Easley Dragon z Darksworda - WiP

Jak "to" się robi? Tutaj uzyskasz odpowiedź.

Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Easley Dragon z Darksworda - WiP

Post autor: Nilgar »

W związku z publikacją nowych jednostek do Warlorda rzuciłem się w wir pracy żeby najbliższe starcie rozegrać ze smokiem :twisted: . Ponieważ reaperowych w domu brak, najlepszym rozwiązaniem okazał się smok Easley'a ponieważ, jako jedyny z DarkSwordowych jest trochę mniejszy od młotkowych:
ObrazekObrazek
Niestety trochę pośpieszyłem się z podstawką (a nie miałem w domu podręcznika), bo okazało się, że rozmiar Giant to jednak nie płyta CD, a zwykła "smokowa" podstawka 50x50 :cry: Trochę się jednak przyzwyczaiłem do tego co udało mi się posklecać w ciągu pierwszego wieczora, więc docelowo pewnie smok będzie miał dwie podstawki: do prezentacji i do gry w WFB lub Warlorda (w obu systemach większy rozmiar podstawki działa na niekorzyść - więcej wrogów się dostawia, więcej sprzedaje gongi, ale w Warlordzie jest to odczuwalne szczególnie, ponieważ tym łatwiej zranić im więcej sprzymierzonych modeli styka się podstawkami z przeciwnikiem). Planuję niewielki wodospad, więc w następnej odsłonie Water Effect. Przy okazji robił ktoś może efekt cieknącej wody przy użyciu środka GW? Na pierwszy rzut oka ma dość rzadką konsystencję, a schnie dobre kilkanaście godzin...
ObrazekObrazekObrazek
Obrazek
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Właśnie miałem Ci doradzić, żeby podstawka 50mm była "wkładana" w tę płytową.

Co do water effectu - wkrótce będę z hurtowni razem z plasticardem brał watereffecty Vallejo, może jakieś wspólne testowanie? ;)

Smok jest megawypasiony. Bałbym się go spotkać na polu bitwy, gdyby nie pewien chłopiec ze skrzydełkami, jakiego właśnie skończyłem kleić :D
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Wspólny test dobra myśl tylko do tego trzeba by jakieś większe sadzawki. Ja kiedyś zauważyłem, że Water Effect GW traci klarowność po iluśtam warstwach i mocno mnie to wtedy zburzyło, a odstępy dawałem 24 godzinne. Dalej nie wiem jak robić gluty...
Obrazek
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Od razu większe sadzawki... water effecty są na tyle drogie (oczywiście najdroższy jest ten GW), że ja bym zaczął właśnie od podstawkowych zabaw.

Gluty, ale dość matowe, wiem że niektórzy robili z wikolu albo innych klejów tego typu.

Tak się nie bój tego dostawiania do większej podstawki - przecież według ostatniej erraty największy możliwy bonus za friendly models wynosi +3. Czterech typków to i do 50mm podstawki nie problem dostawić. :)
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Gdyby smoczuś miał statsy anioła to może bym się i nie bał :? Poza tym z większą podstawką nie wszędzie wjadę i nie wszędzie się dostawię.

Gluty muszę mieć z water effectu, przezroczyste i czyste jak łza. Pierwsze spostrzeżenie: próbowałem użyć trawki elektrostatycznej do zasymulowania flory bajora ale gdy 'żelatyna' wyschła roślinki po prostu zniknęły :? poprzednio stosowałem igiełki jałowca dla trzciny wodnej i przeszły, poprobuję jeszcze z mchem...
Obrazek
Obrazek

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Nilgar pisze:Gdyby smoczuś miał statsy anioła to może bym się i nie bał :?
Twój smoczuś ma cały oddział ze sobą. Pytanie konkursowe - kto zatem w jednej aktywacji oblezie dookoła drugiego? ;)

"Nie wszędzie wjadę, nie wszędzie się dostawię" - patrz, a taki radosny byłeś jak przez pomyłkę Ci powiedziałem że ma podstawkę super :D
Gluty muszę mieć z water effectu, przezroczyste i czyste jak łza.
No to jasna sprawa - jak tylko będę miał WE Vallejo, testujemy :)

PS. Jak to "zniknęły"? :shock:

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Zniknęły - tzn. skompresowały się i z dużych glonowych "czuprynek" zrobiło się nic, lub coś w okolicy 'nica'. Chciałem mieć taką trawkę na dnie
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Bonczek
Chuck Norris

Post autor: Bonczek »

Ja mam pewny hmm szalony pomysł odnośnie tego wodospadu. Trzeba zrobić go na poziomo :] Tzn. zrobić sobie podstawę z czegoś przezroczystego np. foli do bindowania albo coś, na to wylać WE, a po wyschnięciu wstawić na makietkę/dioramkę, a następnie domalować/wymodelować pianę. Ja właśnie tak bym to rozwiązał, ale co ja tam wiem :P

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Możesz mieć świętą rację :shock: Idealnie byłoby zamiast czegoś przezroczystego coś np. tłustego, od czego będzie można to później odkleić - grawitacyjnie robionym glutom (dotąd udało mi się zamrozić jedną kroplę) brakuje elfiej smukłości, poza tym glut jest na tyle gruby, że Water Effect traci klarowność (może nabierze jej później - nie wiem) w każdym razie spróbuję Twojefo sposobu i wrzucę jakieś foty jutro pod wieczór :)
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

WE traci klarownosc, gdy wyleje sie za duza warstwe. w odpowiednich proporcjach jest ok - przynajmniej ja z nim problemu nie mialem...
a na stronie Hirsta przypadkiem wodospadu nie ma? fontanny mial na pewno - z reszta zrobione prosto i rewelacyjnie...
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Nilgar
Kretozord
Kontakt:

Masz rację, był tam jakiś tutorial - dzięki, zaraz sprawdzę

... on tam używa żyłki modelarskiej, do wodospadu taki skoncentrowany strumień raczej mi nie pasuje, ale już wiem przynajmniej w którą stronę uderzać :) spróbuję z kawałkiem folii
Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Bonczek
Chuck Norris

Post autor: Bonczek »

Pomogłem :D hehehe daj zdjęcia koniecznie jak zrobisz ;) Sam zastanawiam się nad jakimś WE bo chcę swoim lizardom ładne podstawki zrobić ;) (co z tego że żaden model jeszcze pędzlem nie tknięty ? :P )

Pozdro

ODPOWIEDZ