[Bielsko-Biała] 04.01 Nowe Euro

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

[Bielsko-Biała] 04.01 Nowe Euro

Post autor: Laik »

Sklep GNOM we współpracy z Klubem Graczy Gier Bitewnych Ósma Bila zaprasza na kolejny comiesięczny turniej gry Warhammer Fantasy Battle.

DATA: 04.01.2015
MIEJSCE: Sklep GNOM, Bielsko-Biała, ulica 3 Maja 3/3
POCZĄTEK: 9:30
ROZKŁAD JAZDY:
I Bitwa - 9:30 - 12:20
II Bitwa - 12:30 - 15:00
iii Bitwa - 15:05 - 18:40
Zakończenie - 18:50
FORMAT: 2400 EURO
SCENARIUSZE: EURO
OCENA MALARSKO-HOBBYSTYCZNA : 0-9 punktów
WPISOWE: 10 zł

LIMIT MIEJSC: 30 (decyduje kolejność zapisów, w przypadku przekroczenia limitu miejsc, zostaną wprowadzone przedpłaty i to one zadecydują o uczestnictwie)
NAGRODY: wielkość nagród zostanie ustalona w oparciu o sumę z wpisowego wszystkich graczy. Gwarantowaną nagrodę otrzyma gracz, który zajmie pierwsze miejsce. Pozostałe nagrody będą rozlosowane pomiędzy wszystkimi uczestnikami. Wszystkie nagrody będą miały formę bonów do zrealizowania w sklepie Gnom.
UWAGI: na turnieju obowiązują Polskie Uściślenia Sędziowskie oraz oficjalne FAQ Games Workshop

Ocena malarsko hobbystyczna : -posiadany Army Book (może być ksero, może być pdf na telefonie/tablecie, ma być pod ręką do wglądu) - 1 punkt
-rozpiska w czytelnym formacie (html albo format Army Buildera, wszystkie przedmioty mają mieć opisane działanie) - 1 punkty
-przybory gracza - miarka, kości (10+), templates - 1 punkt

Malowanie:
- wszystkie podstawki zrobione (minimum to posypka/piasek, lub trawa, lub modelowanie) - 1 punkt.
- traye pod każdy oddział 2+ modeli - 1 punkt
- 75 % armii pomalowane - 1 punkty.
- 100% armii pomalowane - 2 punkty.
- Cała armia pomalowana na przyzwoitym poziomie, schludna, zadbana - 1 punkt.

Proxy w armii - 0 punktów za hobbystykę
Ciężkie proxy - -10 punktów do klasyfikacji końcowej

Proxy dozwolone w granicach rozsądku - Dragon Princes za Silver Helms, Glade Guards za Waywatchers, czy Ogre za Maneaters. Konie bez jeźdźców czy kadłubki modeli bez głów i rąk są również proxami ('lekkimi'). Puste podstawki czy zabawki z Kinder Niespodzianki będą uznane za ciężkie proxy i ukarane 10 punktami karnymi.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Lista zgłoszeń

1. Laik – WE
2. Szaitis – VC
3. Big Boss M - OK
4. Solo – SK
5. Qc – OG
6. Eltharion
7. Krzemi – WOC
8. Sly – OK
9. Jackie - WOC
10. Traxos – OG
11. Marks – HE
12. Cichy – HE
13. Rychu – WE
14. WWsek – EMP
15. Belial - ?
16. Benek – VC
17. Redek – SK
18. Bolek - WOC
Ostatnio zmieniony 3 sty 2015, o 13:54 przez Laik, łącznie zmieniany 8 razy.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Post autor: Heretic »

Być może się pojawię.
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

- profesor Richard Dawkins

Awatar użytkownika
sly
Chuck Norris

Post autor: sly »

Zapisz
Oya, Oya, Oya !!!

