Woch by Furion
Moderator: JarekK
Woch by Furion
Nikt jeszcze nie poruszył tego tematu, a zmiany Furiona wprowadzają wiele możliwości i inne podejście do tematu, więc ciekaw jestem, czy już ktoś grał na nowych zasadach? Z jakimi rezultatami? Jakieś pomysły na rozpiskę? Chwilowo zauważam problem w złożeniu konkretnego lorda i dużego maga aby się zmieścili w tych 33% i dość niski koszt Forsakenów, który robi z nich dość mocnych klepaczy względem cena/jakość (wciąż jednak boli brak muzyka).
no bo nie będziemy grali na dużym magu i lordzie klepaczu w tym samym czasie:D
Mam trochę fajnych złożeń w głowie - bedę testować:)
Mam trochę fajnych złożeń w głowie - bedę testować:)
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Ciezko teraz wcisnać loed klepacza i duzego maga jednoczesnie. Ja tam bym czyms takim próbował
Unnamed2400 Pts - Warriors of Chaos Army
1 Chaos Sorcerer Lord of Nurgle @ 460.0 Pts
Mark of Nurgle; General; Lore of Death; Magic Level 4; Chaos Armour;
Barding
Dragonhelm [15.0]
Seed of Rebirth [35.0]
Dispel Scroll [35.0]
Flaming Sword [15.0]
Leader of the Damned [50.0]
1 Barded Chaos Steed @ [0.0] Pts
1 * Exalted Hero of Nurgle @ 381.0 Pts
Mark of Nurgle; Great Weapon; Chaos Armour; Battle Standard; Barding
Talisman of Preservation [45.0]
Gift of Chaos [25.0]
Helm of Discord [20.0]
Bloodcurdling Roar [25.0]
Ironcurse Icon [5.0]
1 Daemonic Mount @ [0.0] Pts
1 Wulfrik the Wanderer @ 95.0 Pts
Chaos Armour; Shield
23 Chaos Marauders of Khorne @ 154.0 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Flail, Champion
8 Chaos Knights of Nurgle (Leader of the Damned core) @ 403.0 Pts
Mark of Nurgle; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield;
Standard; Musician, Champion
Razor Standard [45.0]
5 Chaos Warhounds @ 30.0 Pts
4 Dragon Ogres @ 232.0 Pts
Great Weapon; Chaos Armour
1 Slaughterbrute @ 185.0 Pts
1 Mutalith Vortex Beast @ 195.0 Pts
Models in Army: 53
Total Army Cost: 2397.0
Unnamed2400 Pts - Warriors of Chaos Army
1 Chaos Sorcerer Lord of Nurgle @ 460.0 Pts
Mark of Nurgle; General; Lore of Death; Magic Level 4; Chaos Armour;
Barding
Dragonhelm [15.0]
Seed of Rebirth [35.0]
Dispel Scroll [35.0]
Flaming Sword [15.0]
Leader of the Damned [50.0]
1 Barded Chaos Steed @ [0.0] Pts
1 * Exalted Hero of Nurgle @ 381.0 Pts
Mark of Nurgle; Great Weapon; Chaos Armour; Battle Standard; Barding
Talisman of Preservation [45.0]
Gift of Chaos [25.0]
Helm of Discord [20.0]
Bloodcurdling Roar [25.0]
Ironcurse Icon [5.0]
1 Daemonic Mount @ [0.0] Pts
1 Wulfrik the Wanderer @ 95.0 Pts
Chaos Armour; Shield
23 Chaos Marauders of Khorne @ 154.0 Pts
Mark of Khorne; Frenzy; Flail, Champion
8 Chaos Knights of Nurgle (Leader of the Damned core) @ 403.0 Pts
Mark of Nurgle; Barding; Ensorcelled Weapons; Chaos Armour; Shield;
Standard; Musician, Champion
Razor Standard [45.0]
1 Slaughterbrute @ 185.0 Pts
1 Mutalith Vortex Beast @ 195.0 Pts
Models in Army: 53
Total Army Cost: 2397.0
da się 2 fajnych lordów bez maksowania, to jest do przyjęcia ale obawiam się konkurencji w innych bookach.
