dogry

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

dogry

Post autor: Meter »

narazie fotka jednego ale chce wiedzieć co sądzicie o takiej konwersji :wink:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

czekam na komentarze 8)

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

moim zdaniem jest czaderska i bardzo orginalna. nigdy wcześneij sie z takowa nei spotkałem. maluj ich na tabeltop dobry, zrób fajne podstawki i bedize ekstra :)

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Post autor: Mate »

Super pomysł, ale dlaczego nie opiłowałeś nadlewek?? Wyglądają strasznie brzydko :?

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

Mate pisze:Super pomysł, ale dlaczego nie opiłowałeś nadlewek?? Wyglądają strasznie brzydko :?
jakoś usiałem to przeoczyć ale to tylko przy tym jednym sie zdarzyło :wink:

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Meter pisze:
Mate pisze:Super pomysł, ale dlaczego nie opiłowałeś nadlewek?? Wyglądają strasznie brzydko :?
jakoś usiałem to przeoczyć ale to tylko przy tym jednym sie zdarzyło :wink:
Sporo tego przeoczyłeś... Na głowie są trzy, dwie na lewej ręce, jedna na plecach, jedna na boku... :roll:

Psuje to strasznie efekt, wiem bo sam pomalowałem dwadzieścia takich plastikowych ogrów ;)

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

@Mate wiesz czasem błędy się zdarzają jak sie konwertuje okolo 12 w nocy to i oczy mogą być już za bardzo zmęczone

@Roman Lord of the Druchii staram się malować coraz lepiej figsy wiec szybko ich nie skończe :wink: może next week

Awatar użytkownika
Mate
Chosen of Khorne

Spoko, Meter, poprostu przed sklejeniem ogra zawsze dobrze jest opiłować do bólu, potem ciężko jest czasem sięgnąć pilniczkiem lub papierem ściernym ;)

Awatar użytkownika
Krassus
Masakrator

Post autor: Krassus »

A ja już coś takiego widziałem.:) Na zeszłorocznym Euro ktoś z zagraniczniaków miał takie dogry. Ale konwersja jest bardzo fajna i mimo wszystko rzadko spotykana.

Jak już się czepiamy szczegółów to ja bym jeszcze na Twoim miejscu wypełnił szpary między rękoma a korpusem.
Mój mały blog:
Wargaming Zone
Obrazek

Awatar użytkownika
Manfred
Postownik Niepospolity

Post autor: Manfred »

bardzo bardzo fajny

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Post autor: Nilgar »

pomysł iście diabelski :) ciekaw jestem kompletnej ekipy, pierwszy w każdym bądź razie wygląda ok
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

dzieki za komentarze a jutro postaram się wrzucić fotkidrugiego o ile skończe go konwertować :lol:

Awatar użytkownika
Guard
Chuck Norris

Post autor: Guard »

Pomysł bardzo dobry i oryginalny, ale:
-jw. nadlewki i szczeliny... strasznie psują efekt :?
-świetnie ci wyszły rogi, b. fajny efekt :)
-jak malowałeś skórę :wink:
$$$ KUPIĘ KONIE do nowego tiranoc chariotu!!! (sztuk od 1 do 5) $$$

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

ta skóra na ogrze to bestial, bestial + dwarf
łącznie chyba z 7 warstw odpowiednio dodając do bestiala dwarf

Awatar użytkownika
Muzyk
Mudżahedin

Post autor: Muzyk »

Roman Lord of the Druchii pisze:moim zdaniem jest czaderska i bardzo orginalna. nigdy wcześneij sie z takowa nei spotkałem. maluj ich na tabeltop dobry, zrób fajne podstawki i bedize ekstra :)
Fajna konwersja, niestety nic orginalnego. Widziałem już takich w wykonaniu co najmniej dwóch malarzy/modelarzy...

Awatar użytkownika
Kerim
Master Convertor

Post autor: Kerim »

zrób fotkę w tym mieście gdzie łączy się jedna figurka z drugą, bo ciemno jest i nie widać.
No i jakieś bardziej z góry i z oddalenia, jestem czekaw, czy góra nie jest zbyt masywna w stosunku do dołu

Rapta
Kretozord

Post autor: Rapta »

bardzo ladne, lecz:
- blad cieniowania skory na barku i plecach - lepiej wyglada jesli rozjasnienia sa na gorze, cienie nizej
- nie mow ze przeoczyles nadlewki - zwyczajnie nie oczysciles figurki. przy tak dobtym malowaniu to jest wrecz tragedia!!! mogles tez zalepic laczenia gs'em
- co do konwersji to jest bardzo ciekawa, ja wczesniej nic podobnego nie wiedzialem. Natomiast ogry jest troche za gruby w porownaniu z reszta konwo. jakies proporcje 3ba zachowac (choc ciezko mowic o proporcjach przy takim modelu ;) ) szczegolnie widac to na fotce od tylu. przydloby sie albo jego zwezic albo troche luskowatego cielska dorzezbic.

Ja sie nie czepiam, bo moze na to wygladac, tylko proponuje co zrobic zeby jeszcze lepiej wygladalo :)

pozdrawiam

Awatar użytkownika
Robacek
Mudżahedin

Post autor: Robacek »

szkoda Twojej pracy gdy czesci zostają nieoczyszczone bo traci to caly swoj urok..

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Kerim pisze:zrób fotkę w tym mieście gdzie łączy się jedna figurka z drugą, bo ciemno jest i nie widać.
No i jakieś bardziej z góry i z oddalenia, jestem czekaw, czy góra nie jest zbyt masywna w stosunku do dołu
jest :) obawiam sie ,ze dogry na kotrych sie wzorowales (te z warhammer.org ;) - na euro w zeszlym roku takich nie bylo :) ) byly z nog od shagottow a nie dogrow :) te sa za chude na to;]

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Post autor: thurion »

a mi sie nie podoba :)

figsy dogrow to jedne z moich ulubionych, mimo swojego ancestral age'u...
i nie moge sie pozytywnie wypowiedziec o ich bezczeszczeniu :P

zreszta IMO na ostatnim zdjeciu ten ogr wyglada troche jak baryla w stosunku do czesci dolnej... jak cos to powinienes je robic na spodach Shagottow, troche by kosztowalo, ale efekt bylby piorunujący :evil:

pzdr

Awatar użytkownika
Meter
Chuck Norris

@Kerim dziś wieczorem wstawie takowe foty o jakie prosisz :wink:
od siebie dodam że góra bez rąk jest prawie takiej samej szerokości co tylnie nogi

@Raptaparat co do cieniowanie to już będe wiedzoał naprzyszłość jak się bawić z cieniami :wink:

@Thurion ja nie chciałem aby 2x3 dogrów wyglądały tak samo więc postanowiłem jedną trójeczke skonwertować :wink:

ODPOWIEDZ