hate dwarfow do hopperow
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
-
- "Nie jestem powergamerem"
hate dwarfow do hopperow
czy dwarfy maja hate'a na squig hopperow?
Tak. Chyba tak
.

-
tylko ze niestety kumpel probowal mi wyjasnic czemu nie mam i prawie mnie przekonal
bo niby atakujac uderzam w statystyki squiga

bo niby atakujac uderzam w statystyki squiga

tylko ze nie do konca Gogolu.
Bo kiedys najwieksze autorytety naszej czesci swiata, umilowana liga sedziowska stwierdzila, parafrazujac, ze goblin to fluffowe pierdzenie - stad US1, i na potrzeby rozgrywki goblina tam poprostu nie ma.
Z opisu jednoskti rowniez wynika (chociaz to tez fluffem smierdzi) ze goblin nie bierze udzialu w walce, tylko steruje squigieem.
a to ze hopper ma hate na dwarfy wynika z mentalnosci squiga - zwroc uwage, ze squig w squig herdzie tez ma hate na dwarfy (bez wzajemnosci)
Bo kiedys najwieksze autorytety naszej czesci swiata, umilowana liga sedziowska stwierdzila, parafrazujac, ze goblin to fluffowe pierdzenie - stad US1, i na potrzeby rozgrywki goblina tam poprostu nie ma.
Z opisu jednoskti rowniez wynika (chociaz to tez fluffem smierdzi) ze goblin nie bierze udzialu w walce, tylko steruje squigieem.
a to ze hopper ma hate na dwarfy wynika z mentalnosci squiga - zwroc uwage, ze squig w squig herdzie tez ma hate na dwarfy (bez wzajemnosci)
Krasnale nienawidzą zielonoskórych. Nie ma nigdzie 100% precyzyjnej definicji tego słowa więc posługujemy się minimum zdrowego rozsądku potrzebnego do rozstrzygnięcia sprawy (tj. kombinujemy jak najmniej). Squigg Hopper (wolę Hop-Gobliny
) to nocny goblin na squigu. Jest to jak najbardziej jednostka goblinów - skąd wynika, że krasie ich nienawidzą.
Nie jest to dowód naukowy, ale znacznie mniej tu kombinowania, niż w "bo statsów squiga używamy"...
Maciek

Nie jest to dowód naukowy, ale znacznie mniej tu kombinowania, niż w "bo statsów squiga używamy"...
Maciek
Squigi są czerwonoskóre jak już cośmlepkows pisze:Krasnale nienawidzą zielonoskórych. Nie ma nigdzie 100% precyzyjnej definicji tego słowa więc posługujemy się minimum zdrowego rozsądku potrzebnego do rozstrzygnięcia sprawy (tj. kombinujemy jak najmniej).

To zalezy w czyjej armiiCharki pisze:Squigi są czerwonoskóre jak już cośmlepkows pisze:Krasnale nienawidzą zielonoskórych. Nie ma nigdzie 100% precyzyjnej definicji tego słowa więc posługujemy się minimum zdrowego rozsądku potrzebnego do rozstrzygnięcia sprawy (tj. kombinujemy jak najmniej).

tez tak myslalemGogol pisze:hate greenskins to też fluffowe pierdzielenie bo nigdzie niema definicji dokładnej zielonoskórych . Jak dla mnie jednak od czasu do czasu troche logiki trzeba (mimo że ma ona niewiele wspulnego z WFB) a już na pewno z zasadami
ale pozniej pokazano mi odpowiedni paragraf w AB dla krasnali-oni tam maja wpisane co jest dla nich zielonoskore a co juz nie
(poszukiwalem w odniesieniu do hate vs OnG trolls)
i do squiga nie maja hate
ale juz do obsluganta squigowego w herdzie maja
co do hopperow-IMO hate nie ma
jak juz LS zauwazyla goblin dla tego modelu to fluffowe pierdzenie(stad US1),w zwiazku z tym hate byc nie powinno
a sam hate dwarfs u squiga?ktoz to wie...jak ktores z was spotka squiga to przedyskutujcie te kwestie,moze po prostu lubia wlochate miesko w zalewie piwnej?

