Blood Dragon

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Blood Dragon

Post autor: Szaman »

kolejna figurka skonczona... to juz szosta w ciagu ostatnich dwoch m-cy (piata pojawi sie na forum jeszcze dzis) :mrgreen:
tym razem stary Blood Dragon - figurka jak w temacie, na zamowienie.
to juz drugi taki sam wampir, ktorego maluje - nota bene dla tej samej osoby. dla porownania wrzucam tez zdjecia poprzedniego (ten w bialej tunice). kolory oczywiscie "zlecone". oczywiscie jak zwykle psikniete purity sealem :mrgreen:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

ponizej dwa zdjecia poprzedniej figurki

Obrazek

Obrazek
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
bless
Pan Spamu

Post autor: bless »

Nie bede komentowal figurek pokrytych lakierem do podlog, bo musialbym Cie skrzywdzic, Szaman. Jesli kiedys do Ciebie jeszcze wpadne, to na samym wstepie wywale Ci ten lakier za okno. Robisz sobie krzywde, stary.... :?
Obrazek

Awatar użytkownika
Siasek
Falubaz

Post autor: Siasek »

no... lakier lakierem, ale sama figsa tez ne jest zbyd dobra... ani jedna ani druga. przedewszsytkim blending.
Imo co mi sie podoba, to czerwony pancerz na tym drugim. reszte bym umył ;)

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

Ten w bialej tunice jest o niebo lepszy.

Miecz tego pierwszego nie wyszedl za ciekawie, strasznie mi sie nie podoba.. Blyskawice sa bardzo nienaturalne.
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
Nijlor
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Nijlor »

Ale wzór świetny, czy miecz jest z jakiegoś modelu chaosu??

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Nijlor pisze:Ale wzór świetny, czy miecz jest z jakiegoś modelu chaosu??
dlon z mieczem jest od czempiona Chaos Knightow

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Dobra lakier lakierem ale nie bede tu sciemniac - figurka pomalowana jest kiepsko i bez wiekszego polotu.
P.S. BloodDragon'i to moj ulubiony bloodline wiec prosze sie nie obrazac i wybaczyc mi ta jednostronnosc ;)
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

beznadzieja. sama figurka ochydna, a malowanie na b.słabym tabeltopie. zero jakichkolwiek lekko wychodzących ponad podstawowe technik malarskich. ostre, chamske, kreskowe przejścia aż dają po oczach. jedyny plus imo to to, że nie wychodzisz poza krawędzie, ale nie ejsteś 8 latkiem z pierwsża figurką w łapce, tylko troche już paćkasz, wiec nie ma czym sie zachwycać. NA dodatek figurka się świeci i jest na zamówienie <wow> (pewnie za pieniądze).

Podobaja mi się fotki, bo są całkiem dobre i ukazują figsę z różnych perespektyw.

Patryk
Wodzirej

Post autor: Patryk »

Bardzo słaby tabletop to 6 na CMONie? Ciekawe..

Awatar użytkownika
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

ja mam 6 z groszami a wydaje mi się, że mój tabeltop ;) jest jednak trochę lepszy:D

Patryk
Wodzirej

Jak dla mnie, gdyby zrobić mniejsze zdjęcia (:P) to figurka na pewno nie będzie miała mniej niż 5.5.

Awatar użytkownika
Chuck Norris

Obrazek

no teraz to top of the week

Patryk
Wodzirej

No i taka praca to jest "bardzo słaby tabeltop"?

Btw. http://img517.imageshack.us/img517/90/wampir2uc4.jpg
;) ;)
Tyle, że robione na szybko, dokładniej można zrobić :)

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

oj Szamanie słabo Ci wypadły te figsy :cry: :cry:

na płaszczu u drugiego za dużo farmy jak dla mnie

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Meter pisze:oj Szamanie słabo Ci wypadły te figsy :cry: :cry:

na płaszczu u drugiego za dużo farmy jak dla mnie
ten drugi byl tylko dla porownania - malowalem go ponad rok temu

w ogole nie lubie tej figurki i malowanie jej nie sprawialo mi przyjemnosci. do tego plaszcz jest kiepsko wyrzezbiony... ale obiecalem, ze ja zrobie i wypadalo slowa dotrzymac. zleceniodawca jest z efektu zadowolony...

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Oj, Szaman, słabo.

Na wstępie - zapuszczasz miliard fotek, z czego milion na każdy możliwy kąt. Poluzuj, 3-4 sztuki wystarczą. W przypadku tej pracy aż nadto.

Życzę Ci rychłej wizyty Blessa oraz latających za okno lakierów. Może Ci kupić na jakieś urodziny lakier matowy Krylon? Wtedy na pewno zauważysz swój błąd ;)

Co do samego malowania: metaliki do poprawy, szmaty do poprawy... więcej właściwie na tej figurce nie ma :?
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

bless pisze:Nie bede komentowal figurek pokrytych lakierem do podlog, bo musialbym Cie skrzywdzic, Szaman. Jesli kiedys do Ciebie jeszcze wpadne, to na samym wstepie wywale Ci ten lakier za okno. Robisz sobie krzywde, stary.... :?
Brutalne, ale daleko nie odbiega od rzeczywistości. Ten lakier zdecydowanie psuje całą pracę.

ODPOWIEDZ