Kraków, 28.12, 1600, Ostatni turniej w sezonie

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kraków, 28.12, 1600, Ostatni turniej w sezonie

Post autor: Sevi »

Krakowski Klub Gier Bitewnych 'Legion' oraz sklep Vanaheim zapraszają na turniej:

Ostatni turniej w sezonie

Obrazek
Obrazek

Data: 28.12.2013
Format: 1600
Wpisowe: 8 zł przy przedpłacie dla klubowiczów Legionu którzy mają opłaconą składkę na grudzień, 10 zł przy przedpłacie dla pozostałych (nieklubowiczów, oraz klubowiczów którzy nie mają opłaconej składki) 12 zł na miejscu.
Nagrody: Zależne od frekwencji
Limit miejsc: 20
Adres:Vanaheim, ul Lubicz 34/6 Kraków

W razie pytań odnośnie jak dotrzeć proszę pisać do mnie.

Start turnieju:równo 10:00 zaczynamy grać bitwy (zapisy od 9:30)
Zakończenie turnieju:ok 16.30
Czas na bitwę:Max 2h. Gramy 3 bitwy, każda 6 tur.

Zasady turnieju:
Zasady turnieju zgodne z 8 edycją WFB.
Rozpiski jawne.

Obowiązują aktualne oficjalne erraty i FAQi oraz polskie uściślenia sędziowskie:

Kod: Zaznacz cały

1. Uściślenia sędziowskie
http://silvania.net/furion/uscislenia06122013.pdf <- jak jest 404 cannot found to proszę nie wysyłać PMki. Reset servera, może tak być przez parę dni.
ostatnia aktualizacja: 06.12.2013

2. Zasady oraz FAQ do Dogs of War 8ed
http://www.mediafire.com/view/?8tgx1y88hxs1ixi
ostatnia aktualizacja: 21.12.2012

3. Etyka gracza i organizacja sędziowska na turniejach wysokiej rangi:
http://www.mediafire.com/view/?n2195d9quw7ks27
ostatnia aktualizacja: 25.12.2012
Gramy na stołach 48x48

Obowiązek posiadania: ARMII, miarki, kostek, wydrukowanej rozpiski, podręcznika armii, wszystkich potrzebnych wzorników, wydrukowanej domeny magii - brak czegokolwiek z listy - minus 1 punkt, za brak wydrukowanej rozpy minus 2 punkty.
Dopuszczamy proxy do 35 modeli. (maszyna = 1 model) - w razie wątpliwości proszę pisać do mnie.
Brak wymogu pomalowanej armii.
W przypadku wałowania sędzia będzie 'wbijał' dużą liczbę karniaków, w przypadku ponownego nakrycia na wałowaniu - kolejne karniaki lub dyskwalifikacja.

Format turnieju:

Singiel, 1600 punktów, 3 bitwy.

Ograniczenia główne:
- Zakaz wystawiania lordów
- Zakaz wystawiania imiennych bohaterów.
- Gramy na SLOS
- Maksymalnie 3 maszyny i/lub strzeleckie bronie używające wzornika (template) (Steam Tank/Iron Deamon liczą się jako maszyny), każda maszyna liczy się za 1.
- Zakaz dublowania rarów
- Zakaz triplowania specjali
- Każdy Large Target 0-1 (tzn można wystawić i hydrę i krakena, bądź i ironblaster i śmieciarę)
- Max 3 takie same jednostki core, niezależnie od wyposażenia.
- Jednostki eteryczne 0-2.
- Zakaz dublowania jednostek eterycznych.
- Limit jednostek strzelających o zasięgu powyżej 12": 35 modeli (nie wliczając w to bohaterów i rydwanów), RBT liczy się jako 6.
- Każda armia może wygenerować dwie dodatkowe kość na fazę (wliczając w to: magiczne przedmioty, channeling), 5 kości na czar, 4 kości na czary z death, można maksymalnie użyć 12 kostek magii w turze magii (kostki zużyte do dorabiania kości liczą się do tego limitu), przysługuje "look out, sir" od następujących czarów: Dwellers Below, Final Transmutation, Dreaded 13th.
- Max 4 czary na armię w tym death max 2 spelle.
- BsB, może korzystać z ekwipunku jak każdy normalny heros (ukłon w stronę starszych booków), dokładnie tak jak na zasadach euro.
Ograniczenia armii:
- Woch: bohater może mieć max WSv 4+ , chimera 0-1, rydwany (wszystkich rodzajów) 0-3, trzecie oko nie może być na bohaterze z WSv 4+
- Doch: max 5 Beasts of Nurgle; Skull Cannon of Khorn/Plague Drons of Nurgle max 1, Beast of Nurgle/Drons of Nurgle max 8 modeli w armii
- Lizaki: Jednostki Latające 0-3
- VC: Crypt Horrors max 8, hexwrighty max 5 modeli w oddziale.
- Skaven: Elektrycy 0-3
- ChD: Chalise zakazane
- DE: warlocki max 5 modeli w oddziale
- HE: mogą wystawić dwa bolce
- WE: +10% = 1760 punktów.
- OK.: Maneaters poison+sniper lub ironblaster
Zaznaczyłem zmiany w stosunku do ograniczeń jakie były na masterze - proszę się zapoznać ;)

