Pierwsze HE w górach -Silver Helms
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
- Szrederator
- Chuck Norris
Pierwsze HE w górach -Silver Helms
Zdjęcia:
(kliknij, a się powiększy )
Będe wrzócał zdjęcia jak coś więcej zrobię -stopniowo jak będe je malował!
(kliknij, a się powiększy )
Będe wrzócał zdjęcia jak coś więcej zrobię -stopniowo jak będe je malował!
Ostatnio zmieniony 22 lip 2007, o 19:21 przez Szrederator, łącznie zmieniany 1 raz.
ja swoje HE tez zrobilem w klimatach gorskich, ale nie robilem az takich wielkich skal pod tymi konmi - pozabijaly by sie od razu
pewnie beda sie ladnie prezentowaly dzieki tym podstawka - szkoda tylko ze to troche malo realne te konie w takich gorach.
czekam na malowanie - jaki schemat kolorystyczny zamierzasz uzyc?
pewnie beda sie ladnie prezentowaly dzieki tym podstawka - szkoda tylko ze to troche malo realne te konie w takich gorach.
czekam na malowanie - jaki schemat kolorystyczny zamierzasz uzyc?
- Szrederator
- Chuck Norris
Wiem że mało realne, ale to pionierzy he którzy wyruszyli w góry.
A schemat chyba zwyczajny biało-niebieski..
Ale zastawiam się czy by innego nie zrobić, ale nie mam pomysłu na inne..
Masz jakiś fajny pomysł na kolory?
A schemat chyba zwyczajny biało-niebieski..
Ale zastawiam się czy by innego nie zrobić, ale nie mam pomysłu na inne..
Masz jakiś fajny pomysł na kolory?
co do schematu kolorystycznego to sie dobrze zastanow jaki bedzie Ci pasowal.
ja moich zrobilem na pomaranczowo-szary - a w sumie to wyszlo pomaranczowo-srebno
choc w sumie z checia bym zobaczyl kiedys HE w jakis bardziej powaznych kolorach - np bordo, granat. niz niebieski, czewony czy pomaranczowy.
ladnie tez wygladaja na bialo-zielono (jasno), mozna pokombinowac cos z zoltym.
zawsze mozna zamienic ten bialy na jakis bardziej stonowany kolor (blanched bone czy tez szary).
rozowy i fiolety calkowicie mi nie pasuje.
ja pomalowalem chyba kilkanascie figurek na rozne schematy a potem wybralem ten ktory mi bajbardziej pasowal.. choc i tak potem wprowadzalem spore porawki.
schematow kolorystycznych jest naprawde duzo - wybierz ten ktory bedzie Ci pasowal - do armii i do podstawek
w cale nie trzeba malowac HE na niebiesko - choc dobrze pomalowane wygladaja super.
ja moich zrobilem na pomaranczowo-szary - a w sumie to wyszlo pomaranczowo-srebno
choc w sumie z checia bym zobaczyl kiedys HE w jakis bardziej powaznych kolorach - np bordo, granat. niz niebieski, czewony czy pomaranczowy.
ladnie tez wygladaja na bialo-zielono (jasno), mozna pokombinowac cos z zoltym.
zawsze mozna zamienic ten bialy na jakis bardziej stonowany kolor (blanched bone czy tez szary).
rozowy i fiolety calkowicie mi nie pasuje.
ja pomalowalem chyba kilkanascie figurek na rozne schematy a potem wybralem ten ktory mi bajbardziej pasowal.. choc i tak potem wprowadzalem spore porawki.
schematow kolorystycznych jest naprawde duzo - wybierz ten ktory bedzie Ci pasowal - do armii i do podstawek
w cale nie trzeba malowac HE na niebiesko - choc dobrze pomalowane wygladaja super.
