Kodeks i zasady na LL
Moderatorzy: Dymitr, CzarnY, c4h10
Kodeks i zasady na LL
W przeszłości wiele razy (z różnych źródeł) mieliśmy do czynienia z bardzo słabym poziomem dyskusji - od dawna jest tu niepisana zasada, że LL się nie usuwa/edytuje wpisów, bez względu na ich treść. Może warto zatroszczyć się o podniesienie poziomu w tym naszym ułomny politycznym bagienku? Taka forma komisji etyki, zasad etyki i zbiór sankcji/kar?
Formy kar, jakie mi przyszły do głowy:
- upomnienie przedstawiciela
- nakaz zmiany przedstawiciela do klubu
- zawieszenie mandatu dla klubu
to tylko pomysł/propozycja - pod dyskusję ją chcę podać
Formy kar, jakie mi przyszły do głowy:
- upomnienie przedstawiciela
- nakaz zmiany przedstawiciela do klubu
- zawieszenie mandatu dla klubu
to tylko pomysł/propozycja - pod dyskusję ją chcę podać
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Naprawdę chcesz jeszcze dowalać do tego bagna?
Moim zdaniem jest to absolutnie zbędne. Są moderatorzy, oni wystarczą do pilnowania, żeby nam drugi sejm się nie zrobił. Powoływanie nowych wymyślonych tworów tylko zwiększy aparat biurokratyczny, który jest zbędny w gronie znających sie ludzi, którzy pykają w figurki. Jeszcze nam się komisja śledcza zrobi
Wyszukiwanie problemów na siłę rodzi kolejne problemy - patrz nowy regulamin przynależności klubowej, który od wejścia w życie był dziurawy i tak naprawdę żadnej kwestii nie rozwiązał, a tylko zaczął uprzykrzać życie nowym i reszcie innowierców nie wyznających LL.
Im mniej będziemy tworzyć takich bzdur formalnych, tym mniej będzie kombinowania typu "wystąpię z klubu w styczniu żeby dołączyć do all stars tydzień przed DMP" czy "jeden klub, wszystkie głosy na LL"
Jesteśmy dorośli i reprezentujemy większe i mniejsze kluby, potrafimy się zachować bez strachu przed Wielkim Bratem
A jak już ktoś daje czadu, to jego sprawa, że mu nie wstyd robić z siebie debila i sprawiać, że połowa graczy go znienawidzi zanim go w ogóle pozna.
Moim zdaniem jest to absolutnie zbędne. Są moderatorzy, oni wystarczą do pilnowania, żeby nam drugi sejm się nie zrobił. Powoływanie nowych wymyślonych tworów tylko zwiększy aparat biurokratyczny, który jest zbędny w gronie znających sie ludzi, którzy pykają w figurki. Jeszcze nam się komisja śledcza zrobi

Wyszukiwanie problemów na siłę rodzi kolejne problemy - patrz nowy regulamin przynależności klubowej, który od wejścia w życie był dziurawy i tak naprawdę żadnej kwestii nie rozwiązał, a tylko zaczął uprzykrzać życie nowym i reszcie innowierców nie wyznających LL.
Im mniej będziemy tworzyć takich bzdur formalnych, tym mniej będzie kombinowania typu "wystąpię z klubu w styczniu żeby dołączyć do all stars tydzień przed DMP" czy "jeden klub, wszystkie głosy na LL"

Jesteśmy dorośli i reprezentujemy większe i mniejsze kluby, potrafimy się zachować bez strachu przed Wielkim Bratem

paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.
jest pewna linia, poniżej której staramy się nie schodzić - ale zdarzają się czasem wyjątki. Może nie tyle komisję, co taki nasz wew. regulamin, który ma pilnować pewnych zasad kultury dyskusji
Lohost pisze: Nie myslalem ze to kiedys powiem, ale za Dymitra byl ordnung i az mi tego brakuje.
Ktokolwiek, serio ktokolwiek mógłby pisać takie rzeczy, ale nie Ty.Dymitr pisze:jest pewna linia, poniżej której staramy się nie schodzić - ale zdarzają się czasem wyjątki
Można rozmawiać o takich rzeczach, można je nawet przegłosowac, ale osoba, która to ma przeprowadzić nie powinna być znana z prowokowania, przypierdzielania się i wysłania wulgarnych PMek.
Jest tylu innych ludzi związanych z tym hobby, którzy mogliby poprowadzić ten temat, dajmy im szansę i nie ośmieszajmy tego tematu przez to, ze zajmuje się nim niodpowiednia osoba. To trochę jakby popularny ostatni Trynkiewicz mówił o ochornie dzieci. Troszkę powagi proszę, jesli mamy rozmawiać na poważnie.
TLDR
generalnie jestem za, ale niech zajmie sie tym ktoś neutralny
widzisz - jad sączysz mimo turbo neutralnego tematu. Nie ukrywam, ze taki regulamin dotyczyłby m.in mnie w pierwszej kolejności. Sam na siebie kręce bata - wychodzę z inicjatywą, która omawiałem już z paroma osobami w zeszłym roku. Nie czuję się też osobą odpowiednią do przewodzenia takiej "komisji" - wręcz wzbraniam się przeciwko temu. Uważam, że to słuszne. Jak Cię wciąż boli "wulgarna pm-ka" w której kazałem ci się w końcu "odbimbać*" (*-użyłem tu mniej politycznego słowa) to już nie poradzę. Musisz z tym żyć.
swoja droga dobrze, ze zauwazyles.Jankiel pisze:Kogo z Bazyliszka proponujesz?Jest tylu innych ludzi związanych z tym hobby, którzy mogliby poprowadzić ten temat
Takie prowokowanie podchodzi juz pod to co chcecie/chcemy zalozyc?
bedzie sie tez tyczylo to adminow oraz osob, ktore maja a nie powinny miec dostepu do ll (te troche ciezej karac, ale z reguly tez jakis klub reprezentuja).
osoby, które nie powinny mieć dostępu można po prostu tępić (posty) dostęp bierny ma od dawna Adeon i Krzysiek (który teraz jest też czynny).
Prowokacja? ja nie doczytałem się jej tam, ale może ktoś tam coś wyczytał. Maryś, Butan - nie mają tu dostępu - z Twoich propozycji (@Kalesoner) zostaje Kudłaty
Prowokacja? ja nie doczytałem się jej tam, ale może ktoś tam coś wyczytał. Maryś, Butan - nie mają tu dostępu - z Twoich propozycji (@Kalesoner) zostaje Kudłaty
O kogo chodzi? Bo takie osoby już teraz powinny być usuwane, a ich posty kasowane. Nie potrzeba do tego żadnego nowego regulaminu.bedzie sie tez tyczylo to adminow oraz osob, ktore maja a nie powinny miec dostepu do ll (te troche ciezej karac, ale z reguly tez jakis klub reprezentuja).
Warhammer Pro-Tip #2: If Purple Sun isn't winning the game for you, consider using it more.
No proszę proszę czekamy na wyjaśnienie tej tajemnicy a popcorn mi się kończy ;]
Nie ma to jak admin i moderator LL, który przez cały sezon łamie regulamin LL zasłaniając się jego nieznajomością, który teraz udaje, że nie wie o kogo chodzi, kiedy mowa o osobach nieuprawnionych do pisania na LL. Taka mała podłość i prowokacja typowa dla Sol Invictusa.
Jankiel fajnie, że TYM RAZEM piszesz na LL legalnie, ale przestań prowokować i zajmij się czymś pożytecznym. Może ogarnij smalec na jakiś turniej, albo nie wiem zaproponuj wreszcie coś od siebie z sensem?
Wracając do tematu, to czy jakaś w miarę neutralna i szanowana osoba chce się podjąć prowadzenia dyskusji? Myślę, ze nawet Dymitr przyzna, ze najlepiej by było, gdyby prowadziła ten temat osoba, która nie wydaje się kontrowersyjna.
Jankiel fajnie, że TYM RAZEM piszesz na LL legalnie, ale przestań prowokować i zajmij się czymś pożytecznym. Może ogarnij smalec na jakiś turniej, albo nie wiem zaproponuj wreszcie coś od siebie z sensem?
Wracając do tematu, to czy jakaś w miarę neutralna i szanowana osoba chce się podjąć prowadzenia dyskusji? Myślę, ze nawet Dymitr przyzna, ze najlepiej by było, gdyby prowadziła ten temat osoba, która nie wydaje się kontrowersyjna.
Ostatnio zmieniony 21 lut 2014, o 08:00 przez Kalesoner, łącznie zmieniany 1 raz.
Prosiłbym o wyszczególnienie wg. wzoru:
Imię/Nazwisko/Ksywka/ID ligowe(o ile posiada ów osobnik)/IP komputera z którego się loguje/ określenie stopnia zagrożenia dla pozostałych członków LL (zał.1)/ proponowana kara (zał.2)
AD. zał.1.
Imię/Nazwisko/Ksywka/ID ligowe(o ile posiada ów osobnik)/IP komputera z którego się loguje/ określenie stopnia zagrożenia dla pozostałych członków LL (zał.1)/ proponowana kara (zał.2)
AD. zał.1.
AD. zał.2.- zwykły troll (niezrozumiany w środowisku intylyyygent)
- master troll z opcją infekowania innych użytkowników forum
- wulgarny cham ze wsi (Warszawa traktowana jest jako jedyne miasto w Polsce)
- watażka operujący analnymi krucjatami/inkwizycją skierowaną we współbraci tego szlachetnego forum
- gangster/syn prokuratora (bądź w jakikolwiek inny sposób powiązany z tą kastą) grożący/zastraszający innych
- osoby o IQ<~60, bez zdolności do wychwycenia ironii, sarkazmu, czy z elementarnymi brakami w zakresie czytania ze zrozumieniem - nie rokujące poprawy
- ban czasowy/permanentny
- zmiana stopnia zajebistości na forum "uwaga troll" zapisana czerwonymi dużymi literami napisami
- wykluczenie z życia światka wfp.pl, ban na startowanie do reprezentacji ETC itp.
- wywalenie z LL
- publikacja zdjęć owego osobnika w specjalnym temacie na forum, z notatką o możliwych zagrożeniach dla społeczeństwa i formach obrony
itd....
xYz
Zawsze zwarty i gotowy, wyczulony na jałowe dyskusje.Dymitr pisze:Gremlin jak zawsze na miejscu...
Kalesoner: jaki znaczenie ma kto prowadzi temat, albo go zaklada? wazne kto zajmie się egzekwowaniem
Pozdrawiam
xYz