PKS - dyskusja organu, który powołał komitet

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

PKS - dyskusja organu, który powołał komitet

Post autor: Dymitr »

Tak się zastanawiam - czy skoro musiało być przez LL przepuszczone i uprawomocnione, to chyba PKS niejako odpowiada przed LL? Czy to oznacza, że to LL powinna zdecydować o utajnieniu lub odtajnieniu PKS?

Może stwórzmy regulamin na lata? Żeby na przyszłość mieć to z głowy...
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

Niech chłopaki pracują... zobaczymy co z tego będzie.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Nie wiem czy regulamin na lata jest potrzebny.
Kandydaci zmusili środowiska graczy do wypowiedzenia się za pomocą swoich przedstawicieli na LL co do powstania PKSu, a teraz się kryją, bo nie podoba im się krytyka i/lub komentarze pod adresem ich pracy. Kandydaci uzyskali legitymacje do tworzenia PKS od LL, moim zdaniem podlegają LL dalej, co do ogólnie pojętej tematyki swojej pracy i składu oraz innych kwestii takich jawność ich prac.

Uważam, że to co się teraz dzieje jest nie w porządku i prace PKS powinny być albo odtajnione dla wszystkich członków LL, albo odtajnione dla wszystkich (z naciskiem an to drugie).

Uprzedzam, że nie mam zamiaru się wdawać w żadne sprzeczki na ten temat i zostawiam tylko tutaj moją opinię, którą można traktować jako głos za ewentualnym głosowaniem na temat odtajnienia forum PKSu.

Oczywiście jeśli prace PKS dobiegają już końca i chłopaki napiszą nam, że za np. 3 dni będzie gotowy produkt, to nie ma po co robić zamieszania i jestem gotów te kilka dni poczekać. Mimo wszystko takie kwestie warto też rozstrzygnąć na przyszłość.
Obrazek

Awatar użytkownika
Dydu
Masakrator

Post autor: Dydu »

Kalesoner +1

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

przydałoby się usłyszeć głos ze strony członków PKS. Jeżeli faktycznie ma to potrwać 3 dni, to ok. Jeżeli ciągnąć się ma do DMP...
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

Obecnie jesteśmy w fazie konsultacji z naszym departamentem ds pijaru. Myślimy czy wydać stosowne oświadczenie w formie pdf do ściągnięcia z oficjalnej strony PKS (którą musimy obgadać czy się opłaca robić z wydziałem inwestycyjnym), czy w formie papierowej. Niestety wymaga to dużego dopracowania dlatego nasi prawnicy muszą najpierw mieć wgląd w komplet oświadczeń , które muszą być w 100% poprawne. Także widzicie jak bardzo skomplikowana i czasochłonna jest ta procedura.

P.S. A na serio to dajcie nam max 2 tygodnie bo obgadujemy końcowe detale. ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

ponawiam dyskusje. chcecie odtajnienia tamtej części forum? widzę ze sie trochę domagają tego w innych częściach forum. ktoś przeciw?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

tez jestem za zalozeniem takiego glosowania. Skoro przeszla gruypa pks majaca w zalozeniu prace nad odtajnoinym forum to iu tu przydaloby sie je odtajnic.

Kalesoner
Szczur Królów

Post autor: Kalesoner »

Całkowicie bez sensu teraz próbować kontrolować pks. Skoro przy głosowaniu się nie zabezpieczyliśmy to mamy za swoje. Tak to jest jak ll ulega presji. Daliśmy im rękę a oni ugryzli nas w dupska. Następnym razem zamiast głosować coś takiego na ll traćmy czas na przyjemniejsze rzeczy. Wniosek: niech robią co im się podoba.
Obrazek

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Daliśmy im rękę a oni ugryzli nas w dupska. Następnym razem zamiast głosować coś takiego na ll traćmy czas na przyjemniejsze rzeczy.
Można nie robić nic konstruktywnego i krytykować.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

mówiłem...

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Nie chcąc być szczególnie złośliwy, ale to głosowanie ma naprawdę mało sensu. Pomijam, że tam jest naprawdę mało wjazdów personalnych, a te co są, są słabe, naprawdę nic szczególnego. No i mając czas głosowania do dyspozycji, możemy naprawdę grubo poedytować te wypowiedzi, gdyby nam się chciało. Ja się nie wstydzę tego co tam popisałem, aczkolwiek skoro kilka osób chciało na spokojnie zebrać myśli, uważam, że możemy to uszanować. Znacznie prościej jest kopnąć w dupę młodego by zagłosował w naszym wewnętrznym głosowaniu o ujawnieniu dyskusji.

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Znacznie prościej jest kopnąć w dupę młodego by zagłosował w naszym wewnętrznym głosowaniu o ujawnieniu dyskusji.
czyli jest 2:2 ^^?

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

a na poważnie:
Co zrobimy, jak jakiś master w tym sezonie będzie chciał PKS zagrać? IMO to dobrze, bo im szybciej bedziemy to testować, tym lepiej.

Awatar użytkownika
Jankiel
Sol Invictus

Post autor: Jankiel »

Jak to co? Nic nie zrobimy. Będą chcieli, to zrobią.
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Post autor: Laik »

Jak widać PKS dzieli jednak środowisko, lokale lokalami ale mastery mają już w kandydaturze wpisany format i jest to jeden z głównych czynników wpływających na ich wybór.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Nie przesadzajmy. Jak ktoś chce sobie zmienić format to sobie zmieni. I zrobi to tylko dlatego, żeby zrobić dobrze graczom. Lepiej jak organizator dostosowuje się niż trzyma kurczowo ustaleń, dzięki temu znów otrzyma miejscówkę. Rozumiem jednak obawy, Laik. Mało orgów gra leśniakami :mrgreen:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

jak dla mnie jak sobie zmienia format to trudno. Zawsze tak bylo, ze raz na jakis czas format mastera sie zmienia w ciagu roku. Najwyzej na dany master niektore osrodki nie zaglosuja na nastepnych glosowaniach.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

No... jak zmienią solo ETC na drużynówkę border patrol to jest cień szansy, że gracze się od nich odwrócą :D

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Formaty, bliżej open są grane tylko na jednym masterze, wątpię by ktoś się bez jakichś logiczniejszych testów zdecydował go zgłosić.

ODPOWIEDZ