Smoki :)

Wszystko to, co nie pasuje nigdzie indziej.

Moderatorzy: Fluffy, JarekK

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Smoki :)

Post autor: thurion »

wlasnie dzis odebralem skrzydla od balroga... i znowu naszla mnie mysl zrobienia zupelnie nowego smoka.. plan jest o tyle specyficzny ze chce aby ten smok byl na 4 lapach.. jedyne modele z ktorych mozna to zrobic to:

- zombie dragon
- lotrowy smok

z tym ze staroedycyjny zombie dragon jest prawie nieosiagalny, to jeden, a dwa jest troszke maly i watly :P

zastanawiam sie nad lotrowym, czy ktos moze takowego posiada, albo wie ze ktos posiada i moglby mi zrobic zdjecie dostawiajac jakis model z WFB? bo tak sam nie wiem jakiej to bydle jest wielkosci :/

a moze znacie jakies fajne modele innych firm? cena nie gra roli, jak bylby to model idealny to byloby bez znaczenia...

ogolny concept jest taki:
Obrazek

gowno z tego widac.. ale najwazniejsze widac, ma byc kroczacy na 4 lapach, pomysl zeby byl jednoczesnie grywalny to zrobienie klifu z korka takiego pod katem jak widac (tak aby z przodu mogl stac w btb z oddzialem walczacym)...

znacie jakies takie modele? albo macie fotke smauga ;) ?

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Malujesz lepiej od Szafy.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Katylina pisze:Malujesz lepiej od Szafy.
que? o ile slepy nie jestes to chyba widzisz o co chodzi...

Awatar użytkownika
wrogu
Falubaz

Post autor: wrogu »

Kurka, ale abstrakcja.

fajny jest felbeast z lotra, ale

a) nie nest na 4 lapach
b) ma jedna glowe
c)jest mega duzy.

Proponuje poczekac na nowego smoka od he i dorobic mu extra lepetynke, jakies mutacje, a na 4 lapki mozna sprobowac przerobic, bo jest bardziej plaski niz zakrecony :wink:

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Narożny pisze: Proponuje poczekac na nowego smoka od he i dorobic mu extra lepetynke, jakies mutacje, a na 4 lapki mozna sprobowac przerobic, bo jest bardziej plaski niz zakrecony :wink:
nie chce plastikowego smoka... jeszcze tak nie wywazonego, osadzonego na jakiejs ruince, szturchne i papa.. a czesto mi sie to zdarza :) tymbardziej ze jezdziec na bank bedzie metalowy

2 glowy to nie problem, na tym polega konwersja ;)

kurde, najbardziej intryguje mnie ten smaug.. szukam od 20 minut jakiejs fotki przy innych figurkach zeby stal i znalezc nie moge :/

Awatar użytkownika
TruePunk
Masakrator
Kontakt:

Post autor: TruePunk »

rysunek jest naprawde, bardzo oi!

czy twoj smok zieje ogniem, czy to juz nadinterpretacja dziela tworczego?:P

Awatar użytkownika
dybos
Wałkarz

Post autor: dybos »

Nie wiem jak jest ze smaugiem ale np. olifanty z lotra są ogromne no to może on też być duży
Wiem, że nic nie wiem!!!
(ale szybko sie ucze) :D :D :D
Obrazek

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

TruePunk pisze: czy twoj smok zieje ogniem, czy to juz nadinterpretacja dziela tworczego?:P
nadinterpretacja :P

Borysss
Chuck Norris

Post autor: Borysss »

thurion szacunek za rysunek poglądowy smoka - ja za cholerę nie wiem o co tam chodzi - widzę chyba tylko podstawkę z kamieniem ? ;)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

widze ze nikt specjalnie nie ma nic merytorycznego do wniesienia... jak ja mam ci w autocadzie + paincie narysowac w 10s ladnego smoka to ja nie wiem, widzisz podstawke, widzisz kamyk i ogolny zarys kroczacego na 4 lapach i styka chyba do przedstawienia tego czego szukam... jak nie macie czego robic tylko komentowac sam rysunek prawd bez przeczytania polowy posta to idzcie sobie pograc w bierki albo obejrzec wypociny gksu belchatow...

jak ktos nie ma pomyslu na takiego lazacego nie kicajacego smoka i nie wie jakiej wielkosci jest w realu smaug to niech sie powstrzyma od pisania kolejnego posta w tym temacie

Awatar użytkownika
Christos
Kretozord
Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)

Post autor: Christos »

Łukasz.. przeczytałem cały temat (od deski do deski). Nie mam nic merytorycznego do powiedzenia.

