Warhammer Online [temat-protoplasta]
Moderator: Bania
Warhammer Online [temat-protoplasta]
Nie wiem czy nikt nie zauwazyl ale sa prace nad ta gierka i z tego co wiem sa na ukonczeniu
Jakie sa wasze spostrzezenia??

- Artek'sWorkshop
- Chuck Norris
gra będzie znajac życie taka, że bedzie trzeba płacić kase za mieśiąc ;/ a najgorsze ejst to ze będzie wychodziło drozej niz za WoW coś około 100paru złotych za mieśiąc/2 miechy 

Nie sądzę żeby aż tak drogo. Bardzo dobre onlinówki w klimacie (np. LOTRO lub Linegae II) utrzymują cenę ok 10 dolarów.Artek'sWorkshop pisze:gra będzie znajac życie taka, że bedzie trzeba płacić kase za mieśiąc ;/ a najgorsze ejst to ze będzie wychodziło drozej niz za WoW coś około 100paru złotych za mieśiąc/2 miechy
Z doświadczenia w temacie (dość obszernego

Nowe MMORPG starają się eliminować efekty uboczne gry jak np. no life, ale niestety o aktrakcyjnosci i długowieczności na szeroką skalę gry decydują dwa czynniki: nieograniczony niczym rozwój (jak w Lineagu - dochodzisz do końca i robisz suba, zrobisz suba - stajesz się nobles, zrobisz nobles - dążysz do hero, zrobisz hero - starasz się go obronić itd) oraz... PVP, wyeliminowane np w LOTRO zupełnie - miało chronić graczy przed frustracjami, a jego brak powoduje jeszcze większe.
Podsumowując - trzymam kciuki za Warhammer Online, ale jeżeli zaprezentują takie podejście ja w Mark of Chaos (czyli jedynie ulotki reklamowej dla firmy i świata) to zabawa potrwa jedynie 2-3 miesiące i gracze niezwiazani wrócą do innych systemów. A na pustych serwerach nawet najbardziej zagorzali fani długo nie wysiedzą...
CEna w okolicach 10-15 $ jest najbardziej ok i to norma za miesiac grania. Aby gra przyciagneła duża ilośc graczy to musi mieć dynamiczne, ciekawe pvp ( z tego co widziałem na filmach to na razie ta część gry kuleje). Dobrze rozwiazane tez musi byc gamending (chyba tak sie to pisze), czyli np. wow zdobywasz 70 lvl i potem biegasz po instancjach (ponoc ciekawe), w lord of the rings juz np. ssie i jest nuuudno. Mniejmy nadzieje ze warhammer ustrzeze sie tych bledow i walka bedzie dynamiczna a i pomysłow nie zbraknie dla tych najbardziej wyexpionych postaci.
Fajny pomysl w samej grze to walka o miasta ktora bedzie sie toczyc na kilku plaszczyznach z podzialem na poziomy graczy tak aby kazdy mogl brac w niej udzial, czyli zdobywasz najpierw miasto dla poczatkujacych i tak dalej az do stolicy wrogiej frakcji, a potem jzu tylko gwalty rabunki i podapalenia
Fajny pomysl w samej grze to walka o miasta ktora bedzie sie toczyc na kilku plaszczyznach z podzialem na poziomy graczy tak aby kazdy mogl brac w niej udzial, czyli zdobywasz najpierw miasto dla poczatkujacych i tak dalej az do stolicy wrogiej frakcji, a potem jzu tylko gwalty rabunki i podapalenia

eve to coś w stylu Lin2?Kruti pisze:A to faktpacy pisze:Pod wzgledem endgame jest tylko jedna gra nie do pobicia, eve online tam poprostu nie ma endgamingu zawsze jest cos nowego do zrobieniaja niestety z eva wymiękłem po 2 tyg. Do tej gry trzeba dorosnąć
www.eve-online.com
Ale ooglenie to zupelnie cos innego niz lin2, kosmos i takie tam.
Gra bardzo rozbudowana i trzeba miec duzo samozaparcia zeby tym sie na poczatku nie wystraszyc i brnac dalej. Jak sie uda to wciaga niesamowicie bo w eve mozna praktycznie wsio robic poczawszy od zabijania wrogow po produkcje wydobycie mineralow czy handel.
Gra bardzo rozbudowana i trzeba miec duzo samozaparcia zeby tym sie na poczatku nie wystraszyc i brnac dalej. Jak sie uda to wciaga niesamowicie bo w eve mozna praktycznie wsio robic poczawszy od zabijania wrogow po produkcje wydobycie mineralow czy handel.
A to w takim razie kaplica.Nie ma człowiek już czasu na takie gry <chlip>pacy pisze:www.eve-online.com
Akurat zaleta eve jest to ze nie wymaga duzo czasu tylko cieprliwosci. W innyvh grach zeby zdobyc expa poprostu musisz grac i tluc expa. Tu exp=wiek postaci. POprostu ustawiasz sobie robienie jakies umiejetnosci na posatci i czesc grac nie muszisz non stop a sie w tym czasie skill robi.
kusiszpacy pisze:Akurat zaleta eve jest to ze nie wymaga duzo czasu tylko cieprliwosci. W innyvh grach zeby zdobyc expa poprostu musisz grac i tluc expa. Tu exp=wiek postaci. POprostu ustawiasz sobie robienie jakies umiejetnosci na posatci i czesc grac nie muszisz non stop a sie w tym czasie skill robi.

Rekrutuje
Generalnie warto sprobowac jak ktos jest sprytny i kogos do pomocy kto gra to zarobi wystarczajaco isko (kasa z gry) zeby opalcic sobie konto za ich pomoca ( mozna kupowac time cody za kase z gry
).
Duzo polakow ta gra i najczesciej ma wiecej niz jedno konto.

Generalnie warto sprobowac jak ktos jest sprytny i kogos do pomocy kto gra to zarobi wystarczajaco isko (kasa z gry) zeby opalcic sobie konto za ich pomoca ( mozna kupowac time cody za kase z gry

Duzo polakow ta gra i najczesciej ma wiecej niz jedno konto.
- Pandemonicum
- Powergamer Rozpiskowy
Jestem już zapisany do gildii RP
.
Szkoda tylko, że skavenów nie będzie :/ .
Ale cóż, profesje i wogóle system prezentuje się nadwyraz smakowicie. A wizja bitwy, w której po każdej ze stron jest kilkudziesięciu, a nawet kilkuset gracze jest naprawdę zachęcająca. Jako fan świata Warhammer wiem z pewnością, że ta gra znajdze się na mojej półce. Pytanie, czy nie będzie się po paru miesiącach na niej kurzyć...

Szkoda tylko, że skavenów nie będzie :/ .
Ale cóż, profesje i wogóle system prezentuje się nadwyraz smakowicie. A wizja bitwy, w której po każdej ze stron jest kilkudziesięciu, a nawet kilkuset gracze jest naprawdę zachęcająca. Jako fan świata Warhammer wiem z pewnością, że ta gra znajdze się na mojej półce. Pytanie, czy nie będzie się po paru miesiącach na niej kurzyć...