Fanatycy O&G
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Fanatycy O&G
Sorki że zakładam nowy temat ale dopiero uczę się w to grać a i z angielskim licho więc stronka workschop nic mi nie daje.
A teraz pytanko a dokładniej 4
Czy fanatyk zabija się na górce bo jedni mówią Tak inni Nie więc jak grać?
Co się dzieje jak fanatyk wpadnie na maszynę normalnie ją trafia, trafienia rozpatruje się jak przy strzelaniu, czy ginie?
Czy fanatyka można wypuścić w reakcji na szarże?
Jeśli w oddziale na skutek ostrzału został mi 1 nocny goblin i jakimś cudem nie zwiał to czy może wypuścić 3 fanatyków?
A teraz pytanko a dokładniej 4
Czy fanatyk zabija się na górce bo jedni mówią Tak inni Nie więc jak grać?
Co się dzieje jak fanatyk wpadnie na maszynę normalnie ją trafia, trafienia rozpatruje się jak przy strzelaniu, czy ginie?
Czy fanatyka można wypuścić w reakcji na szarże?
Jeśli w oddziale na skutek ostrzału został mi 1 nocny goblin i jakimś cudem nie zwiał to czy może wypuścić 3 fanatyków?
zabija sie na kazdym terenie... gdzie ty masz wzmianke o trudnym?Gift pisze:1 zabija sie jesli na gorke nie mozna wejsc , zabija sie na trudnym terenie jesli ta gorka to zwykle wzniesienie to normalnie po niej poleci czemu mial by sie zabic
Cytacik z AB:
"A Fanatic is immediately removed as a casualty when it comes into contact with a terrain feature of ANY kind [...]"
"A Fanatic is immediately removed as a casualty when it comes into contact with a terrain feature of ANY kind [...]"
Ten tekst to relikt 6 ed. Teraz się zmieniłoGift pisze:1 zabija sie jesli na gorke nie mozna wejsc , zabija sie na trudnym terenie jesli ta gorka to zwykle wzniesienie to normalnie po niej poleci czemu mial by sie zabic
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Nie.
A więc kolejne pytanko
czy można lub trzeba wypuścić fanatyka przez swoje oddziały. powiedzmy idą 3 trole a za nimi 1 cal gobaski z fanatykami. Wrogi oddział podchodzi 1 cal do troli więc jest bliżej niż 8 cali od gobasów więc ci muszą puścić fanatyków. Jak się to rozpatruje:
1 dostają trole
2 fanole przechodzą przez trole nic im nie robąc i wpadają w oddział
3 puszczam fanoli w drugą stronę żeby ocalić trole.
Wielkie dzięki za pomoc

1 dostają trole
2 fanole przechodzą przez trole nic im nie robąc i wpadają w oddział
3 puszczam fanoli w drugą stronę żeby ocalić trole.
Wielkie dzięki za pomoc
w combacie randomizujesz jak przy strzelaniu.
bless pewien jestes? ja w takiej sytuacji bym randomizowal miedzyfasta, orki i driady..
dokladnie. dostaja tylko oddzialy przez ktore "fizycznie" przeleci fenolbless pisze:Nie, orkowie nie dostaja hitow. Obrazenia dostaja tylko driady. A dopiero w obrebie regimentu driad hity sa losowane jak z shootingu (czyli gdyby byly na przyklad 4 driady i Drycha, to hity byly by losowane, jak przy ostrzale)
A mam pytanie.
Co gdyby na rysunku obok orków po prawej byłby jeszcze jeden regiment orkowej piechoty, a za nim mój mag, wartościowy oddział itd...?
1.Czy można celowo puścić fanola po swoich, zastosować przedłużacz przez 2 jednoski i wpaść w moją jednostkę?Przypuszczam, że odpowiedź będzie tak. ale...
2. Jak oceniacie takie zgarania, no i czy na turniejach są tego konsekwencje?
Podobny trik, to "przedłużacz" z wolfriderów.... Może jest już jakiś FAQ, albo uścislenie?
Co gdyby na rysunku obok orków po prawej byłby jeszcze jeden regiment orkowej piechoty, a za nim mój mag, wartościowy oddział itd...?
1.Czy można celowo puścić fanola po swoich, zastosować przedłużacz przez 2 jednoski i wpaść w moją jednostkę?Przypuszczam, że odpowiedź będzie tak. ale...
2. Jak oceniacie takie zgarania, no i czy na turniejach są tego konsekwencje?
Podobny trik, to "przedłużacz" z wolfriderów.... Może jest już jakiś FAQ, albo uścislenie?