Demony ETC

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Dreef
Falubaz

Demony ETC

Post autor: Dreef »

Taki pomysl wpadl mi do glowy:

Guo
4 lvl nurgle
Lesser gift
General
505 pkt.

Herald of nurgle
Bsb, lesser locus of fecundity,
160 pkt

25 Plaguebearers
Fcg, banner of swiftness
370 pkt

10 Pink Horrors
Muzyk
140 pkt

10 Pink Horrors
Muzyk
140 pkt

3 * 1 Beast of nurgle
180

5 * Bloodcrushers of khorne
Muzyk, sztandar, razor standar
390 pkt

3 plaguedrones of nurgle
Standar, plague proboscis
190 pkt

3 plaguedrones of nurgle
190 pkt

Skullcannon of khorne
135 pkt.

Jakies porady? :) co zmienic? Czekam na krytyke! :)
Obrazek

Awatar użytkownika
Tirit
Falubaz

Post autor: Tirit »

Dreef pisze:Taki pomysl wpadl mi do glowy:

Guo
4 lvl nurgle
Lesser gift
General
505 pkt.

Herald of nurgle
Bsb, lesser locus of fecundity,
160 pkt

25 Plaguebearers
Fcg, banner of swiftness
370 pkt

10 Pink Horrors
Muzyk
140 pkt

10 Pink Horrors
Muzyk
140 pkt

3 * 1 Beast of nurgle
180

5 * Bloodcrushers of khorne
Muzyk, sztandar, razor standar
390 pkt

3 plaguedrones of nurgle
190 pkt

3 plaguedrones of nurgle
190 pkt

Skullcannon of khorne
135 pkt.

Jakies porady? :) co zmienic? Czekam na krytyke! :)

Bestie, bestie, bestie... :P
No i gift dla GUO, lesser to troche malo. Nie wiem po co Ci BC i czym bedziesz odginac?
A tak patrzac z dystansu to nie ma ani klockow ktore jakos mocno uderza ani ktore
jakos przytrzymaja. Taka ilosc Plagusow szybko sie wysypie. Juz lepiej zrezygnowac
z 10horrorow i dorzucic plagusy (zawsze to horda).
There is no escape from Chaos, it marks us all.

Obrazek

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Zgadzam się z przedmówca w kwestii core i odginaczek: obciąłbym jedne horrory, i spróbowałbym zmieścić się równo w 600pkt.
Muchy wystawiłbym 4, zamiast 2x3, a zaoszczędzone punkty dałbym GUO przynajmniej 1 greater gift i 2x Furie, bo ta armia oddaje rywalowi inicjatywę w temacie ruchu.
Klocek Bloodcrushers to ciekawa opcja, nigdy ich nie testowałem, pewnie do spółki z GUO i rydwanem będa stanowić solidna odpowiedź na pancerniaki. Ciekaw jestem Twoich doswiadczen z gry nimi.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Janus
Masakrator

Post autor: Janus »

Wywal muzykow na horrorach. Jeśli masz 3 muchy to zamień sztandary na muzykow- jak zginą to oddadzą 25 pkt mniej. Guo choćby 1 greater. Razor skulloom nie potrzebny. Optymalne złożenie to: muzyk; sztandar; dyscyplina/ gleaming pennant. Za otrzymane pkt daj razor na bsb. I może wywal 1 bestie i zamień na plagusow aby dobić do hordy.
Obrazek
Wind Sower pisze:Nawet w średniowieczu papież nerfił strzelanie.
"Jak ja nie cierpię Vampirów"

Awatar użytkownika
Cauliflower
Ciśnieniowiec

Post autor: Cauliflower »

Janus pisze:Jeśli masz 3 muchy to zamień sztandary na muzykow- jak zginą to oddadzą 25 pkt mniej.
Z tym się akurat nie zgadzam. IMO nawet na 3 muchach te sztandary mają sens, a koszt 35 punktów ewentualnej straty nie jest na tyle duży, by go nie móc ponieść w zamian za +1 do CR.
Muzycy na muchach to natomiast rzecz znacznie mniej potrzebna. Służy tylko i wyłącznie w sytuacji remisu.
malfoj pisze:Ty to zawsze musisz kogos upokorzyc przy stole
Obrazek

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Ja uwielbiam combo razor i poison na 5+ na plagussach. Biorą dwie chimery na klate w takim złożeniu, w liczbie 31.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Spawn pisze:Ja uwielbiam combo razor i poison na 5+ na plagussach. Biorą dwie chimery na klate w takim złożeniu, w liczbie 31.
Taaa, coś o tym combie wiem #-o. Oddział złożony w ten sposób to forteca z mocnym kopnięciem. No,ale z tymi dwoma chimerami to przesadziłeś trochę :)
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
Tirit
Falubaz

Jak juz koniecznie potrzebujesz cos z Khorna to zamiast BC bym zainwestowal w psy z ambushem. Potrafi zaskoczyc a podobnie punktowo wychodzi.

Obrazek

Spawn
Chuck Norris

Post autor: Spawn »

Ale giną od pierdnięcia. Oddział elfów, który im najpierw strzeli, a potem przywali jako pierwszy w kombacie je rozwala, albo grzęzną w nim na pare tur.

Awatar użytkownika
Tirit
Falubaz

Spawn pisze:Ale giną od pierdnięcia. Oddział elfów, który im najpierw strzeli, a potem przywali jako pierwszy w kombacie je rozwala, albo grzęzną w nim na pare tur.
Ale one nie do konca od tego sa by walczyc bezposrednio. Wpuszczasz je od tylnej krawedzi i wpadasz w plecy to juz masz +3 do CR, jak wsadzisz jakies rany masz kolejne +. efekt moze byc taki ze wpadaja w panike po rozliczeniu, doganiasz i tyle. Ja wczoraj (co prawda byly to 2bestie) rozwalilem o wiele mocniejszy klocek wlasnie szarza i gonitwa.

Obrazek

Dreef
Falubaz

Post autor: Dreef »

5 bestii z ambushem to koszt rzedu 165 pkt. Dostaje za to 10 ran, 10 atakow i4 ws5. Dla porownania 2 bc to koszt 130 pkt, w sumie 8 atakow, dwa stompy, 6 woundow, 4+sv.

Pieski sa sytuacyjne, fajne, ale wole jednak oddzial bc.
Mam 3 odginaczki. Moge sciac jeden oddzial pinkow, za to wystawic ich wiecej i plagusow. Mam lore od nurgle na GUO wiec jednak jakos dorabiac te plagusy bede :)

Kombo razor i poisony jest fajne, ale to nie jest klocek do zabijania - maja za malo atakow. Wole miec na nich regene, a poisony moge wrzucic z magii. Poza tym regeneracja tez moze zostac podbita z Nurgla :)

Chcialem miec na guo exalted - mieczyk sie fajnie z nim kombuje. Brak pkt niestety.
Dzieki za rady potestuje, pokminie jeszcze (wszystko jest fajniejsze od nauki do sesji) :)
Obrazek

ODPOWIEDZ