pająki vs zapełniony domek ...

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
nightclower16
Mudżahedin

pająki vs zapełniony domek ...

Post autor: nightclower16 »

Czy pająki (spider ridersi) mogą przechodzić przez domek w, którym znajduję się wroga jednostka ?? ;)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

IMO tak

Awatar użytkownika
nightclower16
Mudżahedin

Post autor: nightclower16 »

Myśle, że to dość dziwna kwestia i liczę, że jakiś sędzia się wypowie ;D

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

a przez pusty moga wogóle ?

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

A to oni mogą po dachach łazić? :shock: Od kiedy?

Pająki nie mają minusów na trudnym i bardzo trudnym terenie oraz olewają obstacle. Ale domek czy obelisk to raczej nie obstacle. Myślę że do obstacles zaliczają się tylko płotki i murki. Mam rację?

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

Ma rację, domki są impassable dla kawalerii, pająki nie ignorują impassabli, czyli po prostu nie mogą przez nie przejść. Więc odpowiedź brzmi NIE, i to bardziej, niż myślałeś :)

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

to widze, ze udalo mi sie autorytetem i wiedza blysnac.. ;d

Awatar użytkownika
Splinter
Wałkarz

Post autor: Splinter »

Barbarossa pisze:Ma rację, domki są impassable dla kawalerii, pająki nie ignorują impassabli, czyli po prostu nie mogą przez nie przejść. Więc odpowiedź brzmi NIE, i to bardziej, niż myślałeś :)
A nie przypadkiem traktują każdy teren jako otwarty?
Dobry Grey Seer stara utrzymać równowagę, harmonie i sprawiedliwość.
Równowaga jest gdy przed bitwą moja armia jest większa jak przeciwnika.
Harmonia jest gdy po bitwie moja armia jest większa jak przeciwnika.
Sprawiedliwość jest wtedy gdy wygrywam Ja.

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Splinter najpierw poczytaj AB a potem blyskaj madrosciami
nie,nie maja minusow za chodzenie po trudnym i bardzo trudnym terenie

Awatar użytkownika
Barbarossa
Mniejsze zło

Post autor: Barbarossa »

quas pisze:Splinter najpierw poczytaj AB a potem blyskaj madrosciami
Co ja robię zawsze, zanim się wypowiem na tym forum w sprawie jakiejkolwiek zasady. Polecam, nie boli

@TP - każdemu się zdarza :)

Awatar użytkownika
Splinter
Wałkarz

Ja wiem, że ten znak zapytania na końcu zdania świadczący, iż jest to pytanie nie był możliwy do zauważenia wybacz. Następnym razem napisze, iż jest to pytanie na wstępie.

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Splinter pisze:
Ja wiem, że ten znak zapytania na końcu zdania świadczący, iż jest to pytanie nie był możliwy do zauważenia wybacz. Następnym razem napisze, iż jest to pytanie na wstępie.
LOL :lol: dobra kontra :lol:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Splinter pisze:
lepiej... nie pytaj tlyko przeczytaj w zasadach jaka oni maja. Zaoszczedzisz innym czas w ten sposob za co z pewnoscia ci beda wdzieczni

Awatar użytkownika
Splinter
Wałkarz

Shino pisze:lepiej... nie pytaj tlyko przeczytaj w zasadach jaka oni maja. Zaoszczedzisz innym czas w ten sposob za co z pewnoscia ci beda wdzieczni
Ty również mógłbyś go zaoszczędzić darując sobie komentarze i offtop. I naprawdę zakończmy to bez osobistych wycieczek w swoją stronę...

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

Dobra, moje dziubki, pocałujcie się w czółka i skończcie.

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Splinter pisze:
Shino pisze:lepiej... nie pytaj tlyko przeczytaj w zasadach jaka oni maja. Zaoszczedzisz innym czas w ten sposob za co z pewnoscia ci beda wdzieczni
Ty również mógłbyś go zaoszczędzić darując sobie komentarze i offtop. I naprawdę zakończmy to bez osobistych wycieczek w swoją stronę...
wlasnie nie mogl bym.... mi na prawde czesto zalezy na moim wlasnym czasie i niekoniecznie lubie czytac odpowiedzi bedace pytaniami i powiklania batlowcow z tego wynikajacych

EOT

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Shino, ach Ty wyrocznie delficka, badz moim mhrrrocznym mistrzem dżedaj. Tylko jak napiszesz cos zle i Cie ludzie beda musieli poprawic kiedys, to oficjalne sepuku popelniasz? : P

Splinter z tego co widze po sygnaturze i avatarze gra skavenami. Wiec watpie zeby mial podrecznik do OnG - i watipe zeby kiedykolwiek czul cisnienie go kupic.
Napisal jak napisal, bo mozliwe ze np na turnieju ktos mu po domku pajakami przebiegl - wiec chcial sie upewnic, czy wiedza jaka mu przekazali inni gracze nie jest walem.

Mimo, ze sam nie cierpie noobow ktorzy nie maja rulebooka a pytaja jak dziala frenzy, badz chca grac OnG a wala posty ile kosztuje goblin - to tutaj wydaje mi sie, ze grzech splintera nie byl az tak powazny zeby pol tematu nim zajmowac.

I zauwaz, ze Twoje przemyslenia 'och, ach, przypalilem mleko bo zaczytalem sie na forum glupotami' rownie dobrze mogly isc na PM - bo robisz to samo co on, nie szanujac naszego czasu (tak, tak, moj post robi tez to samo, ale ja sie z tego powodu nie bulwersuje : P).

EOT i pamietaj, ze post ma charakter lekko pouczajacy, bardziej zartobliwy, i wlasciwie to lubie te twoje shinoizmy na forum :P

A teraz pytanie moje.
Oddzial pajecarzy ma zdolnosc 'murolazy', czyli wlasnie bieganie przez trudne tereny itd. czy jak dolaczam do nich herosa na np swini, on z automatu przejmuje zdolnosc oddzialu i biega po lasachh jak maly kroliczek, prawda?
Tak sie wole upewnic, bo potem na turniejach sie smieja ze nadinterpretuje i niewiadomo co jeszcze ;P

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

Dodajcie do tego jeszcze moje pytanie :

Czy pająki biegają po rzekach/jeziorkach bez kar ??

Awatar użytkownika
Charki
Falubaz

Post autor: Charki »

@punk
Bohater IMO nie przejmuje zdolonosci pajakow do ignorowania kar za truydny teren. ( Jak dolaczysz wampira to spirit hostów to tmoze przez obeliski i domki przechodzic ? :wink: Raczej nie )

@gogol.
Jesli jeziorko nie jest impassablem to imo według zasad mogą. dostają tak jakby "aquatica". ( tak wiem dziwne to jest)

Awatar użytkownika
Kołata
Prawie jak Ziemko

Post autor: Kołata »

Pająki mogą biegać po wodzie. Kiedyś nie mogły i było to wyraźnie napisane (patrz klimatyczna armia savage orcs w 6 edycji). A teraz zjebali i nie dopisali. Więc pływamy jak rybki :)

ODPOWIEDZ