Kiedy?: Niedziela 4 stycznia
Gdzie?: 1 Maja 50, znana i lubiana kopalnia
Po ile?: Ściepa na chleb z smalcem i ogórki, bez nagród i bez dużego wpisowego (zamkniemy się w 3-5 zł zależnie od osób)
Jaki format?: 1200 DRAFT
Rozpiski?: Format HTML na maulus@poczta.fm do 2 Stycznia są warte 2 punkty. 3ciego je drukuję
Na czym polega format DRAFT?!
Każdy z graczy robi rozpiskę na 1200 OPEN zawierającą dokładnie sześć [6] slotów przeznaczonych na oddziały/herosów BEZ LORDÓW I SPECJALI. W skład jednego slota może wchodzić kilka jednostek (przykładowo, 3 oddziały po 80+60+50 pkt) Przed turniejem każdy z oddziałów będzie zapisany na osobnej kartce i wrzucony do wspólnej puli. Następnie każdy gracz dobierze dokładnie sześć losowych kartek spośród których dobierze pierwszy oddział którym będzie grał, następnie 5 kartek przekaże kolejnemu graczowi, ponownie dociągnie jeden oddział itd itd.
Fajnie byłoby oddziały byłe warte około 200pkt ale nie jest to wymóg. Wymogiem jest posiadanie pisemnych zasad do każdego oddziału / herosów oraz odpowiednich figurek.
Wszystkie 3/4 bitwy gramy jedną armią.
Gramy bez specyficznych zasad specjalnych czyli:
1.We grają bez lasu
2.Demony nie rzucają na tabelkę
3.Undeadzi traktują generała jako model podtrzymujący sypanie
4.Bretka nie musi wystawiać BSB
Armie traktowane są podręcznikowo, czyli jeśli mamy maga z dobrej armii, musi siedzieć w takim samym oddziale i jego czarom wspierającym podlegają tylko te oddziały które się łapią (obszarowe pha protection rzucone przez maga imperialnego nie zadziała na oddział DE)
Gramy 3/4 (do ustalenia) bitwy
Scenariusze:
1. Dawn Attack
2. Battleline
3. Meeting(bez rezerw)
4. Battleline
Całkowity ZAKAZ proksów, armia nie musi być w pełni pomalowana, będzie uproszczona ocena modelarska (5-10pkt)
Co do ram czasowych:
Zapisy od godziny 9:30 do 10
Na bitwę przewidziane jest 1 godzina 30 minut
Pierwsza bitwa zacznie się jak wszystko rozlosujemy.
Ilość bitew uzależniona jest od tego ile czasu i jak szybko ogarniemy losowanie. Jeśli 3cia bitwa skończy się przed 16, gramy 4 bitwy
Przy losowaniu unitów aby to usprawnić możemy zrobić tak że od momentu wręczenia każdemu 7dmiu kartek maksymalnie są 2 minuty na zastanowienie się co zostaje a co przechodzi dalej. (wtedy jest 15 minut na całość)
Zgłoszeni:
Zgłoszeni:
0.Urban WE R
1.Marvin WoCH R
2.Hoops BRE R
3.Schtrasny Dow R
4.Euru O&G R
5.Jabol DE R
6.Śliwek O&G R
7. Sass DF R
8. Azur HE R
9. Yrsen O&G R
10. Bartool WE R
Zgierz, 4.01.2015, 1200, Battlowa Ruletka
Zgierz, 4.01.2015, 1200, Battlowa Ruletka
Ostatnio zmieniony 3 sty 2015, o 11:56 przez Urban, łącznie zmieniany 3 razy.
to poproszę jeszcze mnie zapisać z moimi OK.
mam parę pytań, typowych dla kogoś kto szuka dziury w całym a formatu nie zna.
1. W rozpisce ma być 1 hero czy może być ich więcej w limicie ok. 200 pkt. w sumie i traktowani jako para? Bretka albo wystawi kolesia na pegazie albo 153 punktów nie przekroczy, damsdelką na 170 - a i to przy maksymalnym obłożeniu punktami. Inne oddziały siłą rzeczy muszą mieć powyżej 200 pkt. Draft właściwie wyklucza goblińskich big bossów. Chaotycznie, ale chyba zrozumiale wyraziłem swoje wątpliwości.
2. Czy limit 1200 oznacza 1190-1200 czy jak przyjdę z 1065 (np. 5 oddziałów średnio po 200 i hero za 65) to będzie ok.
3. Czy każdy musi wylosować 1 generała? Ja rozumiem, że liczba hero w puli = liczba graczy, że każdy może mieć max 1, ale jeśli ja wybrałem generała jako 2 wybór a w ostatniej karteczce dostałem kolejnego, w tym samym momencie ktoś mówi że nie zdążył wybrać żadnego generała. Co teraz?
Wiem, że macie to opracowane, ale mam takie małe wątpliwości.
4. Kwestia nagród - średnio fajnie, że nie ma żadnej. Chociaż dyplom. Dyplom będzie wspaniały. Zwykły kolorowy na zwykłej A4, ze zwykłą grafiką, z logiem organizatora. 10 minut roboty a pamiątka zostaje. 12 minut dla TOP 3. Dyplom i uścisk dłoni Urbana.
mam parę pytań, typowych dla kogoś kto szuka dziury w całym a formatu nie zna.
