1200 Beastmen - pierwsza armia

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
severus
Plankton

1200 Beastmen - pierwsza armia

Post autor: severus »

Cześć, chciałem wam zaprezentować moją pierwszą rozpiskę na 1200pkt armii Beastmen'ów w celu uzyskania konstruktywnej krytyki. Wyłapcie proszę ewentualne niezgodności z zasadami.

Characters:

Bray Shaman @ 155pkt - (do jednostki Bestigorów)
Death Lore
+ Lvl 2 Upgrade
+ Slug Skin
+ Gnarled Hide

Bray Shaman @ 110pkt
Wild Lore
+ Lvl 2 Upgrade

Core:

30xGor @ 235pkt
-Champion
-Musician
-Standard Bearer

10xUngor Raiders @ 60pkt

10xUngor Raiders @ 60pkt

20xChaos Warhounds @ 200pkt
+Scaly Skin 5+
+Poison Attacks

Tuskgor Charriot @ 80pkt

Special:

18xBestigor @ 296pkt
-Champion: Gouge Tasks
-Musician
-Standard Bearer: Manbane Standard

W przybliżeniu:
Całość: 1196
Characters: 265pkt (22%)
Core: 635pkt (53%)
Special: 296pkt (25%)
Rare: 0pkt (0%)

Komentujcie :D

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

po pierwsze - masz mało modeli, spróbuj je sprzedać i zamienić na cos grywalnego :D

po drugie - zdejmij te gifty z generala, daj mu dispel scroll i lore of beast. weź sobie BSB do tego z dyscyplina albo (sporo drożej) beast bannerem i gnarled hide. manbane zamien na dyscypline. psy sa w sumie ciekawe - ale musisz tego beasta miec, najlepiej dwoch magow ale moga nie wejsc. generalnie spoko rozpa, ale przygotuj sie na bóli cierpienie.

I nie trzymaj generala w bestigorach tylko gdzies z tyły w jakichs malych ungorkach :)
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

severus
Plankton

Dzięki za radę z BSB, nie pomyślałem o tym. Armii na pewno nie wymienię bo po pierwsze jeszcze jej nie mam :mrgreen: , a wybrałem ją dla klimatu, nie dla medali na turniejach :)

Czekam na opinie.

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Mimo wszytko odpuść sobie psy - zupełnie
Ungor Riders nie potrzebujesz ich w 10 już lepiej 4x5.
Slug-skin na Shamanie to bardzo słaby pomysł.
Są lepsze sztandary niż Manbane Standard.
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

severus
Plankton

Dzięki za ocenę! Ungor Raiders faktycznie można by rozbić na 4 jednostki (tak sądzę :P ), Slug Skin też mi odradzają. Jednak do Bestigorów za więcej punktów mogę wziąć tylko Totem of Rust, który jest dosyć obosieczną bronią. Kiedyś go wyprobuję.

Jeszcze jedno pytanie: czy Ungor Raiders można wykonać z klasycznej jednostki Ungorów, czy potrzeba jakichś innych modeli?

Awatar użytkownika
Dibo
Masakrator

Post autor: Dibo »

Lepsze - nie znaczy droższe, sztandar z Armour Piercing jest bardzo OK, +1 Ld, albo nawet +1 Mv
Czcij Koze !!

Twoja Stara gra w Age of Sigmar !

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Jak nie masz, to powoli i spokojnie, najlepiej na rynku wtornym - ogarnij bestigory i gory, bedzie git :D psy sa złeeeee

Co do złożenia na małe punkty brałbym bez banneru na bestigorach - liczy sie ilość! im wiecej tym lepiej. A na bsb dyscypline i trzymac to w gorach

harpii sobie poszukaj, zawsze spoko są
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

severus
Plankton

Zrezygnowałem z Chaos Warhounds, 5 Ungor Raiders i jednego szamana na rzecz dodatkowej jednostki Gorów (teraz 2x25) i BSB Wargora. Teraz czas na kompletowanie.

Dzięki wszystkim za pomoc!

ODPOWIEDZ