Progi:

*0*-119 – 10:10 
 120-239 – 11:9 
 240-359 – 12:8 
 360-479 – 13:7 
 480-599 – 14:6 
 600-719 – 15:5 
 720-839 – 16:4 
 840-959 – 17:3 
 960-1079 – 18:2 
 1080-1199 – 19:1 
 1200+ - 20:0 
Bonusy:

100pkt za generała, 
100pkt za BSB, 
25pkt za inne sztandary, 
50pkt za zabicie bohatera przez dowódcę w pojedynku, 
50% wartości uciekającego bądź "zćwiartkowanego" oddziału.
Scenariusze:

1. Battleline
2. Blood & Glory
3. Meeting Engagment (bez rezerw)
Blood & Glory:
-punkt rozbicia/złamania - 2
-odległości od krawędzi 6 cali

OCENA HOBBYSTYCZNA:
-posiadanie 100% pomalowanej armii i modelowanymi podstawkami bez prox - plus trzy duże punkty
-posiadanie 76%-99% pomalowanej armii bez prox - plus dwa duże punkty
-posiadanie 50%-75% pomalowanej armii bez prox - plus jeden duży punkt

ZGŁOSZENIA:

Zgłoszenia przyjmowane wyłącznie poprzez temat lub przez PW.

Zgłoszenie musi zawierać imię, nazwisko lub ksywkę i nr ID ze strony ligowej (http://ranking.wfb-pol.org/players.php)

Turniej zgłoszony do ogólnopolskiej ligi WFB

OGŁOSZENIA

Przypominam o:
-obowiązku posiadania wydrukowanej rozpiski - brak wydrukowanej rozpy - minus dwa duże punkty!

Od tego turnieju obowiązuje system przedpłaty:
Wpisowe wynosi 8zł dla klubowiczów z opłaconą składką za grudzień a 10 zł dla nieklubowiczów oraz klubowiczów z nieopłaconą składką, które należy przelać na podany niżej numer konta, w tytule proszę wpisać: wpisowe na Ostatni turniej, oraz ksywę.

Przedpłata jest bezzwrotna - jeżeli osoba która dokonała przedpłaty nie przyjdzie na turniej - przedpłata idzie do puli na nagrody.

Osoby które dokonają przedpłaty - zaznaczmy pierwsze 20 osób - bo taki jest limit miejsc na turnieju - mają pewne miejsce.

Proszę o rozwagę i nie wykonywanie przelewów w piątek popołudniu dzień przed turniejem!! Piątek 15:00 to ostatnia godzina księgowania. Jeżeli do tej godziny nie będzie wpłaty to nie ma że boli i chociaż będzie się ktoś zarzekał i nawet przyniesie potwierdzenie to będzie musiał zapłacić papierowe wpisowe.

Osoby które dokonają przedpłaty dostają bonusowo +2 duże punkty.

eKONTO 14 1140 2004 0000 3602 5321 4340

Łukasz Seweryn
W razie pytań proszę pisać w temacie lub na PW.
Ostatnio zmieniony 6 gru 2013, o 21:20 przez Sevi, łącznie zmieniany 2 razy.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Zapisani:

1. Sevi OK przedpłata
2. Andrzej VC Przedpłata
3. Marek Bąk Przedpłata
4. PiotrB OK
5. Legion Bre/Emp
6. Quaki DoCh przedpłata
7. Gruby2 Emp
8. Caledor BoCh
9. Gremlin WE przedpłata
10. Ereszkigal SK
11. Siscov OK
12. Młody Rusinek WoCh przedpłata
13. Xier Liz przedpłata
14. Gruby Liz/DF
15. Brygu OK
16. Palkers
17. Major
18. Hypnotic DE

Lista rezerwowa:
Ostatnio zmieniony 28 gru 2013, o 07:38 przez Sevi, łącznie zmieniany 29 razy.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Jasif obecny!
Big Bossa wyciągnę jak będzie już kuśtykał.
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Mówił że na styczeń będzie już na chodzie, a 28 grudnia to prawie styczeń ;)
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Post autor: Kosmo »

Co to za podwyżka wpisowego? Z tymi ograniczeniami do wochu to już ładnie przesadzacie. Raz przyszedłem z herosem z wardem na 3+, kolejny turniej ban. Później przyszedłem z dwoma chimerami, kolejny turniej ban, Na masterze wystawiłem 2 gorebeasty i 3 zwykłe charioty, teraz ban. I jeszcze żeby nie było za łatwo to zbanowaliscie też oko na modeli z wardem 4+. Żartownisie z was :D
Ostatnio zmieniony 4 gru 2013, o 18:52 przez Kosmo, łącznie zmieniany 1 raz.
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Premiowanie opłacających składkę oraz robiących przedpłatę ;)

