Warszawa, 25.10: Kromlech WFB Challenge #2, [2600PKS]

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Warszawa, 25.10: Kromlech WFB Challenge #2, [2600PKS]

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

KROMLECH zaprasza na drugi KROMLECH WFB CHALLENGE

Obrazek
Kromlech.eu

Turniej odbędzie się 25 października, w siedzibie klubu Adeptus Mechanicus:
Warszawa, Al.Krakowska 110/114, teren Airbus Military EADS PZL.
Mapka: KLIK
Jeśli ktos nie był wcześniej w klubie, lub będzie miał problemy z trafieniem (jakkolwiek by to nie brzmiało ;) ) proszę o kontakt:
667 567 679 Szczepan
660 709 027 Maciej

Zaczynamy zapisami od godz. 9:00, a rozkład jazdy wygląda następująco:
9:30-12:00 I bitwa (Blood and Glory)
12:00-13:00 przerwa
13:00-15:30 II bitwa (meeting Engagement bez rezerw)
15:30- 18:00 III bitwa (Battleline)

Wpisowe 20PLN

Limit miejsc: 18

Gramy na 2600pkt, w formacie PKS (KLIK)
WE beż żadnych modyfikacji.
Dopuszczamy Battlescrolls, oraz morghasty z dodatku UL, wymagane jest posiadanie odpowiednich publikacji.

Progi punktowe: 160

Na turnieju będzie miała miejsce ocena malowania (0-10pkt), wliczająca się do wyniku.
Każde 260pkt pomalowanej armii to 1pkt, zaokrąglamy do całkowitej wartości.
Ocena będzie możliwie najbardziej obiektywna, ocenimy jedynie stopień "ukończenia" prac nad armią, bez wnikania w jakość, styl czy wachlarz technik zastosowanych w pracy (te aspekty ocenią sami gracze, w głosowaniu na najładniejszą armię).
Proxies będą traktowane jak niepomalowane modele, oczywiscie postaramy się docenić inwencję w konwersjach i wyborze alternatywnych modeli, zatem jako proxies uznamy tylko to, co faktycznie jest "zamiennikiem z konieczności".

Ocenie podlegać będzie również "battlowy piórnik" czyli długopis, kostki, miarki, wzorniki, (1pkt) oraz posiadanie podręcznika armii (1pkt) i czytelnej rozpiski (1pkt).

Zapewniamy atrakcyjne nagrody!
Oprócz nagród dla najlepszego generała i za najładniejszą armię (players' choice), rozlosujemy upominki dla połowy uczestników turnieju.

Będziemy mieli możliwoćć pograć na matach:
GameMat
Obrazek

Turniej zostanie zgłoszony do ligi.

Chętnych proszę o zgłaszanie się poprzez PM lub e-mail: szczepan.kalisiak@gmail.com
W zgłoszeniu podajemy imię, nazwisko, tel. oraz ID ligowe.

Lista uczestników:

1. Rafał "mati.pl" Macias [AM]
2. Marek "bayer" Barej [AM]
3. Jan "Kyoshi" Mejor [AM]
4. Bogumił "Bobson" Kułakowski
5. Zbyszek "Barbarossa" Łobocki
6. Tomasz "Grolshek" Drogosiewicz
7. Jacek Kaczmarski
8. Tomasz "Assur" Szwedow
9. Ryszard "lajkonik" Raczyński
10. Jakub "Punisher17" Łodej
11. Paweł "grichalk" Krauze
12. Dominik "Domin" Kądzielski
13. Marcin "Talladil" Zajkowski
14. Bartłomiej Ciechomski
15. Łukasz "Śmiechu" Śmiechowski
16. Paweł Róg
17.
18.

Lista Rezerwowa

Galaktyka Gier
Obrazek
Ostatnio zmieniony 16 gru 2014, o 19:40 przez Bearded Unclean 'Un, łącznie zmieniany 41 razy.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Assur
Oszukista

Post autor: Assur »

A może jednak 2600 jak poprzednio? 2400 to się chyba wszystkim przejadło.

Jak będzie z Undead Legionem (ewentualnie wystawianiem Morghatsów w VC)?

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Zwiększyłem do 2600, niech tradycji stanie się zadość :)

Co do nowego dodatku, to również chciałbym usłyszeć jakieś głosy od społecznosci, bo sam nie chce podejmować decyzji.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

Prosze o dpisanie.

