Pare noobowskich pytań v2
Moderator: Afro
Pare noobowskich pytań v2
Nowy wątek, bo stary powoli robi się za duży nawet na ogrze trzewia
"You either die a cyka or live long enough to become a blyat"
- dziekanotr
- Wodzirej
to moze ja zaczne, jak budujecie swoich tyranow? warto isc w armor, czy bardziej stawiac na atak, zwazajac na wysoki taf.
moja kmina to:
tyran, gw, ha, save 2+,ward 4+, bitting blade= 327pkt
troche przydrogi ,ale wydaje sie nie do zabicia "chyba"
wspomagany magia bestii lub codexowa moze byc naprawde twardy
moja kmina to:
tyran, gw, ha, save 2+,ward 4+, bitting blade= 327pkt
troche przydrogi ,ale wydaje sie nie do zabicia "chyba"
wspomagany magia bestii lub codexowa moze byc naprawde twardy
Ja tam na duże pkt lubię gw, helm z przerzutem zranień, talizman z wardem 4+ oraz jakiś przedmiot za 5pkt jak kto co woli. Z magią beast oraz z ogrzym lorem czasem wyciągniesz 7T a zranić takie coś z przerzutem + ward 4+ to ciążko tylko że ofensywnie średniawo w porównaniu do innych klepaczy
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Co wy wiecie o zabijaniu ?
Sword of bloodshed, gigant breaker, other tricksters shard.
Sword of bloodshed, gigant breaker, other tricksters shard.
http://www.ogrestronghold.com/forum/ind ... pic=1344.0
http://www.librarium-online.com/forums/ ... -live.html
http://www.librarium-online.com/forums/ ... -live.html
Life's a game with save and load features disabled.
- Brushlicker
- Falubaz
- dziekanotr
- Wodzirej
czy majac po 3 ogry w 3 szeregach, utrzymuje formacje hordy? tylne szeregi moga bic?
w sensie mam 8 IG i 2 hero, 10 ogrow, jaka jest najlepsza formacja?
pozdrawiam
w sensie mam 8 IG i 2 hero, 10 ogrow, jaka jest najlepsza formacja?
pozdrawiam
Nie, nie ma hordy.dziekanotr pisze:czy majac po 3 ogry w 3 szeregach, utrzymuje formacje hordy? tylne szeregi moga bic?
Najlepsze ustawienie to takie:
- irongut
- champion
- hero - np bsb
- hero np rzeźnik/oprawca
No i w tym przypadku bijesz dwoma szeregami z przodu. Do formacji hordy ogry potrzebują 6 modeli w szeregu.
Mam nadzieję że zobrazowanie pomogło
Wisła Kraków.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Ja wole inaczej z racji że gram z lore of beast:
- irongut
- czempion
- butcher
- bsb
-sloughtermaster
- irongut
- czempion
- butcher
- bsb
-sloughtermaster
Grywałem tak na poprzednim drafcie ETC, a na tym obecnym przeszedłem na szeregi trzy ogrowe
Wisła Kraków.
3 ogrowe szeregi są ok ,ale jak masz full comand to nie możesz zrobić "make my way" bo FG musi być z przodu (nie jestem pewien czy zawsze) .
Przy ustawieniu kubencjusza można wypchnąć najlepszego klepacza do przodu we walce a dwóch słabszych może bezpiecznie siedzieć z tyłu.
- oprawca
-BSB
-żeźnik
-irongut
-czempion
ustawienie chordy u ogrów wyglądało by tak np.
Przy ustawieniu kubencjusza można wypchnąć najlepszego klepacza do przodu we walce a dwóch słabszych może bezpiecznie siedzieć z tyłu.
- oprawca
-BSB
-żeźnik
-irongut
-czempion
ustawienie chordy u ogrów wyglądało by tak np.
Ostatnio zmieniony 3 lis 2013, o 20:07 przez Kruszyna, łącznie zmieniany 1 raz.
Krasnoludy, krzaty, Dorfy (znani też jako ważniacy ze złotem) – jedna z ras humanoidalnych, są to praktycznie niscy Żydzi zrobieni z mięśni, alkoholu, bród i zarąbistości.
Nie prawda.Kruszyna pisze:3 ogrowe szeregi są ok ,ale jak masz full comand to nie możesz zrobić "make my way" bo FG musi być z przodu zawsze .
Robisz normalnie make my way i hero z drugiego szeregu ląduje w pierwszym wypychając gościa z CG do tyłu.
FCG musi być z przodu jak się poruszasz.
Wisła Kraków.
dzięki
pamiętam że gdzieś czytałem że musza być z przodu (możliwe że się pomyliłem )
ale i tak lepiej kolesia bez żadnej ochrony nie wypychać do przodu
pamiętam że gdzieś czytałem że musza być z przodu (możliwe że się pomyliłem )
ale i tak lepiej kolesia bez żadnej ochrony nie wypychać do przodu
Krasnoludy, krzaty, Dorfy (znani też jako ważniacy ze złotem) – jedna z ras humanoidalnych, są to praktycznie niscy Żydzi zrobieni z mięśni, alkoholu, bród i zarąbistości.
Czy Sztandar of Rune Maw chroni przed Magicznymi Wirami i Pitką?
"Nie pytaj cóż za Istota Krzyczy nocą.Nie pytaj kto czeka na ciebie w cieniu.
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
To mój krzyk budzi cie nocą.I to ja skrywam sie w cieniu.Jestem Tzeentch a ty jesteś marionetką,tańczącą do mojej melodi..."
REŻIM.DYKTATURA,TOTALITARYZM
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
pitką tak
jeśli wir= vortex to nie
jeśli wir= vortex to nie
- Necromanter
- Falubaz
- Kontakt:
Proszę o odpowiedź z uzasadnieniem:
czy jeśli do maneaterów ze swiftstridem wstawiam herosów bez niego to tracę tą zasadę na maneaterach czy też przechodzi ona na bohaterów ?
czy jeśli do maneaterów ze swiftstridem wstawiam herosów bez niego to tracę tą zasadę na maneaterach czy też przechodzi ona na bohaterów ?
PiotrB pisze:Oczami wyobraźni widzę te tłumy i uśmiechniętego Sola podającego kiełbaskę ...eh ...bezcenne
Oddział traci Swiftstride, uzasadnienie jest w Rb w zasadach specjalnych ( nie podam Ci dokładnie strony bo nie mam Rb przed sobą).
Pytanie ode mnie:
Czy piechota mając 7+ Mv można szarżować na 3 kościach (chodzi mi o Ironów z banner of Swiftness)?
Jeśli tak, to proszę o wskazanie gdzie taki zapis znajdę.
Pytanie ode mnie:
Czy piechota mając 7+ Mv można szarżować na 3 kościach (chodzi mi o Ironów z banner of Swiftness)?
Wierzę w Wolny Rynek, Niewidzialną Jego Rękę, kuców obcowanie, Unii rozwiązanie, lewaków zaoranie, Wolną Polskę. Amen.
Bez swiftstride'a nie może, movement value nie ma tutaj nic do rzeczy.Silvestro pisze:Czy piechota mając 7+ Mv można szarżować na 3 kościach (chodzi mi o Ironów z banner of Swiftness)?