WoCh by Crovaxus -up Bloodthirster 29.12.2014

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

WoCh by Crovaxus -up Bloodthirster 29.12.2014

Post autor: crovaxus »

Tak mnie naszło by w końcu zrobić swoją galerię dawnych i aktualnych prac nad moją chałastrą :) Wiadomo , że z aparatem trzeba się lepiej zaznajomić :P
Na pierwszy ogień idzie piątka psów którą niedawno malowałem:

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 29 gru 2014, o 15:35 przez crovaxus, łącznie zmieniany 6 razy.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"
- The tale of Crovax the Cursed

Awatar użytkownika
Lenar
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Lenar »

Świetne. Jeszcze lepiej by wyglądały na jakimś stonowanym tle.

Awatar użytkownika
Damas

Post autor: Damas »

Bardzo fajne malowanie. Jestem ciekawy tych modeli, które widać w tle. Czekam na więcej c:
DE turniejowo (W/D/L)
12/4/10
Nowe DE turniejowo (W/D/L)
8/3/3

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Wrzucam rydwan który był przerobiony na Shrina, lecz niestety okres Shrinów się skończył i powrócił do swojej oryginalnej roli :P Później wrzucę fotki DP malowanego dzisiaj
Obrazek
Obrazek
Ostatnio zmieniony 1 lis 2013, o 12:03 przez crovaxus, łącznie zmieniany 2 razy.
"For a sharp second, Selenia froze, and Crovax's blade found home. As the Angel shattered like glass, Crovax felt his mind collapse - the curse had been fulfilled"

Awatar użytkownika
rudobrody79
Falubaz

Post autor: rudobrody79 »

psy bardzo mi się pdobają =D> =D> =D>
rydwan jest malowany na nurglowy styl - ten model z nowymi konikami wygląda jeszcze lepiej, całkiem nieźle :) :)

Awatar użytkownika
Fuxiorr
Masakrator

Post autor: Fuxiorr »

Fajne pieski ... bardzo fajne i ladnie zrobione =D> :mrgreen:
misha pisze:heh gorzej jak przez taką nędzę stół ci spadnie czy cuś i figurki za tysiaki polecą po podłodze w otchłań płaczu i rozpaczy :)

Awatar użytkownika
MadMax
Wodzirej

Post autor: MadMax »

Kapitalne pieski. Rydwan nurglowy też gites.
"War. War never changes".

TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!

Ekspresowa Realizacja !!!

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Post autor: smiejagreg »

Pieski wyszły bardzo dobrze. Figsy do bani, ale malowanie fajne =D> . Co do rydwanu, to sam mam zamiar zrobić coś bardzo podobnego. U Ciebie wszystko mi się podoba za wyjątkiem srebrnych metalików. Są za czyste, warto by było je potraktować paroma washami. ale może takie mają być, żeby trochę "nabłyszczyć" model... Ciekawe są zielone koniki, jeszcze takich nie widziałem :wink: ...

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

konie są brązowe :P

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Obiecany wcześniej Daemon Prince
Obrazek

Obrazek

Obrazek

AdamKoz

Post autor: AdamKoz »

Hej Crovaxus, fajne malowanie, szczególnie pieski, te są super. W chariocie brakuje mi jakiejś głębi, kontrastu. Jeżeli chodzi o demon prince, to dałbym jeszcze jakieś ostateczne wycieniowanie jaśniejszym czerwonym, a w co głębsze miejsca bym dorzucił wash Nuln Oil - też zwiększy trochę kontrast i myślę, że figurka, jak to mawiają anglicy, będzie bardziej "striking" :)

Ogólnie widzę że będzie bardzo wysoki poziom, tak trzymaj!

Tak z ciekawości - z czego robisz te kamienie na podstawkach?

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Dzięki, sprobuję troche pocieniować skrzydła w szczególności. Kamienie? Zwykły korek pomalowany na czarno, wtedy dry brush Codex Grey i rozjaśniam delikatnie Bleached Bone. Chariota malowałem 2 lata temu prawie, teraz jedynie poganiacza na szybcika domalowałem. Niedługo 2 charioty od zera będe malować więc powinno wyjść lepiej :)

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Wziąłem się za malowanie maruderów konnych. same konie to nie problem, idą szybko i przyjemnie ale jeździec to tragedia. zawsze miałem problem z malowaniem ludzkiej skóry, nie lubie tych odcieni farb. Narazie mam 3 skończonych, pozostałych 2 może dzisiaj skończę i wtedy wszystkim zrobię podstawki.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Na fotach skóra wyszła dość dobrze, choć faktycznie niewiele jej widać. Metaliki przydałoby się minimum czarnym washem potraktować...

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Przy okazji malowania tych pozostałych 2 maruderów, wrzucam fotki skończonej już dawno 25 warriorów.

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

No więc tak: widać trochę, że pojechałeś po szybkości malowania - na wielu elementach nie widać w ogóle rozjasnień. Najbardziej rzucają się w oczy tarcze - są strasznie płaskie. I skąd w ogóle koncepcja niebiesko-czerwonych tarcz do tak pomalowanych wojów? Jakoś tego nie łykam, nawet dla przełamania kolorystyki... Płaszczyki można by spokojnie jeszcze ze dwa odcienie rozjasnić...

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

właśnie to jest najgorsze dla mnie. Jak się maluje to człowiek dba o wszystko, ale poprawiać babole na starych figsach to się kompletnie nie chce. Kiedyś ich zmyje i pomaluje jeszcze raz (2 lata temu malowane). No one były dośc szybko malowane, praktycznie tych 25 puknąłem w 3 dni jakoś...co do tarcz to mi się po prostu połączenie tych 2 kolorów podoba :P więc to tylko własny widzimiś jest. Na nich w ogóle washa nie używałem, też temu takie nijakie są ale no cóż. Trzeba pokazywać stare i nowe pracy by były porównania i nowe pomysły na przyszłość :D

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Dzisiaj z braku laku malowałem moją konwersję BsB na Demonic Mount'cie. na podstawce jeszcze dorzucę mech i trawkę a na sztandarze....nie mam pomysłu co namalować :P Specjalnie dla ciebie Smiejagreg waschowałem metaliki na gorze i powiem ci że wyszło jak dla mnie super :) dzieki za radę
Obrazek
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
smiejagreg
Ciśnieniowiec

Widzisz, jak Cię przycisnąć, to się postarasz :!: :mrgreen:. Jeszcze na tym topie szmaty przydałoby się zrobić jakieś bliki - na ćwiekach gwiazdy, może na niektórych pozostałych elementach, czaszce... Oby tylko nie przesadzić...

Awatar użytkownika
crovaxus
Kretozord
Kontakt:

Ostatnio dokupiłem sobie chimerkę...Parę godzin malowania i skończona. Jak widać kolorystycznie podobnie jak psy :P

Obrazek
Obrazek
Obrazek

ODPOWIEDZ