Słowem wstępu maluję mniej więcej od roku, aczkolwiek na "poważnie" wziąłem się za hobby całkiem niedawno. Staram się malować chociaż raz-dwa razy w tygodniu. Niestety nie jest to dostatecznie dużo aby sprawnie zwiększać skill, jednakże staram się działać

Od razu powiem, że póki co celuje w standardowy table top. Później się zobaczy co i jak

Na pierwszy ogień: Infernal Guard z bronią ręczną. Inspirowany (o zgrozo!) malunkami od Blue Table Painting. Zmieniłem jednak parę rzeczy w koncepcie - zamiast drybrusha użyłem edge highlightów (3-4 rozjaśnienia), do tego przy zbroi łuskowej osłaniającej nogi zmieniłem pasek na czerwony, aby nie zlewały się całkowicie. To że zbroja wymalowana jest w odcieniach szarości nie oznacza to że jest to próba NMM, po prostu podoba mi się taki odcień, według mnie ładnie pasuje jako Darkshard Armor.
Uprzedzam że zdjęcia nie będą najwyższych lotów. Robione apartem w smartphonie. Starałem się je robić z białą kartką w tle, ale aparat wariował od odbijanego światła z lampy. Musicie się zatem zadowolić zdjęciami mojego workbencha :p

Wszelkie uwagi i konstruktywna krytyka (pochwały tym bardziej hie hie) mile widzane :3