Druchii 2400
Druchii 2400
Dreadlord 262
General; Rptr Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield
Ogre Blade [40]
Dragonhelm [10]
Talisman of Preservation [45]
Ironcurse Icon [5]
Supreme Sorceress 315
Magic Level 4; Lore of Dark Magic; Dark Steed
Ring of Hotek [50]
Dispel Scroll [25]
Master 160
Rptr Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Battle Standard
Sword of Might [20]
Enchanted Shield [5]
Dawnstone [25]
Master 193
Lance; Rptr Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Dark Pegasus
Cloak of Twilight [50]
35 Witch Elves 415
Frenzy; 2ndWeapon; FCG
5 Dark Riders 110
Spear; Rptr Crossbow; Light Armour; Shield; Musician
5 Dark Riders 110
27 Black Guard of Naggarond 435
Halberd; Heavy Armour; FCG
5 Harpies 75
5 Harpies 75
5 Doomfire Warlocks 125
5 Doomfire Warlocks 125
Models in Army: 94
Total Army Cost: 2400
Trochu już ograna koncepcja, proszę o opinie i sugestie (z małym P.S. dla mnie oddział Executioners jest totalnie niegrywalny).
Ogre Blade [40]
Dragonhelm [10]
Ironcurse Icon [5]
Supreme Sorceress 315
Magic Level 4; Lore of Dark Magic; Dark Steed
Ring of Hotek [50]
Dispel Scroll [25]
Master 160
Sword of Might [20]
Enchanted Shield [5]
Dawnstone [25]
Master 193
Lance; Rptr Crossbow; Heavy Armour; Sea Dragon Cloak; Shield; Dark Pegasus
Cloak of Twilight [50]
35 Witch Elves 415
Frenzy; 2ndWeapon; FCG
5 Dark Riders 110
5 Dark Riders 110
27 Black Guard of Naggarond 435
5 Harpies 75
5 Harpies 75
5 Doomfire Warlocks 125
5 Doomfire Warlocks 125
Models in Army: 94
Trochu już ograna koncepcja, proszę o opinie i sugestie (z małym P.S. dla mnie oddział Executioners jest totalnie niegrywalny).
Triclinium Thoruniensis
SS do Warlocków wrzucam, świetne połączenie, tylko przed strzelaniem trzeba trochu chować, jak dotąd w kilku bitwach raz spadła i to przez mój błąd, bo w wyniku totalnego niefarta dostała się w CC z goniącym kowbojem czego nie przewidziałem
Razor na BG byłby cudowny, muszę wypróbować tą opcję, ale póki co jakoś przeraża mnie wizja dodatkowych cięć liczebności.
Razor na BG byłby cudowny, muszę wypróbować tą opcję, ale póki co jakoś przeraża mnie wizja dodatkowych cięć liczebności.
Triclinium Thoruniensis
Wystawianie oddziałów do cc o liczebności =<30-35 to no nie dobry pomysł 1 czar i z tej twojej 26 zostaje połowa którą ludzie dalej gniota łucznikami zamiast razora starał bym się dac im jakiegoś +1 movement uciac chempiona i dodać więcej bg reszta bardzo fajna i nie czaje jak można powiedzieć że egzeki są totalnie nie grywalne ?? Klocek tańszy niż bg mają więcej siły i dużo bardziej przerażają przeciwnika niż bg osobiście jak tworzę rozpiski i mam np jakiś uber oddział to robię tak że pakuje modele do max i dodaje tylko sztandar i muzyka bez żadnych bannerow chyba że jest to list have egzeki da imho najlepszym klockiem piechoty w 8 ed mają hate s6 ws5 i5 asf brakuje im warda żeby byli 1 unit army
Ja na moim kutrze, sam sobie sterem, wędkarzem i rybą !
ale hejta maja tylko na High Elfy.. reszta armii - bez przerzutów, ale po inicjatywie.kevinior pisze:Wystawianie oddziałów do cc o liczebności =<30-35 to no nie dobry pomysł 1 czar i z tej twojej 26 zostaje połowa którą ludzie dalej gniota łucznikami zamiast razora starał bym się dac im jakiegoś +1 movement uciac chempiona i dodać więcej bg reszta bardzo fajna i nie czaje jak można powiedzieć że egzeki są totalnie nie grywalne ?? Klocek tańszy niż bg mają więcej siły i dużo bardziej przerażają przeciwnika niż bg osobiście jak tworzę rozpiski i mam np jakiś uber oddział to robię tak że pakuje modele do max i dodaje tylko sztandar i muzyka bez żadnych bannerow chyba że jest to list have egzeki da imho najlepszym klockiem piechoty w 8 ed mają hate s6 ws5 i5 asf brakuje im warda żeby byli 1 unit army
Zmniejsz wiedzm a dodaj BG z razorem. Na Twoim miejscu zastanowił bym się nad magią. Mnie osobiście ten dark w tej rozpisce nie przekonuje
kangur022 pisze: Ze niby czarodziejki są szpetne ?
dzikki pisze:Wypadki z kotłem się zdarzają ;] , nożem rytualnym można się skaleczyć jak się ofiara poruszy. Tudzież jakieś obmierzłe praktyki seksualne.
Kacpi 1998 pisze:te praktyki to chyba z użyciem cegły...