pierwsza rozpa jaka zrobiłem jest mało naporowa, wręcz defensywna, ale zobaczymy, z pamięci:
2-3 psy vanguard
z 6 horsemenów slaanesha
10 rycerzy tzeentcha z balstedem FCG E.weapons
6 dogrow 2+save, GW z championem
helenka
bsb destiny scaled skin DM GW 1+3++
LVL4 DM tzentch, 4++ z bodajże poison albo burning + dawnostone + enchanted shield
lord na koniu z leader of the damned, 1+/3++ GW
nie mam scrolla i jeżeli 4++ z na magu jest z piosona to nie mam flamingów więc do pizdy. co mnie cieszy że znowu rycki i dogry na stole, rycki z kadrą mają 3 ranki więc coś tam mogą złamać, wygląda na to helena z treasonem też wraca do gry. mozę zrobie z maga maga a nie tanka i polepsze lorda, nie wiem
pierwsza rozpa jaka zrobiłem jest mało naporowa, wręcz defensywna, ale zobaczymy, z pamięci:
2-3 psy vanguard
z 6 horsemenów slaanesha
10 rycerzy tzeentcha z balstedem FCG E.weapons
6 dogrow 2+save, GW z championem
helenka
bsb destiny scaled skin DM GW 1+3++
LVL4 DM tzentch, 4++ z bodajże poison albo burning + dawnostone + enchanted shield
lord na koniu z leader of the damned, 1+/3++ GW
nie mam scrolla i jeżeli 4++ z na magu jest z piosona to nie mam flamingów więc do pizdy. co mnie cieszy że znowu rycki i dogry na stole, rycki z kadrą mają 3 ranki więc coś tam mogą złamać, wygląda na to helena z treasonem też wraca do gry. mozę zrobie z maga maga a nie tanka i polepsze lorda, nie wiem
MARK OF MARKI MARK
Rycerze z blastedem to na prawde okropny pomysl....
Wysłane z mojego GT-I9305 przy użyciu Tapatalka
Barbara pisze:Może nie wszyscy się w tym środowisku lubimy, ale akurat prawie wszyscy się znamy. To że dwóch znajomych da sobie czasem po ryjach nie powinno chyba nikogo dziwić.
Beda.... ale to 10w bez mra ktore co szosta strzalke dostaje z s6 czesto ap....
bardziej się boje placka z d6 w na BSB/LVL4, co do rycerzy to w takim przypadku ironcourse się przydaje ale umówmy się, strzałki w dużej ilości to jest gnój. Z drugiej strny raczej się przed nimi osłonie a dwa że jednak będę w stanie w deploymencie coś tam ustalić.
co do mr'a to spellshield jest teraz dobry, za 20 pkt jest +1save dla maga i mr2
no i mr1 za 5pkt, szkoda ze nadal talisman
co do mr'a to spellshield jest teraz dobry, za 20 pkt jest +1save dla maga i mr2
no i mr1 za 5pkt, szkoda ze nadal talisman
MARK OF MARKI MARK
po to są 3 oddziały psów z ld 10 od lorda i fast, ale to oczywiście teoria
poza tym 2 trafienia biorę na gości z dm, naprawdę powiadam Wam, że gram od poczatku roku na blastedzie i tak naprawdę tylko Kudłaty mi 2 żyrkami (którch nie mogłem sćiagnąc z magii)zrobił gnój na warriorach z tym bannerem, więc nie lękam się tak bardzo, bardziej mnie bolą inne rzeczy w tej rozpie
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
MARK OF MARKI MARK
Ale wy głupoty opowiadacie. To jest jeden z lepszych sztandarów w tej grzeStan pisze:Taki placek z s3 z treba im nie robi, rzucisz gałę i dostają z s6 a wtedy już masz ciepło.
Może banner mr2 albo przerzut szarzy?
Szansa na to ze rzuci tą pałę z pestek czy z tego nieszczęsnego treba jest taka sama jak na oblanego sejwa od siły 3 a nawet jak obleje ta pałę na blasteda to ma jeszcze potem 4+ sejwa. A dzięki temu wasi herosi zyskują tak naprawde warda na 2+ od dział
Mówi się trudno i idzie się dalej ...
Pierdolisz Bartus. Gralem mnostwo gier na blastedzie ale na warriorach z mr3. I wielokrotnie wygrywalem / remisowalem jak zostal mi jeden dwoch trzech warriorow. Rycerze maja za malo ran. Po prostu.
Hahaha koniec swiata;)
Pocwicz bartus nie zamierzam sie z Toba licytowac.
Pocwicz bartus nie zamierzam sie z Toba licytowac.
Widzialem na dms jakie odzwierciedlenie maja Twoje teorie
Poza tym czytaj ze zrozumieniem - uwazam ze ten banner jest zajebisty i robilem nim najlepsze wyniki. Ale nie na kawalerii.
![Smile :)](./images/smilies/icon_smile.gif)
Poza tym czytaj ze zrozumieniem - uwazam ze ten banner jest zajebisty i robilem nim najlepsze wyniki. Ale nie na kawalerii.
Mialem na mysli bitwe z nami;p nie popisales sie.
Sad fact jest niestety taki ze na slasku brakuje naprawde dobrego Woc. Z calym szacunkiem dla Roberta czy Krzemiego czy Sergia to co wychodzi na lokalach nie przeklada sie na wyniki masterowe
Sad fact jest niestety taki ze na slasku brakuje naprawde dobrego Woc. Z calym szacunkiem dla Roberta czy Krzemiego czy Sergia to co wychodzi na lokalach nie przeklada sie na wyniki masterowe