VC w stylu piratow
Moderator: misha
mam pytanko chciałbym zrobić moją armię VC w stylu piratow (chęć na umarlą bretę odeszła analizujac koszta)
i tu mam pare pytań czy jako ludzie obeznani w figsach nie mielibyście kandydata na Jacka Sparrowa ogólna koncepcje mam skąd wziąć martwe małpki ptaki itp (tzn papugi)
i jak do cholery wkleić tam klimatycznie BK?
byłbym wdzięczny za pomoc
i tu mam pare pytań czy jako ludzie obeznani w figsach nie mielibyście kandydata na Jacka Sparrowa ogólna koncepcje mam skąd wziąć martwe małpki ptaki itp (tzn papugi)
Też kiedyś chciałem zrobić vampiry piratów ( zaraz po tym jak skonczylem wampiry krasnoludyIce-T pisze:mam pytanko chciałbym zrobić moją armię VC w stylu piratow (chęć na umarlą bretę odeszła analizujac koszta)

- Inkwizytor
- "Nie jestem powergamerem"
Ewentualnie jeżeli chcesz dodać swojej armii nieco smaczku i potraktować ją z przymrużeniem oka, to mozesz popróbować ulepićz GSu koniki morskie 

Niedługo zaatakuje nas kosmiczna lejąca się galaretka.
A i tak wszyscy zgnijemy w kobiałce
A i tak wszyscy zgnijemy w kobiałce

W którymś White Dwarfie była kiedyś armia Strigoi, gdzie za black knightów robiły lekko przekonwertowane psy chaosu. Autor dokleił im trochę futra z jakiegoś włosia i występowały w armii jako wilkołaki. Też ciekawy pomysł, jak widać do wszystkiego trzeba jakoś konstruktywnie podejść.
- Aragorn007
- "Nie jestem powergamerem"
Mnie tam armia Wampirów Piratów nijak pasuje :/ Niby fajny klimat ożywionych marynarzy jednak co ma wampir czy nekromanta do piractwa czy żeglarstwa 

Ale w takim razie cała załoga nie może być nieżywa! Bo przecież z umarlaka wampir krwi nie wypijeChristos pisze:A jak wampiry podróżują przez morza/oceany? (odsyłam do klasyki gatunku)
Zazwyczaj w trumnach na statkach. Żywiąc się załogą

Klimat statku-widma ze szkieletami-piratami nie pasuje do wampirów!
Wampiry pływały statkami tylko w towarzystwie kilku podwładnych. Cała reszta statku nie była świadoma jego obecności

Mogli najwyżej się domyślać. W końcu co jakiś czas ktoś ginął w tajemniczych okolicznościach

P.S.
Proponuje przeniesienie do jakiegoś osobnego tematu... np. na temat flufu

Proszę bardzo.
Christos
Mój znajomy sprzedaj pełną armię(częściowo pomalowane na poziomie ponad Table Top) zombie piratów...
Wino Wino, Wino do dna...
http://youtube.com/watch?v=7LGFYgh0juQ&feature=related Pełna kurwa!
Shino na turnieju:
-Ile BK?
Ja: 18
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD
http://youtube.com/watch?v=7LGFYgh0juQ&feature=related Pełna kurwa!
Shino na turnieju:
-Ile BK?
Ja: 18
-Jest Regenka?
-Nie
-Klimat
XD
Służę uprzejmie: armia Erica Hagena. Na dole wywiadu są dwa linki: do zdjęć i do listy armii. Polecam oba.Nordri pisze:W którymś White Dwarfie była kiedyś armia Strigoi, gdzie za black knightów robiły lekko przekonwertowane psy chaosu.
Co do armii, to rozumiem, że to nie mają być Zombi Piraci? Tylko "zwykłe" VC? To trzaby troszke pogłówkować, i BK rzeczywiście tak sobie pasują...
Pamiętam za to, że na którymś amerykańskim GT była armia VC zrobiona na ... kanibali. Ghule jako dzikusy w przepaskach biodrowych itp., wampiry jako "witch doctors". Jakby poszukać na którymś "GW coverage", to by się znalazło. Mogę napisać, że w mojej opinii pomysł i realizacjia wypaliły.
Pozdrawiam,
Krzysiek
EDIT: Mam i kanibali. Nieco się pomyliłem, to nie było przy US GT, tylko ktoś zrobił do lustrii. Zapraszam
A co za problem zrobić kawalerię w stylu hiszpańskiej kawalerii kolonialnej... zgrabne lance z proporczykiem, czako na głowę, kurtki z klapami z gieesu, może fajnie wyglądać. Tylko konie koniecznie bez bardingu!