Egzeki testowałem pilnie w poprzedniej edycji wiele na nich grałem i pięknie się spisywali (zasługa hate) teraz kiepsko to wygląda, brak przerzutów wiele robi, bowiem należę do graczy, którzy brak szczęścia w kościach nadrabiają jak tylko mogą taktyką (choć i czasem gwardii zdarza mi się oblać liderkę na 10, jednak to mniej losowa opcja niż Egzeki). Gwardia jeśli nie wygra, z reguły pewnie stoi i czeka na decydujące wsparcie, temu bardziej w liczbę niż bitność uderzam, zwłaszcza, ze biegają z lordem. Nie mówię, że kiedyś nie dam się przekonać do egzeków aczkolwiek szybko to nie nastąpi
Generalnie zastanawiam się nad wystawieniem kosztem gwardii Coków lub drugiego kloca WE taką ewentualność dopuszczam...
Dark jeśli nie ma się pecha w losowaniu całkiem ładnie działa w zestawie z bonusami Warlocków, jest i ofensywa i wspomagacze.
Generalnie zastanawiam się nad wystawieniem kosztem gwardii Coków lub drugiego kloca WE taką ewentualność dopuszczam...
Dark jeśli nie ma się pecha w losowaniu całkiem ładnie działa w zestawie z bonusami Warlocków, jest i ofensywa i wspomagacze.
Triclinium Thoruniensis
Nowy draft nowa rozpiska, proszę o uwagi i sugestie (lord w gwardii, master w wiedźmach, magiczka w kuszach), póki co myślę aby ewentualnie kosztem harpii dołożyć kusze DR i może płonącą szmatę dla Darkshards
Dreadlord 262
Ogre Blade [40]
Dragonhelm [10]
Ironcurse Icon [5]
Supreme Sorceress 245
Magic Level 4; Lore of Shadow
Dispel Scroll [25]
Master 160
Sword of Might [20]
Enchanted Shield [5]
Dawnstone [25]
30 Witch Elves 350
Frenzy; 2ndWeapon; Standard; Musician
5 Dark Riders 95
Spear; Light Armour; Shield; Musician
5 Dark Riders 95
11 Darkshards 153
Rptr Crossbow; Light Armour; Shield; Musician
27 Black Guard of Naggarond 450
Banner of Swiftness [15]
Reaper Bolt Thrower 70
Reaper Bolt Thrower 70
5 Harpies 75
5 Doomfire Warlocks 125
10 Doomfire Warlocks 250
Models in Army: 106
Dreadlord 262
Ogre Blade [40]
Dragonhelm [10]
Ironcurse Icon [5]
Supreme Sorceress 245
Magic Level 4; Lore of Shadow
Dispel Scroll [25]
Master 160
Sword of Might [20]
Enchanted Shield [5]
Dawnstone [25]
30 Witch Elves 350
Frenzy; 2ndWeapon; Standard; Musician
5 Dark Riders 95
5 Dark Riders 95
11 Darkshards 153
Rptr Crossbow; Light Armour; Shield; Musician
27 Black Guard of Naggarond 450
Banner of Swiftness [15]
Reaper Bolt Thrower 70
Reaper Bolt Thrower 70
5 Harpies 75
5 Doomfire Warlocks 125
10 Doomfire Warlocks 250
Models in Army: 106
Triclinium Thoruniensis
Na twoim miejscu zastanowił bym się na wydaleniu dużej czarni i wprowadzeniu drugoplanową poziomej z metalem. A dodatkowe punkty możesz na upgready wydać.
Ja bym dał wiczkom AP. Wtedy mogą bić się z rzeczami co mają 2+ as. Pytanie czy jest sens wydawać 125 pkt na +1 do casta na warlockach? Szczególnie, że wystarczy zdjąć jednego, aby stracili premie. Za te punkty można wrzucić bolca i właśnie sztandar z AP dla wiczek (wzmocni to też mastera). Dzięki temu będziesz miał jeszcze 10 pkt na dopakowanie DR. Moim zdaniem zysk jest większy niż strata. Ja do BG nie jestem przekonany, ale co kto lubi. Wiadomo, że musi być jakiś oddział uderzeniowy Exe/BG/COKi.
W moim odczuciu masz trochę mało kusz jako bunkier dla magiczki. Jak trafi się armia co ma dużo(chociaż wystarczy nawet średnio) lekkiego strzelania to zamasakruje bardzo szybko ten oddział. Bardziej niż ogniste ataki przydałoby się dopakowanie liczebnie oddziału.
W moim odczuciu masz trochę mało kusz jako bunkier dla magiczki. Jak trafi się armia co ma dużo(chociaż wystarczy nawet średnio) lekkiego strzelania to zamasakruje bardzo szybko ten oddział. Bardziej niż ogniste ataki przydałoby się dopakowanie liczebnie oddziału.
- kubencjusz
- Szef Wszystkich Szefów
Jestem przekonany że +1 do casta to raczej drugnostronna sprawa. Najpierw liczy się 5 niezłych kawalerzystów z wardem na 4+.Jarlaxle pisze:Wtedy mogą bić się z rzeczami co mają 2+ as. Pytanie czy jest sens wydawać 125 pkt na +1 do casta na warlockach?
Niewątpliwie warlocki to jedna z najlepszych, jak nie najlepsza kawaleria w grze, ale mimo wszystko lepiej rozpiske zoptymalizować. Moim zdaniem rozłożenie puntków jest bardziej sensowne patrząc na ogólne korzyści. Same warlocki bitwy nie wygrają a różnica między wiczkami z AP a bez niego jest kolosalna.
Finalna rozpiska po uwzględnieniu waszych podpowiedzi, ruszy na testy w najbliższym czasie:
Dreadlord 262
Ogre Blade [40.0]
Dragonhelm [10.0]
Talisman of Preservation [45.0]
Ironcurse Icon [5.0]
Master 160
Sword of Might [20.0]
Enchanted Shield [5.0]
Dawnstone [25.0]
Sorceress 140