Całe dwa złote. I to tylko w przypadku gdy opłaca się wpisowe w dzień turnieju w Vana.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

Doskonale! Będę :)...choć nie wiem czy się wszyscy pomieścimy w V po świętach :) ...znaczy tacy grubi będziemy :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Edit u góry.
Dodam jeszcze że dobrze że np nie przycieliście warlocków w DE bo to w końcu słaby unit! :D
Ostatnio zmieniony 4 gru 2013, o 18:54 przez Kosmo, łącznie zmieniany 1 raz.
Gremlin pisze: 5. Kosmo (99% szans obecności; Przewodnie motto turniejowe: mam chimerę i kranczerów, wyssę życie z wrogów wielu)

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Kosmo pisze:Co to za podwyżka wpisowego? Z tymi ograniczeniami do wochu to już ładnie przesadzacie. Raz przyszedłem z herosem z wardem na 3+, kolejny turniej ban. Później przyszedłem z dwoma chimerami, kolejny turniej ban, Na masterze wystawiłem 2 gorebeasty i 3 zwykłe charioty, teraz ban. I jeszcze żeby nie było za łatwo to zbanowaliscie też oko na modeli z wardem 4+. Żartownisie z was :D
Ustalasz trendy :*

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

czytaj uważnie :)
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Czuję że Gremlin albo Dydu maczali palce w tych ograniczeniach...

Awatar użytkownika
Sevi
Niszczyciel Światów
Kontakt:

Kosmo, przyjdź na turniej, i pociśnij, a nie marudź ;)

Akurat nie Dydu i nie Gremlin, ale ja i Piotr.
Wisła Kraków.

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Fajny zapis. Rozumiem ze rozpiska butana na magach dyskowcach i horrorach jest za mocna w porównaniu do kloca plagusów z regenką i dwoma heraldami 1lvl z deathem etc. :D Oj chłopaki chłopaki... przyjść pewnie przyjdę ale fantazja was przy ograniczeniach ładnie ponosi czasem :)

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Kosmo pisze:Fajny zapis. Rozumiem ze rozpiska butana na magach dyskowcach i horrorach jest za mocna w porównaniu do kloca plagusów z regenką i dwoma heraldami 1lvl z deathem etc. :D Oj chłopaki chłopaki... przyjść pewnie przyjdę ale fantazja was przy ograniczeniach ładnie ponosi czasem :)
Ciężko zrobić uniwersalne ograniczenia, które nie będą zajmować 2 stron A4. Zawsze jest jakiś whine. Ja lizaki też mam pocięte w opór, a nie narzekam :)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

a Ciebie ponosi wyobraźnia :) nie wszystko co robimy dotyczy tylko Ciebie lub kolegi Butana :)...

Każdy na masterze mówił że coś z tym trzeba zrobić. Na wysokich stołach grał Voch /demony /vc i....potem długo nic.
4 czary w mojej opinii to nie doskonały pomysł ale chyba jedyny bez interweniowania w struktury armii... na tle normalnch armii w których standardem jest to że zmieści się jeden mag z 2 levelem to np. 5 czarów death w chaosie czy 8 czarów w danonach to lekkie przegięcie - idąc dalej przycina to też de....bo przecież warlocki mają 2 czary. Na mniejsze formaty każdy unit który ma czary zakrzywia rzeczywistość. Normalnie ,na duże gry nie ma to takiego znaczenia bo masz +4 do dispela z dużego maga...
Ostatnio zmieniony 4 gru 2013, o 19:13 przez PiotrB, łącznie zmieniany 1 raz.
Obrazek

Awatar użytkownika
c4h10
Masakrator

Post autor: c4h10 »

Format fajnie sie rozwija - super. Trzeba bedzie bzyka i jedne horrory wywalic za jakieś inne zabaweczki.
\/\

Awatar użytkownika
Legion
Kradziej

Post autor: Legion »

Jak to się ma do np. kapelana imperialnego? Delikwent ma trzy band spele i nie mogę już obok wystawić 2-poziomowego maga?

Dopisz mnie, zagram Imperium lub Bretonnią ;)
Vae victis!

panterq
Masakrator

Post autor: panterq »

A ja znowu siedzę w pracy. Powodzenia ;)
Yes they drink blood. Yes, some of them have been known to command armies of the damned. But at least they're not Elves.
- Niles Valera, Agitator

Awatar użytkownika
Kosmo
Kradziej

Legion pisze:
Jak to się ma do np. kapelana imperialnego? Delikwent ma trzy band spele i nie mogę już obok wystawić 2-poziomowego maga?

Dopisz mnie, zagram Imperium lub Bretonnią ;)