skull wand of kaloth a skaveny
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
skull wand of kaloth a skaveny
Napisane jest:
For each successful hit inflicted by this weapon, the victim must pass a leadership test (on its own, unmodified LD) or be slain instantly.
Krotka pilka - skaveny maja bonus za ld, czy nie?
dodam tylko, ze opcja 'maja bonus' smierdzi walem i koniecznie prosze w przypadku jej wybrania o jakis madry cytat.
For each successful hit inflicted by this weapon, the victim must pass a leadership test (on its own, unmodified LD) or be slain instantly.
Krotka pilka - skaveny maja bonus za ld, czy nie?
dodam tylko, ze opcja 'maja bonus' smierdzi walem i koniecznie prosze w przypadku jej wybrania o jakis madry cytat.
Zaczyna mnie z lekka brać ta nagonka na szczurze zasady...Gobos pisze:"All units in the Skaven army always add their current rank bonus to their Leadership value for any Leadership based test."
ALWAYS and ANY! Zielone łapska precz od szczurów!

mysle ze na szarego proroka z LD6 by zadzialal ;p
Z tym że w przypadku generała też jest napisane:KrzysiekW pisze:Zaczyna mnie z lekka brać ta nagonka na szczurze zasady...
ALWAYS and ANY! Zielone łapska precz od szczurów!
Dlatego uważam że bonus za ranki się nie liczy w tym przypadku.All friendly units within 12" of the General model always use the General's Leadership value instead of their own when making any Leadership-based test...
Właśnie chciałem to napisać.Barbarossa pisze:hehehe... irresisitible force vs immovable object.

A licky boom boom down!!!
nie do konca.
bo nie 'base test' tylko 'unmodified test' - wiec jasno i klarownie bez rankow.
tylko szczurzy pg tego nie widza:P
tylko szczurzy pg tego nie widza:P
Ale gdzie tam jest "base test"?? Tam jest "Leadership baseD" test, czyli "testu opartego na współczynniku Leadership". (dodam niewinnie że "always i any"TruePunk pisze:nie do konca.

No mnie się też wydaje że "irresisitible force vs immovable object". Będą uściślać?

bazowy LD szczurów to ich LD ze statystyk + ilość ranków.. tak to powinno być interpretowane, taka zasada armii i specyfika że czym więcej śmiecia tym wyższy LD.. to nie jak modyfikacja LD od generała tylko po prostu własny LD który wynosi powiedzmy 5+ (0 do 3) = 5/6/7/8... i to powinien być bazowy LD moim zdaniem. starczy że podczas ucieczki i straty rankbonusa mają LD zmniejszane...
nikt nie mowi ze to ich bazowe ld.
my mowimy ze + oznacza modyfikacje i nic wiecej.
my mowimy ze + oznacza modyfikacje i nic wiecej.
- Barbarossa
- Mniejsze zło
Patrząc na zasady generalskie, to
"own unmodified leadership" w wypadku szczurów oznacza tylko i wyłącznie wartość LD figurki, bez szeregów. Z tego co widzę to większość sędziów się zgadza - nie będziemy tego uściślać, po prostu "Own unmodified leadership " znaczy zawsze tyle co bazowa wartość LD figurki.
"own unmodified leadership" w wypadku szczurów oznacza tylko i wyłącznie wartość LD figurki, bez szeregów. Z tego co widzę to większość sędziów się zgadza - nie będziemy tego uściślać, po prostu "Own unmodified leadership " znaczy zawsze tyle co bazowa wartość LD figurki.
mnie tez.
ale juz wszyscy znajomi skavenplayerzy byli swiecie przekonani ze jest przeciwnie (;
Savage szamanie na swini! Szykuj sie, bowiem czas twej chwaly w walce z greyseerami nadchodzi!
ale juz wszyscy znajomi skavenplayerzy byli swiecie przekonani ze jest przeciwnie (;
Savage szamanie na swini! Szykuj sie, bowiem czas twej chwaly w walce z greyseerami nadchodzi!
dobre...TruePunk pisze:mnie tez.
swoją drogą chciałbym zobaczyć jak taki szaman wsysa grey seer'a z laski...