Ruch bohaterow wewntarz oddzialu
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Ruch bohaterow wewntarz oddzialu
Hejka.
Zalozmy ze w swojej turze lamie w walce wrecz jednostke wroga i najezdzam na flanke jego kolejnego odzdzialu w ktorym znajduje sie 2 bohaterow. Przeciwnik w swojej turze pzrestawia bohaterow na flanke tak by mogli walczyc. I co sie teraz dzieje
a. Bohaterowie normalnie wlacza w turze walki
b. nie moga wlaczyc w pierwszej turze walki, a dopierow nastepnych ???
I male pytanko odnosnie giganta.
W jaki sposob gigant wyplaca swoje ataki w wlace w Lordem na smoku??
a. wybiera w kogo bedzie losowal ataki.
b. rzuca teraz i stosuje wynik do obu modeli
c. rzuca raz i rozsztryga w kogo trafil jak podczas strzelania ??
Zalozmy ze w swojej turze lamie w walce wrecz jednostke wroga i najezdzam na flanke jego kolejnego odzdzialu w ktorym znajduje sie 2 bohaterow. Przeciwnik w swojej turze pzrestawia bohaterow na flanke tak by mogli walczyc. I co sie teraz dzieje
a. Bohaterowie normalnie wlacza w turze walki
b. nie moga wlaczyc w pierwszej turze walki, a dopierow nastepnych ???
I male pytanko odnosnie giganta.
W jaki sposob gigant wyplaca swoje ataki w wlace w Lordem na smoku??
a. wybiera w kogo bedzie losowal ataki.
b. rzuca teraz i stosuje wynik do obu modeli
c. rzuca raz i rozsztryga w kogo trafil jak podczas strzelania ??
walcza w 1 turze
wybiera w kogo bedzie losowal
wybiera w kogo bedzie losowal
w przypadku krzyczenia - lord ze smokiem o 2
w rzypadku ciosu z glowki - gigant, bo normalnie liczy sie CR
w rzypadku ciosu z glowki - gigant, bo normalnie liczy sie CR
Sory, że odkopuję temat sprzed sporej liczby dni, ale dwie rzeczy nie dają mi spokoju odnośnie tego giganta:
1. Ustaliliście, że przeciwko Lordowi na smoku gigant wybiera sobie cel w który uderza i rzuca na odpowiednią tabelkę. No to powiedzmy, że wybrałem lorda i wyrzuciłem dwójkę. Czyli Jump and Down. Sory, ale jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić. Czy w tym momencie zgodnie z zasadami ignoruje się jakikolwiek zdrowy rozsądek i rzuca te 2D6 hitów?
2. Jakiej tabeli używa gigant w walce ze swarmem? Wielkość celu sugerowałaby małą, ale w takim razie jak zadziała rezultat "pick up and..."? Zabieram jeden wound swarmowi czy całą podstawkę?
1. Ustaliliście, że przeciwko Lordowi na smoku gigant wybiera sobie cel w który uderza i rzuca na odpowiednią tabelkę. No to powiedzmy, że wybrałem lorda i wyrzuciłem dwójkę. Czyli Jump and Down. Sory, ale jakoś nie potrafię sobie tego wyobrazić. Czy w tym momencie zgodnie z zasadami ignoruje się jakikolwiek zdrowy rozsądek i rzuca te 2D6 hitów?
2. Jakiej tabeli używa gigant w walce ze swarmem? Wielkość celu sugerowałaby małą, ale w takim razie jak zadziała rezultat "pick up and..."? Zabieram jeden wound swarmowi czy całą podstawkę?
"Wake up, Mr. Freeman. Wake up, and smell the ashes..."
1. Tak, wali 2d6
2. Na swarmy się dużej powinno używać wg mnie bo inaczej wyrzucenie z walki może powodować komplikacje, ale różne osoby mają różne zdanie na ten temat i nie wiem jak to w końcu jest.
2. Na swarmy się dużej powinno używać wg mnie bo inaczej wyrzucenie z walki może powodować komplikacje, ale różne osoby mają różne zdanie na ten temat i nie wiem jak to w końcu jest.
A licky boom boom down!!!
Teoretycznie to samo może się stać jak ciśnie jakimś DoW herosem oddziałowym co to z oddziału wyleźć nie może.
Ale na szczęście armii DoW jest jak na lekarstwo, a triadę to na stole widywałem tylko u Gotreka jakieś dwa lata temu.
Ale na szczęście armii DoW jest jak na lekarstwo, a triadę to na stole widywałem tylko u Gotreka jakieś dwa lata temu.

A licky boom boom down!!!
OK, dzięki. Wprawdzie i tak bawi mnie perspektywa giganta skaczącego sobie po lordzie na smoku, albo klękającego i robiącego Headbut swarmowi, ale już przynajmniej wiem, że jest to w zgodzie z zasadami.
"Wake up, Mr. Freeman. Wake up, and smell the ashes..."
na GT2005 moj Herman przez 4 tury mial rozlozony dywanik i walil z banki w batswarmy BlessaJonas pisze:OK, dzięki. Wprawdzie i tak bawi mnie perspektywa giganta skaczącego sobie po lordzie na smoku, albo klękającego i robiącego Headbut swarmowi, ale już przynajmniej wiem, że jest to w zgodzie z zasadami.

nic nadzwyczajnego