Ruch bohaterow wewntarz oddzialu

Jak zaszarżować trzy oddziały na raz, strzelać z łuku ze sztandarem w ręku i schować przed ostrzałem wielkiego spaślaka w grupie pokurczów.

Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pacy
Mudżahedin

Ruch bohaterow wewntarz oddzialu

Post autor: pacy »

Hejka.

Zalozmy ze w swojej turze lamie w walce wrecz jednostke wroga i najezdzam na flanke jego kolejnego odzdzialu w ktorym znajduje sie 2 bohaterow. Przeciwnik w swojej turze pzrestawia bohaterow na flanke tak by mogli walczyc. I co sie teraz dzieje
a. Bohaterowie normalnie wlacza w turze walki
b. nie moga wlaczyc w pierwszej turze walki, a dopierow nastepnych ???

I male pytanko odnosnie giganta.
W jaki sposob gigant wyplaca swoje ataki w wlace w Lordem na smoku??
a. wybiera w kogo bedzie losowal ataki.
b. rzuca teraz i stosuje wynik do obu modeli
c. rzuca raz i rozsztryga w kogo trafil jak podczas strzelania ??

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

walcza w 1 turze

wybiera w kogo bedzie losowal

Nehan
Masakrator

Post autor: Nehan »

a nie przypadkiem wali według tabelki dużego modelu?

Awatar użytkownika
Shino
Nerd Forumowy

Post autor: Shino »

nie gora smoka jest mala wiec ma na nia mala tabelke.

Awatar użytkownika
pacy
Mudżahedin

Post autor: pacy »

No dobrze to azlozmy ze gigant tlucze po smoku i pada na cios z bani, Lord ze smoka wbija w giganta 3 woundy. Kto przegrywa brejka ??? Smok z lordem czy gigant za wbite rany.

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

w przypadku krzyczenia - lord ze smokiem o 2

w rzypadku ciosu z glowki - gigant, bo normalnie liczy sie CR

Awatar użytkownika
Jonas
Wałkarz

Post autor: Jonas »

Sory, że odkopuję temat sprzed sporej liczby dni, ale dwie rzeczy nie dają mi spokoju odnośnie tego giganta:
1. Ustaliliście, że przeciwko Lordowi na smoku gigant wybiera sobie cel w który uderza i rzuca na odpowiednią tabelkę. No to powiedzmy, że wybrałem lorda i wyrzuciłem dwójkę. Czyli Jump and Down. Sory, ale jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić. Czy w tym momencie zgodnie z zasadami ignoruje się jakikolwiek zdrowy rozsądek i rzuca te 2D6 hitów?
2. Jakiej tabeli używa gigant w walce ze swarmem? Wielkość celu sugerowałaby małą, ale w takim razie jak zadziała rezultat "pick up and..."? Zabieram jeden wound swarmowi czy całą podstawkę?
"Wake up, Mr. Freeman. Wake up, and smell the ashes..."

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

1. Tak, wali 2d6
2. Na swarmy się dużej powinno używać wg mnie bo inaczej wyrzucenie z walki może powodować komplikacje, ale różne osoby mają różne zdanie na ten temat i nie wiem jak to w końcu jest.
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Gogol
Masakrator

Post autor: Gogol »

tak tak ze swarmem na bank duzej tu chodzi o podstawke (40 x 40) podobnie pegazy lub felbaty . Mnie zastanawia natomiast co by sie stało gdyby gigant wyrzucił jednego z członków eshin triad poza combat ....??

Awatar użytkownika
b_sk
Kretozord
Kontakt:

Post autor: b_sk »

Teoretycznie to samo może się stać jak ciśnie jakimś DoW herosem oddziałowym co to z oddziału wyleźć nie może.
Ale na szczęście armii DoW jest jak na lekarstwo, a triadę to na stole widywałem tylko u Gotreka jakieś dwa lata temu. :)
A licky boom boom down!!!

Awatar użytkownika
Jonas
Wałkarz

Post autor: Jonas »

OK, dzięki. Wprawdzie i tak bawi mnie perspektywa giganta skaczącego sobie po lordzie na smoku, albo klękającego i robiącego Headbut swarmowi, ale już przynajmniej wiem, że jest to w zgodzie z zasadami.
"Wake up, Mr. Freeman. Wake up, and smell the ashes..."

quas
Niszczyciel Światów

Post autor: quas »

Jonas pisze:OK, dzięki. Wprawdzie i tak bawi mnie perspektywa giganta skaczącego sobie po lordzie na smoku, albo klękającego i robiącego Headbut swarmowi, ale już przynajmniej wiem, że jest to w zgodzie z zasadami.
na GT2005 moj Herman przez 4 tury mial rozlozony dywanik i walil z banki w batswarmy Blessa :roll:
nic nadzwyczajnego

ODPOWIEDZ