Bury Chaos

Warriors of Chaos

Moderator: JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
pacy
Mudżahedin

Bury Chaos

Post autor: pacy »

Moje pierwsze malowania, takie tam brazowo czerwone i standard TT.
A i dlatego tak sie swieca bo sa lakierem blyszczacym machniete docelowo beda jeszcze matem malowane

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
Alvares
Mudżahedin

Post autor: Alvares »

jak na pierwsze figurki, to bardzo przyzwoicie ;) chciałbym żeby moje dawne, pierwsze figurki tak wyglądały.. (12 goblinów z Morii - masakra)

Awatar użytkownika
SebekFF
Wałkarz

Post autor: SebekFF »

ładnie .. przynajmniej z tego co widze ...

daloby sie jakies lepsze .. bardziej wyrazne zdjecia ( mam troche problemow ze wzrokiem :/ )

:)

Awatar użytkownika
pacy
Mudżahedin

Przemaluje je matowym lakierem ( ktora i tak sie swieci ) to pstrykne wiecej. Zblizen sie boje bo wsio niedoskonalosci widac :wink:

Awatar użytkownika
pacy
Mudżahedin

No dobra pomalowalem spawna i 2 ostatnie psy.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Spawn bez zadnych drybrushy i takich tam wsio malowane warstwami (nie znam sie nie wiem jak sie ta technika nazywa fachowo) czyli duzo wartsw rzadkiej farby. Generalnie swieci sie bo matowy lakier okazal sie lekko blyszczacy jednak :( . Dopoki nie kupie czegos porzadnego to niestety.

No i dwa moje ostatnie pieski. Troche brzydko wyszly rogi bo testowalem nowa technike i nie chcialo mi sie juz przemalowac.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

No teraz na tapete poszli koni maruderzy. Sa po tuningu dostali w lapy flaile. Jak cos pomaluje to zamieszcze. Kupilem sobie okazyjnie juggera i tak kombinuje co z nim zrobic. I tak wymyslilem ze dokupie jeszcze archona i wrzuce go na smoka, bo egrimm troche brzydki jest. Na konika po archonie bede wkladal khorniarza jesli bedzie jezdzil na steedzie, jak dostanie demonic mounta to wtedy hop na juggera. A demonic mounta po khorniku wrzuce jako steed zwykly pod aspiring championa tez khorna tyle ze gamezonowegoIjego konik mnie sie nie podoba).
Acha i sorki za jakosc zdjec ale zlamalem statyw i robione z reki :(

Awatar użytkownika
pacy
Mudżahedin

Kolejny spawn pomalowany tym razem zdjecia bez lakieru, wyglada to zdecydowanie lepiej w obiektywie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Najwiekszy problem dla mnie to malowanie kosci, rogow itp. Jak ktos ma w miare prosty pattent na ladnie wygladajce takie elementy to bede dziwieczny za pomoc. A ponizej zdjecie patentu do przewozu figsow i do move trayow czyli magnesy ftw :D.

Obrazek

Awatar użytkownika
Alvares
Mudżahedin

Post autor: Alvares »

Ajaj.
Za dużo tego samego czerwonego nasrałeś.

Awatar użytkownika
pacy
Mudżahedin

Tyle czerwonego bo to wprawka przed tymi wszytskimi wojakami khorna :)

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

to chociaż pocieniuj ten czerwony, bo wygląda strasznie póki co

Awatar użytkownika
pacy
Mudżahedin

Czerwony jest pocieniowany mniej wiecej tak samo intesywnie jak brazowy ogon. Ale chyab zamiast w czerwien musze go w pomarancze i moze troche zoltego pocieniowac.

Akbart
Wałkarz

Post autor: Akbart »

ten pierwszy spawn wyglada jak mieso z kurczaka, tak pierwsze skojarzenie... i za duzo troche tych fotek...

Awatar użytkownika
Pandemonicum
Powergamer Rozpiskowy

Post autor: Pandemonicum »

Wilki bardzo ładne, pierwszy spawn też - wygląda jak kupa z dodatkami, czyli tak, jak to spawn wyglądać powinien ;) . Przy tym drugim zmieniłeś, jak widzę, koncepcję i niezbyt dobrze to wyszło, zbyt dużo jednego koloru nawaliłeś.

Awatar użytkownika
Esco
Chuck Norris

Post autor: Esco »

Wygląda spoko moim zdaniem (a wszystkim domorosłym krytykom przypominam ze to TT ) :P ale czerwony spawn fakt - mógłby być mniej czerwony, bo wygląda jak penis.
Wedlug mnie powinny zostać z tym błyszczącym lakierem, przynajmniej niektore rzeczy jak np. sierść psów (taka "mokra" bedzie) i spawn - bedzie wygladał jak taki wyplażmiony tyranid po wykluciu. :D

Awatar użytkownika
pacy
Mudżahedin

Spawna podciagnelem troche i wyglada o niebo lepiej, lakier kupielm w koncu jakis matowy nawet niezle wyglada. Problem ze nie mma na arzie czym zdjec robic jak kupie apart to postaram sie wrzucic zdjecia poprawionego spawna, pomalowane tez sa furie i produkuja sie scremery i kawaleria. Takze mam andzieje ze wkrotce bedzie kolejny update.

Awatar użytkownika
Whydak
Chuck Norris

Post autor: Whydak »

Oprócz spawna wszystko super.Troszkę za czerwony

Awatar użytkownika
Lukaszxx
Chuck Norris

Post autor: Lukaszxx »

fajny ten spawn, wrzuć go do bejcy to będzie gitara

Awatar użytkownika
wertyg
Falubaz

Post autor: wertyg »

pacy pisze:Czerwony jest pocieniowany mniej wiecej tak samo intesywnie jak brazowy ogon. Ale chyab zamiast w czerwien musze go w pomarancze i moze troche zoltego pocieniowac.
Ja bym go rozjaśniał do takiego mięsnego różu, tj. Skull Whitem.
Solo "Rogaty Szczur"
Beast Herds

Awatar użytkownika
pacy
Mudżahedin

Spawn jest rozjasniony do hot orange, ale nadal nie mam apratu zeby zrobic zdjecie a troche pomalowanych figsow przybylo. Moze kupie w koncu w ten weekend to zapodam :)
OK udalo sie kupic jakis tam aparcik i zrobic zdjecia, spawn teraz jest mniej czerwony a bardziej pomaranczowy :).

Nizej zdjecia Dragon ogrow, pomalowala je moja kobieta i wlasciwie to jej pierwsze figurki jakie w ogole pomalowala, jak dla mnie superowo :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Awatar użytkownika
pacy
Mudżahedin

A tu taki sobie carus na steedzie

Obrazek

Obrazek

Francesco
Wałkarz

Post autor: Francesco »

Na coolminiornot.com masz artykuł o malowaniu mięśni - painting muscles bodajże. Bo ten spawn to chyba kupa mięśni, czy co to jest ta jego skóra?

Na cytadeli w archiwum znajdziesz artykuł o malowaniu rogów - tam robili to na cold onie lizaków.

miłego szukania ;)

Figurki są przyzwoite, trochę za bardzo się świecą.

ODPOWIEDZ