Ten rysunek jest wspaniały. Dawno tak sie nie usmiałem (również z komentarzy). Dziwnie się na mnie patrzą w pracy ;)

Szacunek.

P.S. Sorki ni emogłem się powstrzymać :twisted:

Awatar użytkownika
Shakin' Dudi
Masakrator

Post autor: Shakin' Dudi »

siedziałem nad tym 30 sekund :P

Obrazek
Shot at 2007-08-16
przerób tego z VC...dobajerzysz go z greenstufa i bedzie git

Awatar użytkownika
kis1
Mudżahedin

Post autor: kis1 »

Może (o ile masz wprawę w zabawie z GS) spróbuj z wyverną ??

Ma kształt ciała, który Cię interesuje, trzeba by przeszczepić prawą nóżkę trochę bardziej do tyłu albo lepiej usunąć obydwie i przymocować smocze łapki
Ostatnio zmieniony 16 sie 2007, o 19:20 przez kis1, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Jaka fuga :lol:

Błażej
Kretozord

Post autor: Błażej »

thurion pisze:rdziej intryguje mnie ten smaug.. szukam od 20 minut jakiejs fotki przy innych figurkach zeby stal i znalezc nie moge :/
http://uk.games-workshop.com/khazaddum/dragon/1/

o to chodzi ?:)

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

Shakin' Dudi pisze:siedziałem nad tym 30 sekund :P
od razu widac ze masz talent :D
Shakin' Dudi pisze: przerób tego z VC...dobajerzysz go z greenstufa i bedzie git
http://www.coolminiornot.com/49469

no nie jest zly, ale primo: nie ma go nawet na stronie gw...nie mowiac o sklepie a po drugie jest chyba troche maly, a nie chcialbym w ciemno sciagac w ebayu...

moze ma ktos VC colectors guide? moglby ktos sprawdzic czy tam jest ten smok?

druga glowa bylaby z galraucha..
http://uk.games-workshop.com/storefront ... orignav=13
tyle ze polaczylbym te dwie niegdys rozdarte spowrotem w jedna osadzona na jednej szyji...
Błażej pisze:
thurion pisze:rdziej intryguje mnie ten smaug.. szukam od 20 minut jakiejs fotki przy innych figurkach zeby stal i znalezc nie moge :/
http://uk.games-workshop.com/khazaddum/dragon/1/

o to chodzi ?:)
jestes boski :D :P i od razu widac na czesciach ze nie pasuje.. taki kark :P a mi chodzi o takiego smuklego zwinnego chaos dragonka :P

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

thurion pisze:moze ma ktos VC colectors guide? moglby ktos sprawdzic czy tam jest ten smok?
a i owszem, jest. nie wygląda zbyt masywnie. z tego co wiem części w Collector's Guide są pokazane w skali 1:1, więc jeśli Ci to coś pomoże:
tułów - jakieś 4.5cm długości, do 2cm wysokości
skrzydła - rozpiętość (tzn od miejsca gdzie stykają się z ciałem do najdalszego krańca) 8cm każde
szyja (do "dzioba") - jakieś 2cm.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

GreatTaurus pisze:
thurion pisze:moze ma ktos VC colectors guide? moglby ktos sprawdzic czy tam jest ten smok?
a i owszem, jest. nie wygląda zbyt masywnie. z tego co wiem części w Collector's Guide są pokazane w skali 1:1, więc jeśli Ci to coś pomoże:
tułów - jakieś 4.5cm długości, do 2cm wysokości
skrzydła - rozpiętość (tzn od miejsca gdzie stykają się z ciałem do najdalszego krańca) 8cm każde
szyja (do "dzioba") - jakieś 2cm.
a mozna skan albo zdjecie prosic :oops: ?

Awatar użytkownika
GreatTaurus
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: GreatTaurus »

no właśnie "cinszko", czasowo wysiadam. i tak się poświęciłem szukając linijki :P
generalnie wygląda na niezbyt potężnego, porównując go z jego jeźdźcem to jest chyba ciut mniejszy lub wielkości carnosaura lizaków.

Awatar użytkownika
thurion
Postownik Niepospolity

GreatTaurus pisze:no właśnie "cinszko", czasowo wysiadam. i tak się poświęciłem szukając linijki :P
generalnie wygląda na niezbyt potężnego, porównując go z jego jeźdźcem to jest chyba ciut mniejszy lub wielkości carnosaura lizaków.
ja wlasnie generalnie czegos takiego szukam :) bo po doklejeniui wypasnych skrzydel od balroga ma sie nadal miescic w walizce :P

glownie dlatego odpada moj obecny smok spod engrima..

ODPOWIEDZ