a więc tak otwieram Booka Dwarfów
Opis hata dwarfów zawiera szereg przykładów oraz trzy kropki (więc nie kończy się na wymienionych)
teraz opis hoperów
otwieram booka orków
str 26: dowodem istnienie goblina na squigu w przypadku hoppera mogą być słowa bądz zbiory słów takie jak : "Squig hunters ride squigs" , "It takes a skilled night gobblin to drive a squig" , "such night goblin can direct the squig towards the enemy "
Więc mamy tu realnego night goblina. To że jeździeć nie bierze udziału w walce nie jest równoważne z tym ze niema go na squigu. Squig bez goblina powoduje d6 s5 hitów w jednostkom w 2d6 calach squig "zrosnięty" z goblinem skacze 3d6 w wyznaczonym kierunku a squig z goblinem obok jest rankową piechotą.
Opis hata dwarfów zawiera szereg przykładów oraz trzy kropki (więc nie kończy się na wymienionych)
teraz opis hoperów
otwieram booka orków
str 26: dowodem istnienie goblina na squigu w przypadku hoppera mogą być słowa bądz zbiory słów takie jak : "Squig hunters ride squigs" , "It takes a skilled night gobblin to drive a squig" , "such night goblin can direct the squig towards the enemy "
Więc mamy tu realnego night goblina. To że jeździeć nie bierze udziału w walce nie jest równoważne z tym ze niema go na squigu. Squig bez goblina powoduje d6 s5 hitów w jednostkom w 2d6 calach squig "zrosnięty" z goblinem skacze 3d6 w wyznaczonym kierunku a squig z goblinem obok jest rankową piechotą.
no ok - ale hate masz w ataki wyplacane w goblina.
a jego nie atakujesz
wiec moge sie zgodzic, ze masz hate na oddzial i musisz gonic - ale bez przerzutow hitow
otworz AB do orkow znowu i poszukaj fragmentu mowiacego ze jezdziec nie bierze udzialu w walce bo cala swa energie koncentruje na nakierowywanie squiga w odpowiednim kierunku
a jego nie atakujesz
wiec moge sie zgodzic, ze masz hate na oddzial i musisz gonic - ale bez przerzutow hitow

otworz AB do orkow znowu i poszukaj fragmentu mowiacego ze jezdziec nie bierze udzialu w walce bo cala swa energie koncentruje na nakierowywanie squiga w odpowiednim kierunku
nie przesadzajmy
ws 4 t3 jak dla mnie zdolny goblin tak czy owak model zawiera części zielone jak by na wilka wsadzić goblina z obciętymi rączkami to kraś też by bił z hatem mimo że goblin nie atakuje 

To nie przeszkadza dwarfowi w tym by wbić mu topór w łebTruePunk pisze:otworz AB do orkow znowu i poszukaj fragmentu mowiacego ze jezdziec nie bierze udzialu w walce bo cala swa energie koncentruje na nakierowywanie squiga w odpowiednim kierunku
Fluffowe pierdzenieTruePunk pisze:otworz AB do orkow znowu i poszukaj fragmentu mowiacego ze jezdziec nie bierze udzialu w walce bo cala swa energie koncentruje na nakierowywanie squiga w odpowiednim kierunku

To jak już taki goblin doprowadzi squiga do walki z krasiem to pójdzie na herbatke, czy będzie wyzywal mu rodzine do 6 pokoleń wstecz i pokazywal faki. Mysle że kraś by sie wkurzyl i mial nawet hate'a z przerzutem

-
prosilbym zeby ktos z LS wypowiedzial sie definitywnie (najlepiej byloby wpisac to do uscislen) 

Jak dla mnie ma nienawiść na wszystkie gobliny (poganiaczy) i na hoppersów też, bo tam masz goblina. Jest figurka na niej goblin. Wszystko. Walczysz z, goblinem co siedzi na stworku. Jest goblin jest nienawiść. A co do stwierdzenia LS. LS jest potrzebna, ale pamiętajmy, że to też ludzie i też mogą się mylić. A dla mnie niektóre ich pomysły to są pomyłki.
Dobry Grey Seer stara utrzymać równowagę, harmonie i sprawiedliwość.
Równowaga jest gdy przed bitwą moja armia jest większa jak przeciwnika.
Harmonia jest gdy po bitwie moja armia jest większa jak przeciwnika.
Sprawiedliwość jest wtedy gdy wygrywam Ja.
LS stwierdzila, ze goblina nie ma w squig hopperze, stad US1.
Jesli chca zeby byl hate - niech przyznaja, ze goblin tam jest i dadza US2. proste.
Jesli chca zeby byl hate - niech przyznaja, ze goblin tam jest i dadza US2. proste.
-
@splinter: rozumiem ze jak dokleje gigantowi na podstawce snotlinga to tez pokurcze beda mialy na niego hate? coz za przeblysk logiki... 

Nie. BO ORGINALNIE TAK NIE MA. A hoppersi posiadają gobliny, bo masz wyraźnie w AB napisane, że na nich jeżdżą. Co do US 2. US 2 ma kawaleria a hoppersi są piechotą i maja US 1. Gdyby mieli US 2 byli by kawaleria.
Dobry Grey Seer stara utrzymać równowagę, harmonie i sprawiedliwość.