Pierwsze HE w górach -Silver Helms

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Pierwsze HE w górach -Silver Helms

Post autor: Szrederator »

Zdjęcia:
(kliknij, a się powiększy ;) )
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Będe wrzócał zdjęcia jak coś więcej zrobię -stopniowo jak będe je malował!
Ostatnio zmieniony 22 lip 2007, o 19:21 przez Szrederator, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

ja swoje HE tez zrobilem w klimatach gorskich, ale nie robilem az takich wielkich skal pod tymi konmi - pozabijaly by sie od razu :)

pewnie beda sie ladnie prezentowaly dzieki tym podstawka - szkoda tylko ze to troche malo realne te konie w takich gorach.

czekam na malowanie - jaki schemat kolorystyczny zamierzasz uzyc? ;)
Obrazek

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

Wiem że mało realne, ale to pionierzy he którzy wyruszyli w góry. :lol:
A schemat chyba zwyczajny biało-niebieski..
Ale zastawiam się czy by innego nie zrobić, ale nie mam pomysłu na inne..
Masz jakiś fajny pomysł na kolory?

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

Bardzo fajnie wyglądają te pozy jakby tak pędzili - wiatr we włosach i te sprawy. Załataj dziurki w łączeniu szyi konia z resztą GSem i pomaluj to będą super :D proponuje kolorystykę różowo-białą.

ZZZ
Wałkarz

Post autor: ZZZ »

Zmniejsz odrobine te skałki, albo zrób skaliste ale płaskie podłoże - kilka warstw podstawki korkowej poziomo, z obrobionymi na skały krawędziami.

Fajny i dość orygnalny pomysł

Awatar użytkownika
Asassello
Pan Spamu
Kontakt:

Post autor: Asassello »

co do schematu kolorystycznego to sie dobrze zastanow jaki bedzie Ci pasowal.

ja moich zrobilem na pomaranczowo-szary - a w sumie to wyszlo pomaranczowo-srebno :)

choc w sumie z checia bym zobaczyl kiedys HE w jakis bardziej powaznych kolorach - np bordo, granat. niz niebieski, czewony czy pomaranczowy.

ladnie tez wygladaja na bialo-zielono (jasno), mozna pokombinowac cos z zoltym.
zawsze mozna zamienic ten bialy na jakis bardziej stonowany kolor (blanched bone czy tez szary).
rozowy i fiolety calkowicie mi nie pasuje.

ja pomalowalem chyba kilkanascie figurek na rozne schematy a potem wybralem ten ktory mi bajbardziej pasowal.. choc i tak potem wprowadzalem spore porawki.

schematow kolorystycznych jest naprawde duzo - wybierz ten ktory bedzie Ci pasowal - do armii i do podstawek ;-)
w cale nie trzeba malowac HE na niebiesko - choc dobrze pomalowane wygladaja super.
Obrazek

Awatar użytkownika
Booxi
Falubaz

Post autor: Booxi »

Takie śmiesznie ustawiane poziomami mogą wyglądać troszkę sztucznie... oczywiście jak wszystko zależy jak się zrobi... Czemu nikt nie chce robić w kolorystykach różowych... moi Thunderersi są różowi i wyglądają pociesznie :D Krasnoludzka banda do Mordheim też będzie różowa... a co mi tam...

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

no fajni ale tu nie ma nic nadzwyczajnego nawet pedzlem nie ruszeni
pomaluj bedize w tedy warte uwagi a na razie to nie bardzo pomysl z korkiem dobry ale malo oryginalny
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

uważam że różowy to nie najlepsze rozwiązanie moze biało zielone??

Awatar użytkownika
max
Dziecię Zarazy
Kontakt:

Post autor: max »

Szrederator pisze:uważam że różowy to nie najlepsze rozwiązanie moze biało zielone??
malowalem raz na zielono bialo to spoko wychodza
ale rozowy to bedzie hit
gdybym mial h elfy to rozowy bialy i niebieski jasny obowiazkowo ale inestety nie bede mial tej zaszczytnej armii
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

High Elfy, dobre stworzenia, żyły jak każde inne we wspaniałym mieśćie, aż nagle nadeszła inwazja chaosu, ich miasto zostało zdobyte i przejęte przez hordy zła. Elfy które przeżyły broniąc miasta musiały uciekać w góry, by ratować się od zguby, teraz wędrują po górach szukając sprzymieżeńców do walki z inwazją chaosu a tych którzy nie chcą się przyłączyć niszczą..
Wiecie.. takie złe HE ]:-> takie by były wypas, a nie jak zawsze he beztroskie na zielonej trawce jak muminki normalnie.
Tylko takie he pokrzywdzone przez siły zła, próbujące zemścić się na całym źle tego świata, szukając pomocy nawet w górach, nawet u krasnali (oczywiście jak ci sie nie zgodzą to he chętnie skopią im karłowate zady).
Takie he ubrały się w ciemne barwy by nie być zbyt widoczne w miejscach pełnych zwiadowców sił zła (w górach, lasach, ciemnych puszczach, bagnach itp) i niszczą wszystkich, są źli itp. ale nie czasem de.

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

myśle że np. ciemny niebieski i również ciemny brązowy + tin binz powinny dać taki efekt :twisted:

Awatar użytkownika
Bosch
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Bosch »

Szrederator pisze:(oczywiście jak ci sie nie zgodzą to he chętnie skopią im karłowate zady).
Oj, nie sądzę, nie sądzę. [-(

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

a ja radził bym ci nieradzić :P

Awatar użytkownika
Vincent
Kradziej

Post autor: Vincent »

Co do kolorystyki to proponuje ci karmazyn ze złotem

Awatar użytkownika
MuK
Chuck Norris

Post autor: MuK »

Dobrze gada. Olej biało niebieski paskudny standard i użyj szlachetnej ciemnej czerwieni + złoto. Na czerwień dobry jest scab red + odrobina czarnego rozjaśniany do blood red. Co do górskich HE to pomysł super, poza tym, że w górach kawaleria ma ciężkie życie.

Awatar użytkownika
Wych
Mudżahedin

Post autor: Wych »

A ja bym pomyslal o schemacie turkusowo zlotym, ewentualnie jakims bardzo jaskrawym, moze zielono -pomaranczowym.

Awatar użytkownika
Szrederator
Chuck Norris

MuK pisze: Co do górskich HE to pomysł super, poza tym, że w górach kawaleria ma ciężkie życie.
jakoś sie przystosuje w końcu przeżyli wielką woje z chaosem co może ich gorszego spotkać :P

Lord Andre
Chuck Norris

Post autor: Lord Andre »

Ave

Połamane nogi koni, gdy przyjdzie kolejna burza ? 8)

Awatar użytkownika
Stach
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Stach »

Co do kolorystyki to ja swoje HE maluje na niebiesko-filetowo i mi się całkiem podobają;)

Taka prawda że podobać ma się właścicielowi armii;)

pozdr.

ODPOWIEDZ