WoC 2400 ETC - no DP list

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Hortensie
Wałkarz

WoC 2400 ETC - no DP list

Post autor: Hortensie »

General - Chaos Lord - MoT, Disc, Destiny, Scaled, Soul Feeder, Dawnstone, The Other Trickers Shard, Great Weapon, Shield ... 383 points

BSB - Exalted
- MoT, Daemonic with barding, Charmed Shield, Preservation, Halberd, Burning Body ... 261 points

Chaos Sorc - MoS, lvl2, Barded Chaos Steed, Dispel Scroll ... 191 points

3x Chaos Chariot
- MoN ...375 points

2x5xHorsemen Mar - MoS, Javelins ... 160 points

5x Warhounds - vanguard ...40 points

5x Warhounds - ...30 points

1x Chimera
- regen, poison ... 260 points

1x Chimera - regen ... 245 points

3x Scull Crushers - music, enscrolled ... 244 points

1x Hell cannon ... 210 points

Total: 2399

Jakies sugestie? komentarze?
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2013, o 12:18 przez Hortensie, łącznie zmieniany 3 razy.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Semi »

zdejmij poison z chimery 1 psa, flaile z fastow masz kolejne psy :)
Obrazek
Highborn Elves Only!

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

... albo zianie ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Hortensie
Wałkarz

wyrzucilem 1 psa i Flaile i dodalem 5 psow bez vanguarda. Nadal sa poisony na chimerze. Moge je wyrzucic i dac poisony na lorda lub chalice of chaos na maga.. lub banner + gleaming pennant na sc
Ostatnio zmieniony 16 wrz 2013, o 12:27 przez Hortensie, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

daj zianie na chimere zamiast psow... ;)
Obrazek
Highborn Elves Only!

Hortensie
Wałkarz

z drugimi psami mam 605 w core, musza zostac :(

Awatar użytkownika
Durin
Niszczyciel Światów

Post autor: Durin »

charmed z bronią dwuręczną nie działa. Nie wiem czy lord majac save 1+ ward 3+ potrzebuje jeszcze rerolla save'a
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.

Awatar użytkownika
Niltag
Chuck Norris

Post autor: Niltag »

Wszystkie rozpy WoC wygladaje prawie tak samo :S
"The best defense is a good offense." -Gen. George S. Patton

Awatar użytkownika
Karlito
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Karlito »

Niltag pisze:Wszystkie rozpy WoC wygladaje prawie tak samo :S
Wcale nie :P Moje w niczym nie przypominają oklepanych standardów :mrgreen:
Welcome to the Tower of Rising Sun.
Moja galeria: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=10&t=28122
Kupię RÓŻNE RÓŻNOŚCI: http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php?f=55&t=42454

Awatar użytkownika
Semi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Durin pisze:charmed z bronią dwuręczną nie działa. Nie wiem czy lord majac save 1+ ward 3+ potrzebuje jeszcze rerolla save'a
na strzelanie dziala w cc juz nie
Obrazek
Highborn Elves Only!

Hortensie
Wałkarz

Oto nie oklepana lista, zgadza sie ? zapowiada dobra zabawe :)

Chaos Sorc Lord of Slaanesh - Lvl4, Steed of Slaanesh, Charmed Shield, Talisman of Preservation, Chaos Familiar, Crown of Command ... 410 points

General -Exalted Hero - MoT, Talis of Endurance, Third Eye, OTS, Soul Feeder, Daemonic mount /w Barding, Great Weapon ... 241 points

Exalted Hero BSB - MoT, Disc, Armor of Destiny, Scaled Skin, Halberd ... 254 points

3x Nurgle Chariots ... 475 points

2x5 Warhounds ... 60 points

5x Marauder Horsemen- MoS, Javelins ... 80 points

5x Marauder Horsemen- MoS, Javelins, Shield ... 85 points

2x Chimera- Regen, Flaming Breath ... 550 points

1x Warshrine - MoT - 135 points

1x Hellcannon

Total: 2400

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Post autor: Kanadian »

Masz naporową armię, wywal helkę z rozpy.

