Nowy faq
Moderator: #helion#
Ja się zastanawiam nad turbo naporem na dwóch beast lordach na gryfach 
Co nie zmienia faktu, że nowy faq kompletnie mi nie podchodzi, Imperium w sumie mocno osłabi, bo ciężko będzie kontrować nam nową metę. Do głowy przychodzi mi kompletne zepchnięcie do defensu i pociągi halabard trzymające klepczay w miejscu. Nawet nie mam pomysłu jak kontrować w tej chwili WoC czy VC.

Co nie zmienia faktu, że nowy faq kompletnie mi nie podchodzi, Imperium w sumie mocno osłabi, bo ciężko będzie kontrować nam nową metę. Do głowy przychodzi mi kompletne zepchnięcie do defensu i pociągi halabard trzymające klepczay w miejscu. Nawet nie mam pomysłu jak kontrować w tej chwili WoC czy VC.
Na WoCh nie mam odpowiedzi w tej chwili, 1 dysk i BSB na DM można unieszkodliwić, związać w walce i wykluczyć z gry, ale cholera 3 dyski? Impossibru...
Swoją drogą, czy fluffowo nekromancja nie jest zakazana w Imperium? Popierdoliło ich z tym kompletnie.
Swoją drogą, czy fluffowo nekromancja nie jest zakazana w Imperium? Popierdoliło ich z tym kompletnie.
Chaos knights z bsb i magiem, 3 rydwany, 2 psy, horsemeni i 2 dyski zgodne z obecnym etc. Obaj lordowie na dyskach to klepacze, mag i bsb na DM. Ani kolegium light ani pegaz z death nie jest w stanie tego zatrzymać. Empire ma chyba najbardziej chujowych hero/lord w tej grze.
teraz tez skontrujesz, bo nie kazdy bedzie mial 2+od flamingow....wiesz co to oznacza...metal czlowieku metal i pancerka....ja bede domagal sie glosno uwolnienia batalionow pancernych z PzkpfW na czele...przynajmniej 2
poza tym te koksy nie beda mialy lookouta od czegokolwiek...woc to jeden z lepszych paringow dla pancerwaffe....gorzej ma piechota....bo kreci sie wkolo jak smrod po gaciach, probujac zlapac diabla, rydwany, kawe, czy co tam wystawia jeszcze

słabe, na demona nie ma KB a witche biegaja na piechte swoje smieszne 8"....Kordelas pisze:18 Witch Hunterów na 2000 pkt
heh, i weź to teraz zatrzymaj, żeby nie zaszarżowało oddziału zombich czy jakiś magów z tyłu armii, nawet jak któryś spali to trudno, ale jak choć jeden dobierze się do magów to pozamiataStan pisze:Skoro już tak kombinujemy:
- 11 pegazów na 2000pkt: 8 kapitanów i 3 generałów. Ewentualnie jakaś magia zamiast warzywnych generałów.
- 4 pegazy i 3 gryfy.

znów trzeba będzie wąsko chodzić, żeby nie było miejsca na dostawienie się
mi się podoba taka armia, prawdziwe luftwaffe
a które kowboje są tańsze? bretońskie czy imperialne dla opcji hero (pegaz + hero)
Klub Adeptus Mechanicus http://admech.club Warszawa, Okęcie, Al Krakowska
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Sklep FGB Figurkowe Gry Bitewne http://fgb.club Warszawa, Zelazna 69A
Zależy jaką masz rozpiskę. Dla mnie na przykłąd jest zupełnie na odwrót.rafixator pisze:WoCh to calkiem niezly paring VC gorsze...
Na pewno nie. Szczury np mają gorszych. Breta generalnie też.joyninho pisze:Empire ma chyba najbardziej chujowych hero/lord w tej grze.
Imperialna moc!Azgaroth pisze:30 savage orków z wardem na 5+ i dodatkową bronią + lord na dziku i szaman walczą z 40 halabardnikami imperium (I tura - działa choppas). Dzikusy wbijają jedną ranę (), lord na dziku zapomina jak się walczy i nie wbija nic, szaman nie trafia. Halabardnicy wbijają 10 ran, test LD na stubborna dwukrotnie oblewam, na dystans ucieczki rzucam dwie jedynki
![]()