Malunki Chittos'a 03.01 Warsphinxy i hierofant

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Chittos
"Nie jestem powergamerem"

Malunki Chittos'a 03.01 Warsphinxy i hierofant

Post autor: Chittos »

Witam to mój pierwszy zestaw łuczników (jedne z pierwszych pomalowanych w życiu figsów)

Prosiłbym o konstruktywne komentarze i w miarę możliwości nie zmieszanie z błotem :D
Sztandar jest odgapiony ze znalezionych na necie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Ostatnio zmieniony 3 sty 2014, o 21:01 przez Chittos, łącznie zmieniany 31 razy.

Awatar użytkownika
Mistrz Miecza Hoetha
Falubaz

Post autor: Mistrz Miecza Hoetha »

Twoje pierwsze w życiu figsy?!!! figurki nie są piękne ale ten sztandar! Nosz k... czemu ja tak nie maluje? Sztandar olśniewający, figurki całkiem, całkiem.
PS:Bardzo ciekawa kolorystyka.
Moja Galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 9#p1076079
"Ludzie uwierzą w każdą prawdę, jeśli tylko podasz ją w cudzysłowiu i podpiszesz nazwiskiem kogoś znanego".
Naviedzony

Awatar użytkownika
Deus
Falubaz

Post autor: Deus »

Ten sztandar to freehand ? :shock:
Obrazek

Awatar użytkownika
Chittos

Deus pisze:Ten sztandar to freehand ? :shock:
tak

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Mega ok. Większość jak nie wszyscy chcieliby od czegoś takiego zaczynać, ba pokaźna część chciała by tak kiedykolwiek umieć. Natomiast co do rad:
-na płaskich powierzchniach warto wymusić jakiś nawet mniej realistyczny ale za to widoczny światłocień, bliżej jakichś zagłębień pociągnąć ciemniejszym kolorem,
-generalnie masz trochę zbyt "płytkie" cienie. Z pewnością fajnie wygląda to z bliska, ale już z odległości tego zdjęcia figurki wyglądają na pierwszy rzut oka na pomalowane każda powierzchnia jednym kolorem, dopiero po uważnym przyjrzeniu się widać różnice,

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

kudłaty pisze:Mega ok. Większość jak nie wszyscy chcieliby od czegoś takiego zaczynać, ba pokaźna część chciała by tak kiedykolwiek umieć. Natomiast co do rad:
-na płaskich powierzchniach warto wymusić jakiś nawet mniej realistyczny ale za to widoczny światłocień, bliżej jakichś zagłębień pociągnąć ciemniejszym kolorem,
-generalnie masz trochę zbyt "płytkie" cienie. Z pewnością fajnie wygląda to z bliska, ale już z odległości tego zdjęcia figurki wyglądają na pierwszy rzut oka na pomalowane każda powierzchnia jednym kolorem, dopiero po uważnym przyjrzeniu się widać różnice,
+1
Ale za to zajebisty sztandar =D> =D>
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
kotson
Falubaz

Post autor: kotson »

Jak na pierwszy raz rewelka. Ćwicz skilla to będzie świetnie
BEER FOR THE BEER GOD
CANS FOR THE CANS THRONE

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

O ile sztandar jest jednym z najlepszych jakie widziałem u HE - łucznicy są już "tylko" ok.

Awatar użytkownika
Rasti
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Rasti »

Hmm. Jak widzę z malowaniem na płaskim sobie radzisz, bo freehand mega. Jednak malowanie takie przestrzenne nie dorównuje freehand'owi. Przede wszystkim modele są zbyt płaskie. Nie ma na nich cienia i światła. Jak dla mnie to one dopiero mają nałożone podstawowe kolory. Dadaj trochę cienia w zagłębienia, washem może. Potem powyciągaj wystające krawędzie. Byłoby git. Poza tym malujesz estetycznie i schludnie - a to jest bardzo ważne. Teraz już tylko ćwiczyć kontrasty i rozłożenie światła ;)

Awatar użytkownika
Chittos

Na żywo lepiej wygladają, może to wina światła. Spróbuje jutro zrobić za dnia zdjęcie, ewentualnie podciągne cienie :D

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Pierwsze figury? Rewelacja. Niektórzy malują całe życie i nie dochodzą do takiego poziomu.

Ze swojej strony polecałbym tylko bardziej agresywne przejścia, bo te obecne są tak delikatne, że aż niewidoczne.

pozdrawiam
Furion

Awatar użytkownika
Czopek
Masakrator

Post autor: Czopek »

Sztandar Mjód Malina panie Czitosie ! =D>
http://czopekblog.blogspot.com/
Kordelas pisze: Fluff nie wybacza.

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Wszystko już wyżej zostało powiedziane. Do światłocienia początkowo przydatne są dosyć washe. Spływając pokazują, jak drobniejsze cienie powinny się układać. Jednak szatki do tych figsów z foty niespecjalnie nadają się do washowania. Podpatrz, jak to robia inni i sam próbuj. mam wrażenie, że mógłbyś ciut mocniej rozcieńczać farbę, ale moze to tylko wrażenie.. Idzie Ci BARDZO dobrze, działaj dalej...

Awatar użytkownika
Chittos

kudłaty pisze:Natomiast co do rad:
Lepiej?

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Znacznie lepiej - widać rozjaśnienia na szatach =D> . Teraz popracuj nad fryzurami łuczników. Myślę, że z tym może być podobnie , jak z brodami kraśków. Naprawdę można za pomocą tego elementu zróżnicować poszczególne modele, żeby nie były identyczne. Tutaj widać próbystosowania róznych odcieni, na włosach, ale brakuje mi cieniowania poszczególnych figsów na tym elemencie. Akurat w przypadku blond fryzur można się pokusić o znaczne rozjaśnienia...
Jeśli to są pierwsze figsy, to są to chyba jedne z najlepszych na tym forum :wink: .

Awatar użytkownika
Szamot
Masakrator

Post autor: Szamot »

zuch chłopak! :)

maluje HE, bo mój Vampirek głodnieje bez elfiego mięska ;)

Awatar użytkownika
Matis
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Matis »

Widzę, że będzie co nabijać na lancę na następnym turnieju :D

Sztandar zajebisty, figsy tak samo. Brawo =D>
M&M Factory - Up. 14.01.2017 Ostatnia trójka pegazów

Awatar użytkownika
Chittos

Trochę wycieniowałem te włosy. Co o tym myślicie?
Obrazek

Jeszcze wrzucę 2 WL w trakcie roboty. Zamysłem jest aby zbroje (nie licząc naramienników i nagolenników) były czarne. Trochę na próbę pomaziałem szarym żeby zobaczyć ogólny zarys. Czy lepiej czarna zbroja wyglądałaby poprzez zmieszanie czarnego i ciemnego srebrnego a pozniej zarys płyt jasnym srebrnym?

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Azgaroth
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Azgaroth »

=D> świetne prace

Awatar użytkownika
Grish
Mudżahedin
Kontakt:

Post autor: Grish »

Spoko tabletop, ale ten oddział wygląda jak skserowany. Przydałaby się większa różnorodność.
Maluję na zamówienie - szczegóły na PW

fatlazypainter.blogspot.com
Moja galeria
Mój CMoN

ODPOWIEDZ