Takie śmiesznie ustawiane poziomami mogą wyglądać troszkę sztucznie... oczywiście jak wszystko zależy jak się zrobi... Czemu nikt nie chce robić w kolorystykach różowych... moi Thunderersi są różowi i wyglądają pociesznie Krasnoludzka banda do Mordheim też będzie różowa... a co mi tam...
no fajni ale tu nie ma nic nadzwyczajnego nawet pedzlem nie ruszeni
pomaluj bedize w tedy warte uwagi a na razie to nie bardzo pomysl z korkiem dobry ale malo oryginalny
pomaluj bedize w tedy warte uwagi a na razie to nie bardzo pomysl z korkiem dobry ale malo oryginalny
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
https://www.facebook.com/angerfish.studio
Prosił bym o kontakt na fanpage, ponieważ na forum wchodzę sporadycznie.
- Szrederator
- Chuck Norris
uważam że różowy to nie najlepsze rozwiązanie moze biało zielone??
malowalem raz na zielono bialo to spoko wychodzaSzrederator pisze:uważam że różowy to nie najlepsze rozwiązanie moze biało zielone??
ale rozowy to bedzie hit
gdybym mial h elfy to rozowy bialy i niebieski jasny obowiazkowo ale inestety nie bede mial tej zaszczytnej armii
Malowanie, konwertowanie, rzeźbienie od zera ... ceny do uzgodnienia
- Szrederator
- Chuck Norris
High Elfy, dobre stworzenia, żyły jak każde inne we wspaniałym mieśćie, aż nagle nadeszła inwazja chaosu, ich miasto zostało zdobyte i przejęte przez hordy zła. Elfy które przeżyły broniąc miasta musiały uciekać w góry, by ratować się od zguby, teraz wędrują po górach szukając sprzymieżeńców do walki z inwazją chaosu a tych którzy nie chcą się przyłączyć niszczą..
Wiecie.. takie złe HE ]:-> takie by były wypas, a nie jak zawsze he beztroskie na zielonej trawce jak muminki normalnie.
Tylko takie he pokrzywdzone przez siły zła, próbujące zemścić się na całym źle tego świata, szukając pomocy nawet w górach, nawet u krasnali (oczywiście jak ci sie nie zgodzą to he chętnie skopią im karłowate zady).
Takie he ubrały się w ciemne barwy by nie być zbyt widoczne w miejscach pełnych zwiadowców sił zła (w górach, lasach, ciemnych puszczach, bagnach itp) i niszczą wszystkich, są źli itp. ale nie czasem de.
Wiecie.. takie złe HE ]:-> takie by były wypas, a nie jak zawsze he beztroskie na zielonej trawce jak muminki normalnie.
Tylko takie he pokrzywdzone przez siły zła, próbujące zemścić się na całym źle tego świata, szukając pomocy nawet w górach, nawet u krasnali (oczywiście jak ci sie nie zgodzą to he chętnie skopią im karłowate zady).
Takie he ubrały się w ciemne barwy by nie być zbyt widoczne w miejscach pełnych zwiadowców sił zła (w górach, lasach, ciemnych puszczach, bagnach itp) i niszczą wszystkich, są źli itp. ale nie czasem de.
- Szrederator
- Chuck Norris
myśle że np. ciemny niebieski i również ciemny brązowy + tin binz powinny dać taki efekt
Oj, nie sądzę, nie sądzę.Szrederator pisze:(oczywiście jak ci sie nie zgodzą to he chętnie skopią im karłowate zady).
Dobrze gada. Olej biało niebieski paskudny standard i użyj szlachetnej ciemnej czerwieni + złoto. Na czerwień dobry jest scab red + odrobina czarnego rozjaśniany do blood red. Co do górskich HE to pomysł super, poza tym, że w górach kawaleria ma ciężkie życie.
- Szrederator
- Chuck Norris
jakoś sie przystosuje w końcu przeżyli wielką woje z chaosem co może ich gorszego spotkaćMuK pisze: Co do górskich HE to pomysł super, poza tym, że w górach kawaleria ma ciężkie życie.