VC 2250

Poczytaj jak słaby i dziurawy jest dany pomysł na armię, zanim nie przyniesie on wygranej na następnym masterze.

Moderatorzy: Yudokuno, PAWLAK

ODPOWIEDZ
Borysss
Chuck Norris

VC 2250

Post autor: Borysss »

Serwus.

Von Carstein Vampire Count @ 353 Pts
General; Barding; Magic Level 2; The Gem of Blood; Sword of Might;
Dispel Scroll; Aura of Dark Majesty; Nightmare

Von Carstein Vampire Thrall
@ 171 Pts
Battle Standard Bearer; Von Carstein; Barding; Heavy Armour
Cursed Book; Nightmare

Necromancer @ 158 Pts
Magic Level 2; Dispel Scroll; Book of Arkhan; Nightmare

Necromancer @ 158 Pts
Magic Level 2; Rod of Flaming Death; Nightmare

7 Dire Wolves @ 80 Pts
Doom Wolf
6 Dire Wolves @ 60 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts
5 Dire Wolves @ 50 Pts

8 Ghouls @ 64 Pts
8 Ghouls @ 64 Pts

10 Black Knights @ 315 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; FCG; War Banner

10 Black Knights
@ 340 Pts
Barding; Lance; Heavy Armour; Shield; FCG; Banner of Doom

5 Fell Bats @ 100 Pts
5 Fell Bats @ 100 Pts

2 Maneater (heavy armour) @ 180 Pts
Great Weapon; Heavy Armour

Casting Pool: 8
Dispel Pool: 5
Models in Army: 75
Total Army Cost: 2243

To jak ludzie składają teraz amie (przeciwnicy) ciągle tylko mnie utwierdza że trzeba mieć od groma różnych poprzeszkadzajek - DW, Ghule, Batsy etc. Jeden nekromanta idzie do 6tki wilków drugiego do BK - fajnie się to sprawdza, a często i tak przeskakują do jakichś na poczekaniu wyczarowanych szkieletów etc. Armia typowo do HtH z sporym wsparciem magii (dobór herosów i itemków na nich). Do bicia są w sumie 3 oddziały (2xBK + 2Maneater) + 2 Vampiry.

Jutro postaram się po testować to dam raport.

Pzdr.

Awatar użytkownika
Drwal
Falubaz

Post autor: Drwal »

Grałem na maneaterach. Naprawdę są ciekawym wyborem. Chociaż podatni na ostrzał i magię to kopa mają. Mogliby mieć te 4 W no ale cóż.

Co do chowania necrosów to proponuje wywalic te wilki za 60p i wstawić 10 zombie. 3x wilki starczą tym bardziej, że masz baty

Ogólnie nie lubie von carsteinów bo counci nie mogą nosić zbroi i byle gówno z S3 cię zrani to praktycznie tylko ward a ty musisz gema używać. Wiem że masz cursed booka w pobliżu, ale nie zmienia to faktu, że koleś jest miętki.

widze że masz w councie 95p w przedmiotach, więc wyrzuć gema i daj mu warda na 5+. Wydaje mi się on lepszy. Gem to jednak pewne ryzyko, bo jak już rzucisz te "1" to przesrane

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

Jak bym mógł zwiększyć zasięg do marszu u BD to wybór byłbym oczywisty. Ale te 18" (i +1 PD) cholernie dużo daje. Tak się zdaje ale 8 PD + 2 boundy to nie jest mało.
Wybór na kasztany padł tylko i wyłącznie przez dużego Vampira, bo mały kasztan generalnie mi nie pasi zbytnio.. Ostatecznie mógłbym zrezygnować z kasztanów na rzecz BD stracić PD i marsz na 18" i zyskać dwóch kokesów do HtH :roll:

/// EDIT
Mam plan ;)

Blood Dragon Vampire Count @ 353 Pts
General; Barding; Magic Level 2; Full Plate Armour
Heart Piercing; Dispel Scroll; Sword of Might; Enchanted Shield; Black Periapt; Nightmare

Necromancer @ 158 Pts
Magic Level 2; Book of Arkhan; Dispel Scroll; Nightmare

Necromancer @ 180 Pts
Magic Level 2; Rod of Flaming Death; Nightamare

Blood Dragon Vampire Thrall
@ 171 Pts
Battle Standard Bearer; Blood Dragon; Barding; Heavy Armour
Cursed Book; Nightmare

Casting Pool: 7
Dispel Pool: 5
Models in Army: 4

W tym momencie zrozumiałem po co jest Black Periapt :-) Po to żeby BD mógł zrehabilitować się swoim -1PD ;-) W/w można idealnie zamienić bo koszt nie uległ zmianie.

ODPOWIEDZ