Galeria Skaven Wind Globardiers

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

ODPOWIEDZ
bbaa1
Plewa

Galeria Skaven Wind Globardiers

Post autor: bbaa1 »

Witam wszystkich bardzo serdecznie,

Oto jeden z moich pierwszych projektów. Prosilbym o oceny mojej pracy od bardziej doswiadczonych forumowiczow, prosze o konstruktywna opinie, co moge robic lepiej, co robie dobrze itp. Prosilbym rowniez o wyrozumialosc z racji tego iz jestem niedoswiadczonym malarzem;) Jakosc zdjec nie jest najlepsza, za co przepraszam. Z góry dziekuje za wyrazone opinie, takze nie przedluzajac zalaczam zdjecia ponizej. Dziekuje

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Na szczurze najsłabiej wypada podstawa, obramowanie na zielono jest passe, czarny lepiej się prezentuje. Metaliki poprawne choć przy takim modelu prosi się o odrobinę rdzy, zniszczeń, to w końcu kanalarze. Całość zgrabnie maźnięta, tego czego brak to zanieczyszczenia, zacieki, rdza.
Ostatnia fotka ciekawa tylko mało widać.

bbaa1
Plewa

Dziekuje za uwagi, oczywiscie masz racje, po twoim komentarzu zmienilem troche pomalowanie ostrza, jednak nie jestem mistrzem malowania zabrudzen i rdzy. Dlatego tez interesuje mnie jakas ciekawa metoda na zabrudzenia, bo jedyna jaka znam to brazowy podklad i potem dry brush. Jest cos lepszego?
Wiem, ze jakosc pozostawia wiele do zyczneia, ale mam nadzieje ze mozna mniejwiecej zauwazyc pomalowanie figurki dlatego Zalaczam kolejna swoja prace i rowniez prosilbym kogos wykwaliwikowanego o komentarz..

Obrazek

Grabz
Kretozord

Post autor: Grabz »

Fotek brak, chyba :?

bbaa1
Plewa

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Super efekt z różowymi włosami. Naprawdę niezły. Metaliki też mi się podobają, a nad szmatkami drugiej pani z pewnością jeszcze bym przysiadł.

bbaa1
Plewa

kolejna moja praca. Jak zawsze ciekawi mnie opinia kogos doswiadczonego, ale i nie tylko.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

Post autor: Kacpi 1998 »

fajny tylko podstawka taka trochę pedziowa (pod HE) a pod vhaos pasowałaby mroczna ,lawowa czy coś

Awatar użytkownika
dzikki
Kretozord

Post autor: dzikki »

Nie no jasne - jak idzie chaos to przed siebie chłopaki leją lawę i siarkę ;]

Różowe włosy, jak to było wspomniane wyszły ciekawie. Nad rogami w chaośniku by się przydało popracować - takie całe białe nie wyglądają dobrze. Nie mysłałeś, by kulę od globadiera pomalować na zielono? Ja wiem, że się będzie zlewać, ale jakoś mi się tak lepiej kojarzy, nawet na zielonkawo-żółto.
""A Dwarf is'n short, he is concentrated in every aspect" !"

bbaa1
Plewa

Witam,

Dziekuje za uwagi.Do wiekszosci sie ustosunkowalem i np zmienilem te rogi na bardziej pasujace do figurki. Ciesze sie ze rozowe wlosy sie podobaja, w szczegolnosci ze efekt nie jest trudny do osiagniecia;) Chce zaprezentowac nowo ukonczony model, oraz rownie milo bylo by uslyszec komentarze co do jakosci malowania;)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

ogólnie schludny i ładny ale nad krwią i tym wzorkiem na dole płaszca można by jeszcze popracować :wink:

Awatar użytkownika
Omegon
Mudżahedin

Post autor: Omegon »

Do krwi dobra jest nowa farbka od GW - Blood for the blood god, parę chlapnięć farbki i masz bardzo dobrze zrobioną krew, nawet nie trzeba lakierować.

bbaa1
Plewa

Dokladnie ta farbke uzylem do pomalowania krwi, oraz celowo posmarowalem tylko spod mlota, choc zastanawiam sie jeszcze nad poprawkami, kwestia pozostaje otwrta

Awatar użytkownika
Omegon
Mudżahedin

https://www.youtube.com/watch?v=1TRBq7GVnJM
Polecam ten filmik, gościu z GW pokazuje jak używać tej farby aby uzyskać dobry efekt.

Awatar użytkownika
Cookie Monster
Łysy oszukista

Post autor: Cookie Monster »

Szczerze, to taki sobie jest ten efekt z tego filmiku, zresztą tą farbe lepiej zmieszać z czarną żeby byłą ciemniejsza.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/

Awatar użytkownika
Kacpi 1998
Masakrator

mi ten efekt się podoba, po zmieszaniu z czarnym będzie mniej błyszczeć

Awatar użytkownika
Omegon
Mudżahedin

Ja zrobiłem tak na filmiku dałem troszeczkę czarnego washa i było ok.

ODPOWIEDZ