BookRage: ebooki od pierwszej ligi polskiej fantastyki

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Tomash
Spaministrator
Kontakt:

BookRage: ebooki od pierwszej ligi polskiej fantastyki

Post autor: Tomash »

Ten, teges. Taki projekt z kolegami zrobiliśmy.
Generalnie to ebooki z pierwszoligową polską fantastyką, kosztujące tyle-ile-chcesz, można kupić tylko przez dwa tygodnie.
http://bookrage.org/

A jeśli ktoś wcześniej nie znał, to generalnie jest to siostrzany projekt do mojego wcześniejszego projektu z tak sprzedawaną muzyką - http://musicrage.org/ (nowy pakiet już wkrótce!)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Klafuti
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Klafuti »

Po dwóch tygodniach co następuje? Wymieniacie ofertę, czy jak? W ogóle świetna sprawa, no i do tego dochodzi denerwowanie wydawnictw "papierowych". Zastanawia mnie tylko, czemu nie korzystacie z reklam, jako dodatkowego źródła finansowania.
Ostatnio zmieniony 28 lut 2013, o 02:00 przez Klafuti, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek
"Głos opinii publicznej nie jest substytutem myślenia."
~Warren E. Buffett

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Gadałem o Twoich przedsięwzięciach ostatnio z Jasiem. Propsy za przedsiębiorczość i pomysły.
Stronka idzie do ulubionych.
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Klafuti pisze:Po dwóch tygodniach co następuje?
Koniec! Nie wiadomo czy będą kolejne pakiety oraz kiedy będą. Jest akcja, można albo skorzystać albo nie, koniec.
Klafuti pisze:Zastanawia mnie tylko, czemu nie korzystacie z reklam, jako dodatkowego źródła finansowania.
To temat na dłuższą rozmowę. W skrócie to: nie warto ;)
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

http://antyweb.pl/kolejna-bomba-na-rynk ... i-w-2-dni/
:)

Wychodzi na to, że te książki to lepszy biznes niż muzyka. Gratki.
Obrazek

Awatar użytkownika
Thain
Chuck Norris

Post autor: Thain »

Tomashu, fajna sprawa z ebookami, szczególnie podoba mi się kwestia podziału zysków o którym mówisz w wywiadzie, ale wolałbym, żebyś lepiej dbał o swoją zupę, bo ostatnie dwa tygodnie były wyjątkowo cienkie.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Tomash pisze:
Klafuti pisze:Zastanawia mnie tylko, czemu nie korzystacie z reklam, jako dodatkowego źródła finansowania.
To temat na dłuższą rozmowę. W skrócie to: nie warto ;)
A mógłbyś chociaż troszkę wytłumaczyc dlaczego?
Obrazek

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

Dla tych co nie odnotowali sukcesu BookRage

Kod: Zaznacz cały

Statystyki

Łącznie wpłacono 46 288,02 PLN
    Sprzedanych pakietów 1996
    Średnia wpłata 23,19 PLN

Podziały

Dla autorów 31 725,77 PLN
    Dla Fundacji 7 263,23 PLN
    Dla BookRage 7 299,02 PLN
Gratulacje. :)
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Uwaga! Achtung! Wnimanie!
W sobotę o 22:00 na Pyrkonie mamy panel -- BookRage i przyszłość rynku ebooków. Będzie część autorów z pierwszego pakietu. Zapraszam :)

A teraz konkrety:
Thain pisze:Tomashu, fajna sprawa z ebookami, szczególnie podoba mi się kwestia podziału zysków o którym mówisz w wywiadzie, ale wolałbym, żebyś lepiej dbał o swoją zupę, bo ostatnie dwa tygodnie były wyjątkowo cienkie.
Nie wiem czy zauważyłeś, ale zupa działa coraz gorzej. Nie jestem w stanie wrzucać obrazków jeśli nie jestem w stanie na nią wejść ;)
Generalnie soup.io zostało mocno zaniedbane, wręcz opuszczone przez swoich twórców i właścicieli. Skupili się na innym serwisie. Wygląda na to, że oddadzą komuś soup.io: https://twitter.com/soup_io/status/307221147118882816
Jak znów będzie sensownie działać
Kalesoner pisze:A mógłbyś chociaż troszkę wytłumaczyc dlaczego?
Nie jestem specjalistą od reklamy internecie, ze mnie jest zwykły cham z politechniki który tylko programować umie. Ale nawet ja widzę że rynek reklamy w internecie się kurczy, bo i okazuje się za drogi i za mało skuteczny. CTR reklam z gugla jest zwyczajnie za kiepski na swoje ceny. Zamiast reklam coraz większe znaczenie ma marketing społeczny (szeptany/wiralny), postawiliśmy na niego przy BookRage (no bo nie powiedzieć o TAKIEJ ofercie znajomym to byłby skandal) i to była to bardzo dobra decyzja.
Nie, nie ślepa. Przy MusicRage oćwiczyliśmy kilka różnych strategii reklam ;)

ODPOWIEDZ