Morok Galeria
Moderatorzy: Ziemko, wind_sower
Przede wszystkim witam w galerii, fajnie, że chcesz pokazywać swoje prace
Nie do końca wiem jak ocenić bo pytanie czy to jest WIP czy skończona praca. Modelowi (świetnemu dodajmy) zdecydowanie przydałoby się ceniowanie (np włosy) i rozjaśnienie pewnych elementów (chociażby topór). Może to jest wina fotki ale kolory wydają się trochę płaskie...Farba widzę nakładana starannie, teraz jedynie trzeba by się jeszcze pobawić, żeby osiągnąć dobry efekt ostateczny
Mała rada na przyszłość - staraj się kadrować fotki, tak żeby max minimalizować tło na zdjęciu
Nie do końca wiem jak ocenić bo pytanie czy to jest WIP czy skończona praca. Modelowi (świetnemu dodajmy) zdecydowanie przydałoby się ceniowanie (np włosy) i rozjaśnienie pewnych elementów (chociażby topór). Może to jest wina fotki ale kolory wydają się trochę płaskie...Farba widzę nakładana starannie, teraz jedynie trzeba by się jeszcze pobawić, żeby osiągnąć dobry efekt ostateczny
Mała rada na przyszłość - staraj się kadrować fotki, tak żeby max minimalizować tło na zdjęciu
Znaczy zdjęcie pokazało mi parę błędów przykładowo trzon topora jest straszny ;p dumny jestem z pomalowania twarzy i włoso-brody włosy były robiona bazówka wash i rozjaśnienie, tak samo widzę teraz że mam zaciek na hełmie przy lewej runie a tego nie widziałem przed zrobieniem fotki
kolejne modele brakuje małych poprawek i zrobienia podstawek w śniegu. Co sądzicie ?
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2014, o 19:29 przez Morok, łącznie zmieniany 2 razy.
no ja dopiero co zaczynam że tak powiem przygodę z malowaniem już na jakimś tam poziome :p bo zaczeło mi się to po prostu podobać i staram się malować już na jakimś tam poziomie więc będę coraz częściej coś wystawiał ale niestety pogodzić życie codzienne z malowaniem to ciężki temat, ale jutro postaram się coś dorzucić mile widziane uwagi
nie doschnięty wash ale jeszcze nie do końca wyschnięty chodź taki efekt mi się podoba i nie wiem czy nie będę bejcował
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Chcesz bejcować po washu czy zamiast niego? Ogólnie to washa jest za dużo.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
Więcej wszystkiego:http://lysymaluje.blogspot.com/
no myślałem, że po a szczerze mówiąc nie znam się na tej technice i nie wiem jak ją się używa mi się wydaje że na końcu samym ale do wtedy wosha się nie stosuje ?
Ostatnio zmieniony 21 wrz 2014, o 20:05 przez Morok, łącznie zmieniany 1 raz.
- Cookie Monster
- Łysy oszukista
Zamiast washa na kolory bazowe.
Komentuję to co widzę na zdjęciach. Jeśli chcesz żeby ludzie oceniali Twoje prace to licz się z krytyką.
jutro dodam nowe zdjęcia do krytyki na razie się uczę ale chcę rozwijać się w tym kierunku bo mi się to podoba
Na dzień dzisiejszy moje krasnale wyglądają tak :
położone kolory bazowe + wash
HAMMERS
LONGBEARDS
położone kolory bazowe + wash
HAMMERS
LONGBEARDS
Nie jestem fanem tej techniki no ale każdy przecież każdy maluje jak chce, wiec jak się już na nią zdecydowałeś to postaram się pomóc:)
1. kup więcej rodzai washa i używaj ich do rożnych elementów nie zalewaj wszystkiego jednym ( do skóry np ogryn flesh( nie pamiętam jak się nazywa jego nowy odpowiednik) do drewna sephie( też nie pamiętam nazwy)) itp itd
2. zwróć uwagę co jest czym np nie maluj drewna na srebrny kolor jak u hamków
3. kładź cienką warstwę farby dzięki czemu wash będzie miał gdzie "wchodzić":P
4.. po washu jak wyschnie z krawędziuj wystające elementy farbką którą użyłeś do malowania danego obszaru bądź nałóż jedną warstwę na miejsce gdzie według ciebie pada światło
Cóż na razie tyle mam nadzieje, że choć trochę pomogłem
1. kup więcej rodzai washa i używaj ich do rożnych elementów nie zalewaj wszystkiego jednym ( do skóry np ogryn flesh( nie pamiętam jak się nazywa jego nowy odpowiednik) do drewna sephie( też nie pamiętam nazwy)) itp itd
2. zwróć uwagę co jest czym np nie maluj drewna na srebrny kolor jak u hamków
3. kładź cienką warstwę farby dzięki czemu wash będzie miał gdzie "wchodzić":P
4.. po washu jak wyschnie z krawędziuj wystające elementy farbką którą użyłeś do malowania danego obszaru bądź nałóż jedną warstwę na miejsce gdzie według ciebie pada światło
Cóż na razie tyle mam nadzieje, że choć trochę pomogłem
Podobnie jak poprzednik...podstawowe kolory nanoszone są zbyt grubo i zdecydowanie za dużo washa (widać to zwłaszcza w przypadku kolczugi gdzie stała się ona brązowa a w kątach prawie czarna). Przydałoby się większe zróżnicowanie kolorystyczne niektórych elementów np hełmów żeby nie wyglądały zbyt jednolicie (chyba że taki był zamysł). Fajnie, że malujesz różne kolory bród, to da trochę różnorodności w klocku.
Ja dla przykładu, pomalowałem swoich w ten sposób...
Ja dla przykładu, pomalowałem swoich w ten sposób...
farbkę rozprowadzam bardzo cienko miejscami jest położona 2 raz ponieważ był prześwit (może przez biały podkład) na tą chwilę figurki są w bazie i washu, chcę teraz rozjaśniać armię i figurki będę przykryte miejscowo śniegiem. Co do hammersów oraz longów wiem, że mają trzonki drewniane lecz ja chciałem zrobić całe z metalu więc to moja wizja co do kolorów to chciałem zrobić tak że każdy ma zrobione cichy z tej samej skóry oraz zbroje koloru miedzi co do tarcz każdy będzie miał taką o to tarczę
No to już praktycznie koniec zabawy z Krasiami na tą chwilę wyglądają tak wiem że pewnie każdy powie że za dużo śniegu i że troszkę się zlewają, ale tak ja widziałem tą armię w końcu są z Gór Końca Świata a tam sypie że hoho
Ps jeszcze troszkę czasu nad nimi spędzę na małych poprawkach oraz innych rzeczach bo jeszcze mam pomysły by poprawić wyraz armii, jedno co pewnie jest na pewno się wyróżniająca na tle innych krasi
Ps jeszcze troszkę czasu nad nimi spędzę na małych poprawkach oraz innych rzeczach bo jeszcze mam pomysły by poprawić wyraz armii, jedno co pewnie jest na pewno się wyróżniająca na tle innych krasi
Fajnie wyglądają te maszyny obsypane śniegiem. Jednak nie dawałbym go na lufy dział i ramiona miotające machin ponieważ wygląda to nienaturalnie. Kraśki to bitna nacja i lufy ich dział powinny się grzać do czerwoności od prowadzenia ostrzału.
"War. War never changes".
TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!
Ekspresowa Realizacja !!!
TRAYE MAGNETYCZNE / PCV / MAGNESY. Najlepsza jakość !!! Najtaniej !!!
Ekspresowa Realizacja !!!