Awatar użytkownika
Big Boss M.
Falubaz

Post autor: Big Boss M. »

Będę OK

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Zagram orkami :)

Muszę być i będę także bo ocena hobbystyczna jest fantastyczna! Nawet siądę do swoich modeli, motywujące i gratuluje takiego podejścia!
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

-Qc- pisze:Muszę być i będę także bo ocena hobbystyczna jest fantastyczna!
#-o

Adam nie będzie oceny hobbystycznej na moim turnieju. :D

ale niezła próba
Wiara, że is­tnieje bóg i Niebo, że Ma­ria nig­dy nie umarła, że Je­zus nie miał ziem­skiego oj­ca i chodził po wodzie, że mod­litwy zos­tają spełnione, — żad­ne z tych prze­konań nie jest po­par­te do­woda­mi. A jed­nak wierzą w nie mi­liony ludzi. Być może jest tak dla­tego, że po­wie­dziano im, by w to wie­rzy­li, kiedy by­li tak ma­li, że wie­rzy­li we wszys­tko.

QQrydza
Prawie jak Ziemko

Post autor: QQrydza »

Heretic pisze:
-Qc- pisze:Muszę być i będę także bo ocena hobbystyczna jest fantastyczna!
#-o

Adam nie będzie oceny hobbystycznej na moim turnieju. :D

ale niezła próba
Odpowiedź na HLOSie :D
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"

@Cichy
Mudżahedin

Post autor: @Cichy »

Miałby ktoś pożyczyć 1 ripka i 26 TG?

Awatar użytkownika
Big Boss M.
Falubaz

Mogę Ci Saurusów jako TG pożyczyć

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Niestety nie będę mógł wpaść. A szkoda.

Oczywiście zapraszam wszystkich bilowiczów na turniej 18 w K-ce:). Licze na Waszą obecność.

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Heretic pisze:Niestety nie będę mógł wpaść. A szkoda.

Oczywiście zapraszam wszystkich bilowiczów na turniej 18 w K-ce:). Licze na Waszą obecność.
Robert, ostatnio do Bielska udało Ci się wpaść rok temu niestety, a to 40 minut drogi.

Rikard
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: Rikard »

Zapisz

Awatar użytkownika
Big Boss M.
Falubaz

Wojciech też będzie

Awatar użytkownika
RedScorpion
Falubaz

Post autor: RedScorpion »

Jak będzie z sygnaturkami na slanie w połączeniu z dyscypliną?

Awatar użytkownika
Laik
Pan Spamu

Nie można łączyć.

Awatar użytkownika
Heretic
Falubaz

Laik pisze:
Robert, ostatnio do Bielska udało Ci się wpaść rok temu niestety, a to 40 minut drogi.

Tu nie chodzi o drogę, ale o to, że nie mogę poświęcić całego dnia na granie. Poza tym byłem w Bielsku w nowym Gnomie w połowie roku. To chyba były wakacje, więc nie tak dawno aż.

Nie tak dawno jak Ty na Szybkim Goblinie:p. Czyli rok temu :D

Awatar użytkownika
Solo
Falubaz

Post autor: Solo »

Dobra, dobra Robert się boi rywalizacji z Królem Słońca.
A jak nie to w sobotę w piwnicy, możesz zostać upokorzony pierwszy z wielu razy w tym roku.

Andrzej
Pan Spamu

Post autor: Andrzej »

Jedzie ktoś autem/busem z Krakowa?
Lidder pisze:- Co się dzieje, gdy kawaleria normalnym ruchem, nie marszem, przechodzi przez murek?
- To samo co wtedy, gdy idziesz na imprezę poderwać jakąś dziewczynę.

Awatar użytkownika
Jasif
Masakrator

Post autor: Jasif »

Heretic pisze:Nie tak dawno jak Ty na Szybkim Goblinie:p. Czyli rok temu :D
Ale za to z hukiem :D
paulinka17 pisze:Mówiłem, jabaniutki nawet oczka zmrużył z rozkoszy.
Dziedzic pisze:JH i UD razem, piekło zamarzło i serce Szaitisa pękło.

ODPOWIEDZ