyba każda rozpiska się nadaje do gry. :) Byleby gra sprawiała przyjemność. Co bym zmienił : wampir out, zamaist tego necro 2lvl. Do GG na te punkty to mus. Ten pancerz na nekro też nie potrzebny.

miły5
Mudżahedin

Morti - czyli czekaj , bo ja trochę nieprzytomny teraz jestem.Mam zostawić wampirka (oczywiście więcej magicznych rzeczy) i do GG a nekrusia wywalić.
Co do pancerza to zapomniałem #-o
Na pewno tylko 20 zombie ? one w ogóle dojdą ? (i tak będę używał wskrzeszania , chociaż tylu umarlaków to jednak mała ilość).
Myślałem jeszcze nad czymś takim:
wampir lv1 LoV
nekro lv1 Lov
30 zombies
30 zombies
5 wolves
5wolves
10 hexwraiths
10 hexwraiths

i tak bohaterów do klocków z zombiakami (oczywiście co chwila wskrzeszają nowych) chronionych przez pieski z przodu (żywa tarcza).A hexwraithy buszują z flanek.
problem w tym , że zombie mają dość słabe staty (okropne wręcz) i trudno jest coś nimi zrobić , dlatego właśnie myślałem o wampirze z shadowem , ponieważ ma on czar obniżający statystyki (i tak obniżamy ws do 1 [jeśli się uda] , szarżujemy zombiakami i bijemy na 4+ :D )

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

zombi nie są do walki :P
zombi są do trzymania przeciwnika i odginania, przy 1 magu masz mało leczenia zostanie zablokowane, przy 2 magach z LoV masz 2 leczenia + boundspell powiedzmy z Book of Arkhan, któryś czar wejdzie (a to nowe zombiaki :D)

wystaw 2x 2lev Necro i któremuś daj Book of Arkhan i dispel scroll, przy 2lev masz dużą szansę na 2x vanhells i inne potrzebne czary
wampir jest drogi i nic nie zrobi, szkoda punktów

2x10 hexów #-o - koledzy z którymi będziesz grał nie polubią cię zbytnio, na takie punkty te 2 oddziały psują zabawę przeciwnikowi mocno :)
mniejszym złem ale nadal silnym będzie Mortis Engine z książką +2 do casta z LoV i ze 6 Crypt Horrorów

a jak chcesz po prostu poturlać kostki to graj czym ci się podoba
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

miły5
Mudżahedin

misha pisze:zombi nie są do walki
No to ja wiem , tylko myślałem też o wersji do walki , lecz chyba nic z tego.
misha pisze:wystaw 2x 2lev Necro i któremuś daj Book of Arkhan i dispel scroll,
Tak też zrobię.
misha pisze:2x10 hexów - koledzy z którymi będziesz grał nie polubią cię zbytnio, na takie punkty te 2 oddziały psują zabawę przeciwnikowi mocno
muahahah :twisted: jestem taki zły ... a tak na serio to masz rację (na te punkty mało co może mi to coś ugruźć). Chyba jednak zmienię na Crypt horrory + (no a co ) 5 hexwraithów.

Przeważnie u mnie taktyka podczas bitwy wypada średnio więc często dostaję maski , ale dla mnie frajdą jest sam gra więc popróbuję wszystkiego.
Mam taką zasadę , że zawsze wystawiam przynajmniej 2 klocki , ale patrząc na zombie to jakoś średnio to wychodzi.

Awatar użytkownika
Gucio
Chuck Norris

Post autor: Gucio »

Nie mógłbyś mieć 2x 10 hexów w ogóle... Co jak co ale na limit >50% special chyba gracie :P

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

no tak, jakżeby inaczej hehe, nie skojarzyłem :mrgreen:
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

miły5
Mudżahedin

czwórka hexwraithów nie wejdzie.
Dzięki za zwrócenie uwagi :)

Pozdrawiam