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Lista szybko się zapełnia :)

Wkrótce dodam szczegóły dotyczące punktacji i oceny modelarskiej.

Obrazek

Awatar użytkownika
Domin
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Domin »

Proszę o dopisanie

-Błażej-

Post autor: -Błażej- »

Ja również :)

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

Bearded Unclean 'Un pisze:Zwiększyłem do 2600, niech tradycji stanie się zadość :)

Co do nowego dodatku, to również chciałbym usłyszeć jakieś głosy od społecznosci, bo sam nie chce podejmować decyzji.
Dopóki nie wyjdą wszystkie łączone armie to UL może sobie grać przy piwku w domciu.
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

Powinienem moc sie pojawic. Prosze o dopisanie.

Ja bym chyba morghasty dopuscil. Juz zostalem przekonany, ze sa dobrze wycenione.

exalted flamer dopuszczony?

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

Shino, nie znudzilo Ci sie z tym flamerem ? :lol2:

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

zagralbym nim kiedys. to wkoncu oficjalne zasady gw :P

Awatar użytkownika
Kyoshi

Post autor: Kyoshi »

Ja też, ja też! Dopiszcie mnie :)
Obrazek

Assur
Oszukista

A właśnie, ja też poproszę o dopisanie do listy

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Czyniąc uklon w stronę Michała: dopuszczamy Battle Scrolls, trzeba tylko mieć odpowiednią publikację ze sobą, żeby nie bylo niedomówień, no i sensowny model. Zwykłego flamera potraktujemy jak proxy, chyba ze będzie faktycznie robił wrażenie egzaltowanego :).

Jesli chodzi o jednostki z UL, to czy jest sens dopuszczania ich bez generalnego dopuszczenia całego suplementu?
Mam wrażenie, ze póki co to sie nadaje na kuchenny stół (wiosną moze być juz zupełnie inaczej).

Obrazek

misha
Wielki Nieczysty Spamer

Post autor: misha »

Doborowa ekipa sie robi. Oo grolshek chcesz challenge na vc ? xD

dopisz Michal "misha" Stelmaszuk 3117

na terrorgeiscie i eterykach z WD gralismy normalnie. Moze same oddzialy i spece tak ale bez lore of undeath i calej reszty.
w ogole pytanie czy ktos sie na to polasi - ja nie. Mam inne wydatki ;)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Poniewaz nie wczytywałem sie szczegółowo w jednostki z UL, to proszę, żebyście, jako uczestnicy sami zdecydowali, czy maja być dopuszczone.

Obrazek

Awatar użytkownika
Grolshek
Administrator

Post autor: Grolshek »

misha pisze:Doborowa ekipa sie robi. Oo grolshek chcesz challenge na vc ? xD
Najs traj. :lol2: Zagraj orkami i krzycz czelendża a nie tą głupią armią :twisted:
Spróbuj lepszej gry: boltaction.pl

Awatar użytkownika
liwan

Post autor: liwan »

przy okazji:
mam sporo bitsów od DE [wszystko od nowych plastików], jak ktoś zainteresowany to mogę na turniej przywieźć.
Jak coś to na priwa piszcie.

Druga ważna rzecz to jeśli ktoś coś by chciał kupić z Kromlecha to mogę również przywieźć na turniej ze zniżką.
Szczegóły na priwa.
klub Adeptus Mechanicus
http://admech.club/

Assur
Oszukista

Moim zdaniem Morghasty spokojnie można dopuścić, tym bardziej jeśli dopuszczamy battle scrolle. Jest wprost napisane że to jednostka wystawialna w VC. Pisząc to nie jestem nawet przekonany że je w ogóle warto wystawić zamiast np. Terrorgheista czy Cryptów (chociaż jeśli zdążę pomalować to pewnie się skuszę).

Co do UL nie robi mi to wielkiej różnicy, jak będzie to fajnie, jak nie to trudno.

Awatar użytkownika
Punisher17

Post autor: Punisher17 »

Prosze mnie zapisac. Jakub Łodej Armia OK
Ostatnio zmieniony 6 wrz 2014, o 09:50 przez Punisher17, łącznie zmieniany 1 raz.
Jak nie jeden to sto jeden

ODPOWIEDZ