1. W rozpisce ma być 1 hero czy może być ich więcej w limicie ok. 200 pkt. w sumie i traktowani jako para? Bretka albo wystawi kolesia na pegazie albo 153 punktów nie przekroczy, damsdelką na 170 - a i to przy maksymalnym obłożeniu punktami. Inne oddziały siłą rzeczy muszą mieć powyżej 200 pkt. Draft właściwie wyklucza goblińskich big bossów. Chaotycznie, ale chyba zrozumiale wyraziłem swoje wątpliwości.
2. Czy limit 1200 oznacza 1190-1200 czy jak przyjdę z 1065 (np. 5 oddziałów średnio po 200 i hero za 65) to będzie ok.
3. Czy każdy musi wylosować 1 generała? Ja rozumiem, że liczba hero w puli = liczba graczy, że każdy może mieć max 1, ale jeśli ja wybrałem generała jako 2 wybór a w ostatniej karteczce dostałem kolejnego, w tym samym momencie ktoś mówi że nie zdążył wybrać żadnego generała. Co teraz?
Wiem, że macie to opracowane, ale mam takie małe wątpliwości.
4. Kwestia nagród - średnio fajnie, że nie ma żadnej. Chociaż dyplom. Dyplom będzie wspaniały. Zwykły kolorowy na zwykłej A4, ze zwykłą grafiką, z logiem organizatora. 10 minut roboty a pamiątka zostaje. 12 minut dla TOP 3. Dyplom i uścisk dłoni Urbana.
To i pytania ode mnie.
1. Czy slot musi być jakoś konkretnie uporządkowany, czy mogę po prostu rozpę podzielić na części po 200pkt. Np 6xgutterzy 108pkt i latarka 90pkt, albo assasin 170pkt i 2xelektryk golas.
2. Jak rozpatrujemy kwestię kompozycji losowanej armii. Trzeba będzie mieć zachowane minimum core, max rare itd?
3. Co jeśli nie będziemy mieli w rozpie żadnego herosa?
4. Co jeśli wszyscy herosi których trafimy będą BSB?
1. Czy slot musi być jakoś konkretnie uporządkowany, czy mogę po prostu rozpę podzielić na części po 200pkt. Np 6xgutterzy 108pkt i latarka 90pkt, albo assasin 170pkt i 2xelektryk golas.
2. Jak rozpatrujemy kwestię kompozycji losowanej armii. Trzeba będzie mieć zachowane minimum core, max rare itd?
3. Co jeśli nie będziemy mieli w rozpie żadnego herosa?
4. Co jeśli wszyscy herosi których trafimy będą BSB?
Po kolei,
Reszka
1.może być ich więcej, źle też sprecyzowałem sloty. w skład 1 slotu może wejść kilka jednostek/herosów
2. Tak samo jak na innym formacie, rozpiskę składasz na 1200 pkt, w czym musisz mieć minimum 300 pkt w corach, jednego generała i 6 slotów. Idąc tym tokiem nic nie zabrania Ci przyjść z złożeniem o wartości 1k pkt.
3.Wtedy grasz bez generała z racji że są to sloty i można wstawić takich jednostek koło 10-12 nawet to zalecane jest wzięcie po tych 2 bohaterów, dla bezpieczeństwa. Szansa na nie wylosowanie generała jest mała, mówi się trudno.
Postanowiliśmy jednak nie karać gracza -100 pkt jeśli nie wylosuje generała.
Hoax
1.Nie musi. Możesz to tak właśnie złożyć, byleby się punkty zgadzały.
2. Nie, to co wylosujesz tym grasz. Nie musisz trzymać się limitu corów/S/R , nie musisz mieć nawet generała
3. Nie masz generała, nie inspiring presence ale w zamian nie oddajesz 100 pkt.
4. To masz kilku bohaterów za których możesz oddać dużo pkt. BSB działa na zasadach sojuszy, więc turbo pomocny nie jest. Poza tym trudno mówić tu o wylosowaniu, skoro masz kontrolę nad tym co wybierasz.
Reszka
1.może być ich więcej, źle też sprecyzowałem sloty. w skład 1 slotu może wejść kilka jednostek/herosów
2. Tak samo jak na innym formacie, rozpiskę składasz na 1200 pkt, w czym musisz mieć minimum 300 pkt w corach, jednego generała i 6 slotów. Idąc tym tokiem nic nie zabrania Ci przyjść z złożeniem o wartości 1k pkt.
3.Wtedy grasz bez generała z racji że są to sloty i można wstawić takich jednostek koło 10-12 nawet to zalecane jest wzięcie po tych 2 bohaterów, dla bezpieczeństwa. Szansa na nie wylosowanie generała jest mała, mówi się trudno.
Postanowiliśmy jednak nie karać gracza -100 pkt jeśli nie wylosuje generała.
Hoax
1.Nie musi. Możesz to tak właśnie złożyć, byleby się punkty zgadzały.
2. Nie, to co wylosujesz tym grasz. Nie musisz trzymać się limitu corów/S/R , nie musisz mieć nawet generała
3. Nie masz generała, nie inspiring presence ale w zamian nie oddajesz 100 pkt.
4. To masz kilku bohaterów za których możesz oddać dużo pkt. BSB działa na zasadach sojuszy, więc turbo pomocny nie jest. Poza tym trudno mówić tu o wylosowaniu, skoro masz kontrolę nad tym co wybierasz.