Bowmeni

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Lord Andre
Chuck Norris

Bowmeni

Post autor: Lord Andre »

Ave

Prezentuję oddział łuczników, których już wcześniej wipy pokazywałem na owym forum. Wszystkie komentarze mile widziane.

Obrazek

Obrazek

regiment już dorobił się muzyka, czyli bębniarza, jednak nie mam jego fotek.

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Post autor: Meter »

ogólnie dalej robisz za ostre przejścia :cry:

postaraj sie robić wiecej przejść i bardziej farbe rozwadniać
widze jakbyś nałożył na ciuszki max 3 rozjaśnienia
postaraj sie conajmniej 6 a bedzie to lepiej wyglądać:wink:
na razie to wygląda na średni TT

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

spoko pomalowani...

aczkolwiek

ci bownmeni nie sa godni tego jastrzebia ktory siedzi na rece jednego z nich :lol:

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Cóż...

Z daleka może być, taki słaby TT, 4.5 mniej więcej.
Z bliska - tragicznie wyglądają twarze oraz metaliki :?

Poza tym, niektóre figurki nie mają chyba wykończonych podstawek.

Jednym słowem - do malowania, inaczej poza słabiutki TT nie wyjdzie :(

Awatar użytkownika
macmet
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: macmet »

Strasznie niechlujne malowanie. Mogę to z czystym sumieniem powiedzieć, bo też przechodziłem taki etap, twierdząc, że wygląda to bardziej realistycznie. Może i wygląda, ale jest po prostu brzydkie - koniecznie popraw twarze i metaliki. Poza tym - to brązowe błoto na ich ubrankach wygląda źle. Zamiast czegoś takiego, co wygląda dosyć sztucznie, spróbuj może wychodzić do białego od jasnego brązu, a nie szarości. Tyle moich uwag. Z daleka i na stół jakoś tam ujdą :wink:

Awatar użytkownika
Kotlet
Wodzirej

Post autor: Kotlet »

A ja wam chlopacy chcialem pokazac moje figsy...ale zjeby chlopaku dostales. :D

Awatar użytkownika
Mapet
Falubaz

Post autor: Mapet »

e tam ... komantarze jakby to było zrobine na ebaya... nie każdy jest masterem z własnym studium.... moim zdaniem dają rade i na stole będą wygladać fajnie... mi sie krzyż, czy jazstrząb podoba... przynajmniej jakaś orginalność....

można by poporawić łuki bo są troche nudne (dodać na nich jakieś rozjaśnienie)

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Kotlet pisze:A ja wam chlopacy chcialem pokazac moje figsy...ale zjeby chlopaku dostales. :D
Chyba Bless musi znow zrobic porzadek , bo naprawde niektore komentarze nie sa mile... Nie pamietaja woly jak cieleciem byly... Nie przejmuj sie uwagami ziom - maluj maluj i jeszcze raz maluj , bedzie coraz lepiej , nie od razu Krakow zbudowano... Nie bede klamal i powiem , ze lucznicy rewelacyjni to nie sa , ale az tak fatalnie tez nie wygladaja... Musisz popracowac przede wszystkim nad metalikami i stannoscia - poczytaj kilka tematow w dziale malowanie i modelowani i pocwicz!!! Tak czy siak glowa do gory !!!

Awatar użytkownika
Duke
Masakrator

Post autor: Duke »

Twoim zdaniem kotlet napisał nieprawde?
Figsy są słabe w porównaniu do reszty pokazywanych na tym forum i tyle.
Nie widze tutaj nadmiernego pesymizmu i chamstwa :roll:
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Niekazdy potrafi super malowac , bowmeni odbigaja rzeczywiscie poziomem od wiekszosci prac w galerii , ale to nie powod , zeby komus w taki sposob to uzmyslawiac... Czy takie komentarze jak tutaj widzisz zmotywowaly by Cie do wklejania fot do galerii ??

P.S. Romek widze , ze juz sam skasowales swojego posta... :wink:

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

nie wiem dlaczego go skasowałeś?

u mniew galerii ludzie ostro spamowali i nic a tutaj chwial moment posta nie ma

raz jedziecie ludzi a raz bronicie nei wiadomo dlaczego

rozumiem, że jeżeli ktoś napsize cos złego to jego posty bedą usuwane, bo przecież nie każdy musi umieć malowac

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

A mi się podobają. Serio! Na stole muszą napewno nieźle się prezentować.

Pozdr!

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Roman Lord of the Druchii pisze:nie wiem dlaczego go skasowałeś?

u mniew galerii ludzie ostro spamowali i nic a tutaj chwial moment posta nie ma

raz jedziecie ludzi a raz bronicie nei wiadomo dlaczego

rozumiem, że jeżeli ktoś napsize cos złego to jego posty bedą usuwane, bo przecież nie każdy musi umieć malowac
Ja go nie skasowalem - mogl nie jestem modem galerii... Pokaz mi mojego posta w ktorym po kims jezdze...

Awatar użytkownika
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

...to odnosi się do wszystkich border prince'ów. kiedyś moje figsy przesadnie kytykowałeś, ale po co o tym pisać ;).