Hortensie
Wałkarz

Hellcannon + Phantasmagoria potrafi zdzialac cuda. Dodatkowo Hellcannon jak nie wybuchnie to bardzo dobrze trzyma punkty :)

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Fajna lista. Pograj poćwicz wrzuć raporty bo brzmi syto
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Hortensie pisze:Hellcannon + Phantasmagoria potrafi zdzialac cuda. Dodatkowo Hellcannon jak nie wybuchnie to bardzo dobrze trzyma punkty :)
Tylko dużo jeśli
1. Jeśli czar wejdzie
2. Jeśli helka trafi
3. Jeśli helka wbije W
4. O ile przeciwnik nie jest ITP
5. Jeśli obleje panikę

Duża losowość jak na turniejowe granie. Polegać na tym nie można stabilne, a kombos kosztuje ponad 600 punktow.

Hortensie
Wałkarz

zgadzam sie duza losowosc natomiast moj przeciwnik musi sie duzo naglowkowac by dobrze dispelowac w fazie magii (warshrine, choir, phantasmagoria lub acquisence). W dodatku nie widze rozsadnej alternatywy przeciwko terrorgheistowi.. 3+ ward rowniez potrafi zawiesc przy testach wielu woundow

Awatar użytkownika
Młody
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Młody »

@Kanadian
Ale nie służy wyłącznie do tego, moim zdaniem warto próbować na tym grać. Ja doceniam każde odejscie od schematu, tym bardziej jeśli ma ono faktyczne szanse powodzenia. ;)
Pozdro
Młody

Snot Fanpage

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Twoje podpunkty można dać do wsystkiego, przykładowo do strzału z działa do smoka.

1. Jeśli sie nie wysadzi
2. Jeśli doleci
3. Jeśli nie przeleci
4. Jeśli sie nie zaryje
5. Jeśli przebije
6. Jeśli zada 6 ran

Tyle warunków trzeba spełnić, że walić sie nie opłaca zbytnio.

Awatar użytkownika
Kanadian
Falubaz

Próbować owszem trzeba.
Tylko jak na helce to bardziej defensywy build można zastosować, lepiej będzie się grało niż full offense + helka. Tak by armią pasowała do strategii. Bynajmniej tak to widzę, w wersji papierowej, nie widziałem tego w akcji. Niemniej sporo grałem przeciw helkom i offens, przegrywało. Z prostej przyczyny że armią słabo wspierała i uzupełniła. Część biegła do przodu i chciała jak najszybciej do combatu, a część chciała opóźniać i z dystansu walczyć. Wychodzi z tego taka szarpanina.

Działo częściej trafia i zawsze z dużą siłą. A do tego rzadko jest tylko jedno i nie wymaga by wszedł czar (który przeciwnik morze zniwelować) oraz nie wymaga oblania paniki. A to robi ogromną różnicę. Nie wspominając że działo jest o 80-120 punktów tańsze.

Khaine
Wałkarz

Post autor: Khaine »

Z tą armatą to niezbyt udany przykład. Armata ma praktycznie autohita w podstawkę rydwanową. W MC podobnie. Na inne cele szkoda tego używać, chyba że flanka hordy.
Klopą trudniej trafić. Hellcannon mi się średnio sprawdził. Co prawda na 3 gry tylko raz miałem missfire i ani razu nie zerwał mi się, ale trafiał też słabo. Jedyne co dobrego zrobił to hit w manglera i hit w dużego maga na dysku. Obu ubił, ale to tyle. Trzeba mieć dużego maga death żeby próbować panikować kluczowe oddziały. W pierwszej turze można tak wygrać grę. Na B&G może się okazać opłacalna.

ODPOWIEDZ