Mam pytanie, ponieważ mam projekt modelu. Mianowicie chcę z 10 pajęczych jeźdźców z BfSP na jeden model, czyli duże coś w czym siedzą gobliny, co byłoby zaprzężone w pająki. I tu mam pytanie: Czy ten model byłby grywalny? Jako co byłby traktowany: oddział, rydwan czy coś innego?...
P.
Pytanie odnośnie goblinów
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Wiesz to trochę duże. Ale możesz zrobić z tego jakiś fajny rydwan ze statsami orkowego czy goblinskiego. Jak pomysł będzie dobry to i ładnie by nas stole wyglądało. I wtedy np. zastąpić wszystkie wilki w armii pająkami i zrobić armie jako leśne gobliny i pająki.Alvares pisze:Mam pytanie, ponieważ mam projekt modelu. Mianowicie chcę z 10 pajęczych jeźdźców z BfSP na jeden model, czyli duże coś w czym siedzą gobliny, co byłoby zaprzężone w pająki. I tu mam pytanie: Czy ten model byłby grywalny? Jako co byłby traktowany: oddział, rydwan czy coś innego?...
P.
Dobry Grey Seer stara utrzymać równowagę, harmonie i sprawiedliwość.
Równowaga jest gdy przed bitwą moja armia jest większa jak przeciwnika.
Harmonia jest gdy po bitwie moja armia jest większa jak przeciwnika.
Sprawiedliwość jest wtedy gdy wygrywam Ja.
wilki to wilki a pajaki to pajaki... jak bedziesz mowil ze te pajaki to wilki to nie bedzie WYSIWYG'u... Twoja sprawa 

The wood hold peace for thos who desire it, but those who seek battle will find me...
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
The forest has as many eyes as leaves...
Far over, the misty mountain Cold, to dungeons deep and caverns old.
The pines were roaring, oooooon the hight...
Abandoned
Niby tak wszystko zależy od pomysłu. Bo jeżeli różnica to tylko wierzchowiec a reszta jest i w rospisce pozmieniane nazwy ja bym to przepuszczał (po warunkiem ze to jest pomysł i ma ręce i nogi i są konwersje)bigpasiak pisze:wilki to wilki a pajaki to pajaki... jak bedziesz mowil ze te pajaki to wilki to nie bedzie WYSIWYG'u... Twoja sprawa
zamiany wilki na np hieny - jak najbardziej
wilki na buldogi - super
wilki na pekinczyki - max pkt za WOW
ale wilki za pajaki - nigdy. bo to wprowadza blad
jak odroznisz oddzial wolf riderow na pajakach od spider riderow na pajakach?
Za to rydwan z pajakami jeszcze ok - bo rydwan goblinski. U nas Quas ma orczy rydwan z gorgerem i nikt sie nie krzywi
wilki na buldogi - super
wilki na pekinczyki - max pkt za WOW
ale wilki za pajaki - nigdy. bo to wprowadza blad
Za to rydwan z pajakami jeszcze ok - bo rydwan goblinski. U nas Quas ma orczy rydwan z gorgerem i nikt sie nie krzywi

Konwersje i zmiany jak zrobisz, że będą się wyróżniać ewidentnie to czemu nie.TruePunk pisze: ale wilki za pajaki - nigdy. bo to wprowadza blad
jasneKonwersje i zmiany jak zrobisz, że będą się wyróżniać ewidentnie to czemu nie.
masz mega przekopany oddzial pajaczkow...
sorki ale w tej jednostce istotny jest wierzchowiec-tylko nim sie roznia
a offtopujac
tia mam orczy rydwan ktory zamiast swiń ma gorgera z OK wyrywajacego flaki z kilku imperialistow + latajacy free company

mam rydwan zaprzezony w squigi i w zaleznosci od potrzeb przerabiany na orczy lub tez goblinski(rozna zaloga)
i osobiscie zrobilem oddzial wolf riderow ktory zamiast wilkow ma V ed pieski chaosu+ pieski chaosu z Gamezone
istota konwersji jest to zeby jednostka byla rozroznialna i spelniala zalozenia WYSIWYG; no a dzieki roznym zmianom jest jedyna w swoim rodzaju
w zasadzie nie do konca rozumie konceptI tu mam pytanie: Czy ten model byłby grywalny? Jako co byłby traktowany: oddział, rydwan czy coś innego?...
generalnie pachnie mi gobbo rydwanem