premie za mastery

Tematy z poprzednich sezonów LL

Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10

ODPOWIEDZ
Kalesoner
Szczur Królów

premie za mastery

Post autor: Kalesoner »

będziemy mieli głosowanie z jedną albo dwoma ważnymi kwestiami, czy dałoby się za jednym zamachem przegłosować też sprawe premii sędziowskich?

7.4 Na turnieju klasy master najwyżej pięć wybranych przez organizatora osób otrzymują premie sędziowskie o wartości 100 punktów rankingowych zaliczanych z puli turniejów lokalnych. W jednym sezonie można zdobyć maksymalnie dwie premie sędziowskie, przyznawane wyłącznie za turnieje klasy master.

chciałbym abyśmy usunęli z regulaminu ograniczenie ilości przyznawanych premii, sędziowanie na masterach nie jest czymś mega popularnym, a do tego formuła matematyczna rankigu ligi i tak nie uwzględnia tego zapisu
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

a chcemy, żeby lokale maksowac masterami?
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

Kalesoner
Szczur Królów

Proponuje usunięcie tylko pogrubionego zdania.
Obrazek

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

W sumie dopuki nie wyrobisz masterow lokalami to nie powinno byc problemu.

Kalesoner
Szczur Królów

Premia to nie powinien być problem, a motywacja do sędziowania. Z aktualnego top 10, tylko dwie osoby mają po jednej premii sędziowskiej, reszte punktów zdobyli na turniejach.
Chciałbym tylko usankcjonować stan faktyczny, bo formuła rankingu i tak nie uwzględnia tego zapisu z regulaminu.
Obrazek

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Kalesoner pisze:Chciałbym tylko usankcjonować stan faktyczny.
Pomyliłeś tematy :D

Kalesoner
Szczur Królów

Lidder cicho, bo jeszcze ktoś sprawdzi ile mamy 100 do ligi za premie.
Obrazek

kudłaty
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: kudłaty »

Jeżeli zmotywuje to dobrych graczy do sędziowania to fajnie, ja w to nie wierze, natomiast premie w obecnej postaci są po prostu mało atrakcyjne dla czołówki. Ja akurat sędziowałem 3 mastery w tym sezonie, ale był to raczej wypadek i nie zamierzam tego ponawiać. Ligi nie wygrywa się lokalami.

Awatar użytkownika
Lidder
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Post autor: Lidder »

Furion w zeszłym roku (?) próbował poprawić ten sposób naliczania pkt. LL się nie zgodziła. Oznacza to, że w praktyce Kalesoner chce poprawić zapis, który i tak nic nie wnosi. Niestety. Wtedy też były hasła "sprawi to, że będzie więcej sędziów".

Kiedyś ten zapisek dawał 2x 100, ale na rok kalendarzowy. Teraz powinien dawać 4x 100. A najlepiej jakby dawał 6x 100 :)

Awatar użytkownika
Karli
Postownik Niepospolity

Post autor: Karli »

No coż, jak ktoś będzie chciał na 6 masterach sędziować a na pozostałych 4 grać to czemu nie? :) Ja byłbym za.
Byłoby afrontem nie napić się z Frontem!

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Ulica mówi że jak ktoś chce na siłę wymaksować pkt z lokali to i tak to zrobi, również byłbym za tym żeby usunąć ten zapis.

Awatar użytkownika
Furion
Postownik Niepospolity

Post autor: Furion »

Jako aktywny gracz i sędzia powiem tyle:
Obecna formuła sędziowania masterów jest nieatrakcyjna. Jeżeli regulamin turnieju jest dobry, to Organizator nie jest w stanie zapewnić takich warunków, żeby doświadczonego sędziego zachęcić, a regulamin LL w tym zakresie zupełnie nie pomaga.

Było to dyskutowane przy okazji tego tematu:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... lit=premie
Jakość masterów się w tym sezonie moim zdaniem mimo wszystko poprawiła, tym niemniej argumenty o nieatrakcyjnym sędziowaniu podtrzymuję.
Jedno zastrzeżenie - 15pts to brzydka, nieatrakcyjna i za duża liczba. 10pts For The Win!

pozdrawiam
Furion

Kalesoner
Szczur Królów

Skoro nikt jeszcze nie oddał głosu w dużym głosowaniu to czy da się dorzucić do niego moją propozycję jako oddzielny punkt?
Obrazek

Awatar użytkownika
Dymitr
Ace of Spades

Post autor: Dymitr »

będzie pakiet do przegłosowania, takich tematów właśnie - propozycja nie przepadła
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.

ODPOWIEDZ