Select - nowy pub dla Graczy w Krakowie :)

Dyskusje na dowolne tematy, niekoniecznie związane z tematyką forum. To tutaj można poćwiczyć prawy shiftowy.

Moderatorzy: Heretic, Grolshek, Albo_Albo

ODPOWIEDZ
Eano
Warzywo

Select - nowy pub dla Graczy w Krakowie :)

Post autor: Eano »

Witajcie :D

Fantastyka była, jest i będzie całym moim życiem.
Z WFB jestem sercem związany od lat – wprawdzie nie turniejowo, tym niemniej zawsze znajdzie się chwila dla Synów Sigmara. Nie pogardzę, jak zapewne również wielu z Was, dobrą planszówką, czy też chwilą relaksu przy konsoli.

I dlatego właśnie tworzymy i zapraszamy do miejsca specjalnie dla Was – którzy tak samo jak i ja chcą spędzać czas w towarzystwie takich samych ludzi, dzielić swoje pasje, poczuć przedsmak konwentu fantastyki :D

W naszych salach tematycznych każdy z Was znajdzie coś dla siebie – games room planszówkowy z możliwością wypożyczenia gier (lub przyniesienia własnych – grunt, żebyście mieli gdzie grać :D), stoły do gry w bitewniaki (z możliwością wypożyczenia makiet), sale konsolowe (w tym obowiązkowa strefa retro – nie ma to jak poczuć klimat 8 i 16 bitów :D), planujemy również sesje RPG (na początek miejsce do gry, a może nawet sami coś poprowadzimy), w przyszłości chcemy też prowadzić w odpowiednich godzinach prelekcje i panele dyskusyjne – słowem konwent pełną parą :D

Nasz pub powstawał w krwi i pocie - nie ogłaszaliśmy się wcześniej bo nie mieliśmy pewności, czy nam się uda…
Ale nie poddaliśmy się, a teraz wiemy, że z każdym dniem będzie coraz lepiej.

Chciałbym Was zaprosić do śledzenia stronki na FB, gdzie na bieżąco będą dodawane wszelkie informacje. Bądźcie z nami, lajkujcie i przychodźcie – stwórzmy razem niesamowitą atmosferę tego miejsca :D

Pozdrawiamy!

https://www.facebook.com/selectpubkrakow

:D

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Super! Chętnie wpadnę z kobietą, głownie dla sali retro :mrgreen:
Kiedy planujecie otwarcie? Jaki alkohol będzie? Może jakieś lokalne piwka? :)

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Eano pisze: sale konsolowe (w tym obowiązkowa strefa retro – nie ma to jak poczuć klimat 8 i 16 bitów :D),

Aj on maj Łej !! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Eano
Warzywo

Otwarcie już za progiem - na początku maja :D. Jest już jedna data, ale nie wiem, czy się wyrobimy - info będzie na stronce. Co do piwa... na razie mogę powiedzieć, że będzie wiele odmian, a w ich wyborze (jak i w kwestii działania samego lokalu) będziemy otwarci na wszystkie sugestie :D
Tak więc - czekamy na Was :D

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Jak będzie Pegasus i Piwo pszeniczne to u was zamieszkam :)
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

Eano
Warzywo

Pegasusa i SNESa u nas nie zabraknie. A i o piwie pszenicznym pomyślimy :wink:

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

Ale bym połupał w "Contrę" na maszynce z epoki... :D
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Eano
Warzywo

Też u nas będzie - sławetny cart "168 in one" tylko czeka na odpalenie :D

Awatar użytkownika
Sławol
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: Sławol »

A idźcie w diabły. Za daleko mam... ](*,)

;)

P.S. Aha, tak w ogóle to powodzenia z lokalem życzę :)
Pozdrawiam
Sławomir Borysowski
Obrazek
Galeria

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Z Poznania kawałek jest, ale nie wykluczam, że wpadnę. :D

Awatar użytkownika
Loizok
Falubaz

Post autor: Loizok »

Czekam niecierpliwie :mrgreen:

Eano
Warzywo

Sławol - kiedyś może dasz radę :)

Naviedzony - tej, też jestem z Poznania, przyjedź to będzie nas więcej :mrgreen:

Loizok - soon :D

Awatar użytkownika
Naviedzony
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: Naviedzony »

Wuchta wiary tu z Poznania. ;)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

Post autor: PiotrB »

To już drugi taki klub w Krakowie - w Hexie który już działa trzeba miejsca dwa dni wcześniej rezerwować :mrgreen: jeśli u Was będą stoły do bitewników to będziecie mieli full ludzi..
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Eano
Warzywo

Piotrze - stoły i makiety będziemy mieć - po to powstajemy :D. Poza tym - właściciel Hexa wie, że Warhammer jest popularny. Ja jestem Sigmarytą z krwii i kości. Do którego z nas przyjdziesz? ;)

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

lol - umie się zareklamować ... oczywiście że będę przychodził. My co tydzień ze znajomymi gramy przy piwku - więc będziemy częstym gościem . Trzymam za was kciuki tym bardziej że lokalizacja jest dla mnie bomba. Już załóżcie zeszyt z rezerwacjami ....
Lidder pisze:Nie kłopocz się. Miarkę i kostki też zostaw w domu, zbędny balast i trud z Twojej strony.
Obrazek

Eano
Warzywo

Dzięki Ci Piotrze za Twą wiarę i dobre słowa - zrobimy wszystko, by partie Warmłotka były u nas czystą przyjemnością :D. No i zawsze znajdzie się kufel wybornego ale dla kogoś, w którego żyłach płynie krasnoludzka krew :mrgreen:

Awatar użytkownika
PiotrB
Maruda

No - tylko w Hexie są ładne barmanki :)... więc musisz to wziąć po uwagę zatrudniając obsługę... :mrgreen: A tak serio to myślę że jest jeszcze miejsce dla takiej knajpy bo teraz planszówki są modne. A jak faktycznie będą pegasusy to będziecie też mieć "starszych " klientów . W Hexie jest taki problem ,że młodzi przychodzą - biorą planszówkę - jedno piwo na 2 i siedzą 3 h... ale pewnie to już wiesz :)...Powodzenia. Dajcie znać na fejsie kiedy zaczniecie...
Obrazek

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

... I marnują prąd, bo malo zamówią , a pali się tysiąc żarówek. Znam taki problem z własnych okolic :wink:
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Eano
Warzywo

Tak więc stało się - otwieramy się w przyszłym tygodniu :D

Czekamy na Was :D

www.facebook.com/events/1435406776709576

ODPOWIEDZ