Easley Dragon z Darksworda - WiP
Moderatorzy: Ziemko, Arbiter Elegancji
Easley Dragon z Darksworda - WiP
W związku z publikacją nowych jednostek do Warlorda rzuciłem się w wir pracy żeby najbliższe starcie rozegrać ze smokiem . Ponieważ reaperowych w domu brak, najlepszym rozwiązaniem okazał się smok Easley'a ponieważ, jako jedyny z DarkSwordowych jest trochę mniejszy od młotkowych:
Niestety trochę pośpieszyłem się z podstawką (a nie miałem w domu podręcznika), bo okazało się, że rozmiar Giant to jednak nie płyta CD, a zwykła "smokowa" podstawka 50x50 Trochę się jednak przyzwyczaiłem do tego co udało mi się posklecać w ciągu pierwszego wieczora, więc docelowo pewnie smok będzie miał dwie podstawki: do prezentacji i do gry w WFB lub Warlorda (w obu systemach większy rozmiar podstawki działa na niekorzyść - więcej wrogów się dostawia, więcej sprzedaje gongi, ale w Warlordzie jest to odczuwalne szczególnie, ponieważ tym łatwiej zranić im więcej sprzymierzonych modeli styka się podstawkami z przeciwnikiem). Planuję niewielki wodospad, więc w następnej odsłonie Water Effect. Przy okazji robił ktoś może efekt cieknącej wody przy użyciu środka GW? Na pierwszy rzut oka ma dość rzadką konsystencję, a schnie dobre kilkanaście godzin...
Niestety trochę pośpieszyłem się z podstawką (a nie miałem w domu podręcznika), bo okazało się, że rozmiar Giant to jednak nie płyta CD, a zwykła "smokowa" podstawka 50x50 Trochę się jednak przyzwyczaiłem do tego co udało mi się posklecać w ciągu pierwszego wieczora, więc docelowo pewnie smok będzie miał dwie podstawki: do prezentacji i do gry w WFB lub Warlorda (w obu systemach większy rozmiar podstawki działa na niekorzyść - więcej wrogów się dostawia, więcej sprzedaje gongi, ale w Warlordzie jest to odczuwalne szczególnie, ponieważ tym łatwiej zranić im więcej sprzymierzonych modeli styka się podstawkami z przeciwnikiem). Planuję niewielki wodospad, więc w następnej odsłonie Water Effect. Przy okazji robił ktoś może efekt cieknącej wody przy użyciu środka GW? Na pierwszy rzut oka ma dość rzadką konsystencję, a schnie dobre kilkanaście godzin...
Właśnie miałem Ci doradzić, żeby podstawka 50mm była "wkładana" w tę płytową.
Co do water effectu - wkrótce będę z hurtowni razem z plasticardem brał watereffecty Vallejo, może jakieś wspólne testowanie?
Smok jest megawypasiony. Bałbym się go spotkać na polu bitwy, gdyby nie pewien chłopiec ze skrzydełkami, jakiego właśnie skończyłem kleić
Co do water effectu - wkrótce będę z hurtowni razem z plasticardem brał watereffecty Vallejo, może jakieś wspólne testowanie?
Smok jest megawypasiony. Bałbym się go spotkać na polu bitwy, gdyby nie pewien chłopiec ze skrzydełkami, jakiego właśnie skończyłem kleić
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl
Od razu większe sadzawki... water effecty są na tyle drogie (oczywiście najdroższy jest ten GW), że ja bym zaczął właśnie od podstawkowych zabaw.
Gluty, ale dość matowe, wiem że niektórzy robili z wikolu albo innych klejów tego typu.
Tak się nie bój tego dostawiania do większej podstawki - przecież według ostatniej erraty największy możliwy bonus za friendly models wynosi +3. Czterech typków to i do 50mm podstawki nie problem dostawić.
Gluty, ale dość matowe, wiem że niektórzy robili z wikolu albo innych klejów tego typu.
Tak się nie bój tego dostawiania do większej podstawki - przecież według ostatniej erraty największy możliwy bonus za friendly models wynosi +3. Czterech typków to i do 50mm podstawki nie problem dostawić.
Gdyby smoczuś miał statsy anioła to może bym się i nie bał Poza tym z większą podstawką nie wszędzie wjadę i nie wszędzie się dostawię.
Gluty muszę mieć z water effectu, przezroczyste i czyste jak łza. Pierwsze spostrzeżenie: próbowałem użyć trawki elektrostatycznej do zasymulowania flory bajora ale gdy 'żelatyna' wyschła roślinki po prostu zniknęły poprzednio stosowałem igiełki jałowca dla trzciny wodnej i przeszły, poprobuję jeszcze z mchem...
Gluty muszę mieć z water effectu, przezroczyste i czyste jak łza. Pierwsze spostrzeżenie: próbowałem użyć trawki elektrostatycznej do zasymulowania flory bajora ale gdy 'żelatyna' wyschła roślinki po prostu zniknęły poprzednio stosowałem igiełki jałowca dla trzciny wodnej i przeszły, poprobuję jeszcze z mchem...
Twój smoczuś ma cały oddział ze sobą. Pytanie konkursowe - kto zatem w jednej aktywacji oblezie dookoła drugiego?Nilgar pisze:Gdyby smoczuś miał statsy anioła to może bym się i nie bał
"Nie wszędzie wjadę, nie wszędzie się dostawię" - patrz, a taki radosny byłeś jak przez pomyłkę Ci powiedziałem że ma podstawkę super
No to jasna sprawa - jak tylko będę miał WE Vallejo, testujemyGluty muszę mieć z water effectu, przezroczyste i czyste jak łza.
PS. Jak to "zniknęły"?
Ja mam pewny hmm szalony pomysł odnośnie tego wodospadu. Trzeba zrobić go na poziomo :] Tzn. zrobić sobie podstawę z czegoś przezroczystego np. foli do bindowania albo coś, na to wylać WE, a po wyschnięciu wstawić na makietkę/dioramkę, a następnie domalować/wymodelować pianę. Ja właśnie tak bym to rozwiązał, ale co ja tam wiem
Możesz mieć świętą rację Idealnie byłoby zamiast czegoś przezroczystego coś np. tłustego, od czego będzie można to później odkleić - grawitacyjnie robionym glutom (dotąd udało mi się zamrozić jedną kroplę) brakuje elfiej smukłości, poza tym glut jest na tyle gruby, że Water Effect traci klarowność (może nabierze jej później - nie wiem) w każdym razie spróbuję Twojefo sposobu i wrzucę jakieś foty jutro pod wieczór
WE traci klarownosc, gdy wyleje sie za duza warstwe. w odpowiednich proporcjach jest ok - przynajmniej ja z nim problemu nie mialem...
a na stronie Hirsta przypadkiem wodospadu nie ma? fontanny mial na pewno - z reszta zrobione prosto i rewelacyjnie...
a na stronie Hirsta przypadkiem wodospadu nie ma? fontanny mial na pewno - z reszta zrobione prosto i rewelacyjnie...
"I fart in your general direction"