Cześć, chciałem wam zaprezentować moją pierwszą rozpiskę na 1200pkt armii Beastmen'ów w celu uzyskania konstruktywnej krytyki. Wyłapcie proszę ewentualne niezgodności z zasadami.
Characters:
Bray Shaman @ 155pkt - (do jednostki Bestigorów)
Death Lore
+ Lvl 2 Upgrade
+ Slug Skin
+ Gnarled Hide
Bray Shaman @ 110pkt
Wild Lore
+ Lvl 2 Upgrade
Core:
30xGor @ 235pkt
-Champion
-Musician
-Standard Bearer
10xUngor Raiders @ 60pkt
10xUngor Raiders @ 60pkt
20xChaos Warhounds @ 200pkt
+Scaly Skin 5+
+Poison Attacks
Tuskgor Charriot @ 80pkt
Special:
18xBestigor @ 296pkt
-Champion: Gouge Tasks
-Musician
-Standard Bearer: Manbane Standard
W przybliżeniu:
Całość: 1196
Characters: 265pkt (22%)
Core: 635pkt (53%)
Special: 296pkt (25%)
Rare: 0pkt (0%)
Komentujcie
1200 Beastmen - pierwsza armia
po pierwsze - masz mało modeli, spróbuj je sprzedać i zamienić na cos grywalnego
po drugie - zdejmij te gifty z generala, daj mu dispel scroll i lore of beast. weź sobie BSB do tego z dyscyplina albo (sporo drożej) beast bannerem i gnarled hide. manbane zamien na dyscypline. psy sa w sumie ciekawe - ale musisz tego beasta miec, najlepiej dwoch magow ale moga nie wejsc. generalnie spoko rozpa, ale przygotuj sie na bóli cierpienie.
I nie trzymaj generala w bestigorach tylko gdzies z tyły w jakichs malych ungorkach
po drugie - zdejmij te gifty z generala, daj mu dispel scroll i lore of beast. weź sobie BSB do tego z dyscyplina albo (sporo drożej) beast bannerem i gnarled hide. manbane zamien na dyscypline. psy sa w sumie ciekawe - ale musisz tego beasta miec, najlepiej dwoch magow ale moga nie wejsc. generalnie spoko rozpa, ale przygotuj sie na bóli cierpienie.
I nie trzymaj generala w bestigorach tylko gdzies z tyły w jakichs malych ungorkach
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
Dzięki za ocenę! Ungor Raiders faktycznie można by rozbić na 4 jednostki (tak sądzę ), Slug Skin też mi odradzają. Jednak do Bestigorów za więcej punktów mogę wziąć tylko Totem of Rust, który jest dosyć obosieczną bronią. Kiedyś go wyprobuję.
Jeszcze jedno pytanie: czy Ungor Raiders można wykonać z klasycznej jednostki Ungorów, czy potrzeba jakichś innych modeli?
Jeszcze jedno pytanie: czy Ungor Raiders można wykonać z klasycznej jednostki Ungorów, czy potrzeba jakichś innych modeli?
Jak nie masz, to powoli i spokojnie, najlepiej na rynku wtornym - ogarnij bestigory i gory, bedzie git psy sa złeeeee
Co do złożenia na małe punkty brałbym bez banneru na bestigorach - liczy sie ilość! im wiecej tym lepiej. A na bsb dyscypline i trzymac to w gorach
harpii sobie poszukaj, zawsze spoko są
Co do złożenia na małe punkty brałbym bez banneru na bestigorach - liczy sie ilość! im wiecej tym lepiej. A na bsb dyscypline i trzymac to w gorach
harpii sobie poszukaj, zawsze spoko są
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."