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Ave

Co byście mianowicie poprawili w metalikach? Robię je drybrushem Boltgun Metal a następnie Mithril Silver i potem jadę washem black inkiem. Co zrobić żeby wyglądały lepiej? Z góry dzięki za odpowiedź i wszystkie komenty a tutaj jeszcze jeden gościu na takiej uniwersalnej dioramce

Obrazek

Awatar użytkownika
Chuck Norris

aa to już wiem w czym błąd

dajesz za duzo inka i akie czarne coś wychodzi

rozwadniaj go bardziej i nakładaj mniej na metale a potem zbieraj pedzlem nadmiar.

nowy gościu uniknie mojej krytyki (głowa rządzi). chyab widac od razu co trzeba poprawic :) a czego n........ moze najpierw poćwicz na papierze robienie cienkich kreseczek pędzelkiem i kropek. oczy gościa z wodogłowiem są za duze :)

Awatar użytkownika
syrius
Chuck Norris

Post autor: syrius »

Opisze pojedynczy model, gdyz bedzie najlatwiej...

Pierwsza rzecz ktora odrazu rzuca sie w oczy... oczy..
Zaglebienia w ktorych znajduja sie one powinny byc podkreslone innym kolorem, moze byc juz w ostatecznosci czarny, jednak najlepiej troche ciemniejszy odcien skory.
Techniki trzymania pedzla juz nie bede mowil, i sugeruje na udanie sie na strone coolmini ( tam jest troche artykulow, jak malowac oczy jesli sie nie myle )

Dalej nie dbasz o rownomierne nakladanie farby ( patrz np. dlonie ). Postaraj sie by wszystko bylo "czyste" a nie przeswitujaca.

Ubranie jest napackane i wlasciwie nie widze powodu czemu niby ma tak byc rozjasnione. Lepiej juz daj podstawe koloru a potem jasniejszy na celj powierzchni ( jedynie przy najwiekszych wglebieniach pozostaw podstawowy kolor )

Podstawka... drybrush oki, ale co robi pomiedzy ta dziura !!! O_o lub wystajacy kawalek szarosci =p

Zrob podstawke oddzielnie i pozbadz sie sztyftu laczacego nogi i odpowiadajacego za "wsadzenie" figurki w podstawke.

Nawierc dziurki w nogach i na metalowe krotkie sztyfty przymocuj wlasnie w podstawke. To jeden ze sposobow.

Drugi latwiejszy to poprostu przygotuj model wraz z podstawka odrazu.

Licze, ze jakies uwagi sie przydadza...

Pozdrawiam i owocnego malowania...

Awatar użytkownika
Kotlet
Wodzirej

Post autor: Kotlet »

Ja chcialem wysmiac tych ktorzy bluzgaja,ze takie brzydkie figsy a jeszcze sam zostalem zjechany.Jakis spisek musi byc...Masoni,cyklisci,łże elity!:D

Figsy na stol sa wporzo.Wdlg mnie o to chodzi jak ktos nie chce wydawac majatku na malowanie,albo nie jest mna...khem znaczy Rembrantem.

Dobra ja tez skrytykuje jednak!Oczy sie rzucaja w oczy.;)

Awatar użytkownika
Bruenor Battlehammer
Wodzirej

Post autor: Bruenor Battlehammer »

jako oddział prezentują się całkiem składnie i jak na stół są akurat. Żeby wszyscy mieli tak pomalowane armie, to by było ok :wink: Krzyż naprawde jest świetny, a i sokół niczego sobie.

A co do tego pojedynczego kolesia, to bardzo możliwe, że właśnie zobaczył smoka i ze strachu dostał wytrzeszczu :wink: Nie to, żebym krytykował, bo sam nie maluje ich o niebo lepiej i do niedawna nie podkreślałem ich lub wyglądały podobnie.

Gratuluje odwagi i wystawienia ich na forum. Niedługo (po sesji) pomaluje i wystawie tu pare oddziałów imperium w ramach malutkiego projektu, majacego na celu odstresowanie się po sesji. To dopiero będą mieli co poniektórzy powody do śmiechu.

I pamiętaj, ze to Tobie mają się podobac te figurki i Tobie ma sprawiac przyjemnośc granie nimi, a nie forumowym, domorosłym "pro"painterom :wink:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Kurna, chłopaki, wsiedliście na niego jak Ziemkiewicz na Wyborczą. :?

Polecam przed kolejnym kliknięciem "wyślij" przeczytać to:
http://wfb-pol.org/forum/viewtopic.php?t=1552
Bless jest chyba zapracowany, ale czuję, że wióry polecą jak zobaczą co tu się dzieje.

Andre: cały oddział prezentuje się bardzo fajnie, ogólnie tabletop. Jak Ziemko pisze, efekt brudu można uzyskać ładniej innymi metodami. I zdecydowanie musisz popracować nad malowaniem twarzy i metalików (o tych ostatnich jest cały temat na forum). Ale naprawdę przyzwoite malowanie na stół.
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

ODPOWIEDZ