-Taktyka-

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
DevilsTom
Wałkarz

-Taktyka-

Post autor: DevilsTom »

Cześć wszystkim.
Która armia jest najbardziej rozwinięta taktycznie?
(W której można trochę pomyśleć). Głównie zależy mi na tych ''dobrych'' rasach. (Ewentualnie WoCh)
Hugo Boss, ralph lauren, tommy hilfiger, Trussardi Jeans, calvin klein, giorgio armani oraz La' Costa :D

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

Według fluff-u to Imperium :)
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

Awatar użytkownika
Silvestro
Falubaz

Post autor: Silvestro »

Zdecydowanie Dwarfy
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.

Awatar użytkownika
przelas
Falubaz

Post autor: przelas »

we

Awatar użytkownika
Grichalk
Masakrator

Post autor: Grichalk »

Dogs of war

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Orki są podwójnie taktyczną armią :) ty masz plan i coś robisz, a one swoje, więc musisz reagować na ruchy przeciwnika oraz na swoje wojsko które ma własny pogląd na decyzje które chcesz podjąć :D
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
michnik000
Kretozord

Post autor: michnik000 »

Zdecydowanie WE, bez kombinowania i partyzantki nie można wygrać ta armia.
Ew. Imperium tez choć już mniej.

Awatar użytkownika
DevilsTom
Wałkarz

Post autor: DevilsTom »

Głównie biorę pod uwagę 3 armie;
HE, WoCh oraz Dwarfs ułóżcie najlepiej od 1 do 3.
Bo wiecie tak to co chwile będzie się imperium i WE powtarzały :wink:
Hugo Boss, ralph lauren, tommy hilfiger, Trussardi Jeans, calvin klein, giorgio armani oraz La' Costa :D

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Dwarfami musisz rozkminc i założyć z góry przebieg calej bitwy, jak sie pomylisz czy przeciwnik zrobi Cię na szaro to już nie nadgonisz i za bardzo nie naprawisz błędu - chyba ze grasz z kowadłem, ale obawiam sie ze jego czas dobiega końca (na 99% GW przy nowym booku zabierze popychanie oddziałów)

Pozdrawiam

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Fluffy pisze:Dwarfami musisz rozkminc i założyć z góry przebieg calej bitwy, jak sie pomylisz czy przeciwnik zrobi Cię na szaro to już nie nadgonisz i za bardzo nie naprawisz błędu - chyba ze grasz z kowadłem, ale obawiam sie ze jego czas dobiega końca (na 99% GW przy nowym booku zabierze popychanie oddziałów)

Pozdrawiam
Michale, ktoś Cię wskrzesił! :mrgreen:
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
GrimgorIronhide
Masakrator

Post autor: GrimgorIronhide »

@up Popychanie na pewno zostaje, ale raczej do walki tym nie wepchniesz. Bo popychaczka krasi to już jedyna z której można szarżować.

A co do taktyczności armii branych przez ciebie pod uwagę to
1. Dwarfy - taktyka to w większości zaplanowanie sobie takiego bunkra by przeciwnik nie dorwał się do cennych maszyn i kowadła oraz koordynowania jednostek które u krasi o dziwo nie stoją i strzelają - rangersi i minerzy.
2. HE - magowanie z lighta, boostowanie i white lioni, a orły w maszyny - za bardzo taktyki tam nie widzę o ile grasz naporowo (a kto nie gra).
3. Woch - latanie niezłapywalnym dyskowcem - czarowanie, a głównie to zniszczenie odginaczek i śmieci wroga by nie odgięły kozaków w pancerzach i juggerów którymi cała filozofia to dojść do combatu i nie stracić potencjału po drodze.

Awatar użytkownika
Fluffy
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Fluffy »

Michale, ktoś Cię wskrzesił!
A jakos tak wstałem se z martwych :mrgreen:

Awatar użytkownika
Yudokuno
Kotu

Post autor: Yudokuno »

Fluffy pisze:
Michale, ktoś Cię wskrzesił!
A jakos tak wstałem se z martwych :mrgreen:
no to pogratulować nekromancie i witaj wśród żywych :)
lohost pisze:wspolczuje komus kto byl moderatorem gdy ja sie podobnie zachowywalem. od czytania tego szajsu mozg sie lasuje.
...mój bohater :D

Awatar użytkownika
salix
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: salix »

według mnie to najlepiej taktyczna armia jest US ARMY. Mają najwiecej roznorodnych jednostek zaczynajac od piechoty , przez czołgi i rakiety a na komandosach , agetach i szpiegach kończąc- co daje im duzy potencjał taktyczny...
Kloc orków wbija się w 3 obslugantów i krasiowego master inżyniera- fartem wbija ino 1 rane, krasie oddają 5 ran i orkowie czmychają...po kilku nieudanych szarżach- kloc orków znika bezpowrotnie a inżynier spokojnie wraca do maszyny...

Awatar użytkownika
Kordelas
Masakrator

Post autor: Kordelas »

I mają sposoby na nekromantów :roll:
Nieważne gdzie patrzy inkwizytor... i tak widzi wszystko!

ODPOWIEDZ