[Pszczyna] 26.09.2015,Furion-2000 pts,Cykl Valadoru-III tura
[Pszczyna] 26.09.2015,Furion-2000 pts,Cykl Valadoru-III tura
KOLEJNY TURENIEJ VALADORU - ostatnia szansa na zakwalifikowanie do turnieju finałowego !
http://www.valador.pl
NOWE MIEJSCE, NOWE MOŻLIWOŚCI !!!
Lokalizacja turnieju : Pszczyna, Restauracja "U Górala", ul. Bednorza 1
Harmonogram turnieju :
9:30 - 9:50 zgrupowanie, zapisy
9:55 - losowanie par I rundy
10:00 - 12:20 - I Bitwa (czas na bitwe 2:20)
Przerwa obiadowa (gramy w pizzerii więc spokojnie można sobie na konkretną godzinę zamówić)
12:40 - 15:10 - II Bitwa
15:20 – 17:30 - III Bitwa
Udział w turnieju : 10 zł
Turniej zgłoszony do ligi
Format 2000 by FURION
Zasady:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 59&start=0
KAŻDY GRACZ MA OBOWIĄZEK POSIADANIA WYDRUKOWANEGO PODRĘCZNIKA SWOJEJ ARMII JEŚLI FURION JUŻ GO WYPUŚCIŁ.
ARMIE, KTÓRE NIE BĘDĄ MIAŁY AKTUALNEGO PODRĘCZNIKA GRAJĄ NA OGRANICZENIA ETC!
Klub wspomagający organizację turnieju – Red Scorpion i Ósma Bila
Ocena malowania 0-5
5 - 100% pomalowanej armii
3 - 75% pomalowanej armii
1 - 50% pomalowanej armii
Kartoniki i podstawki bez figurek zakazane
Nagroda :
I miejsce: Bon do wykorzystania w sklepie o wartości 100 zł
II miejsce: Bon do wykorzystania w sklepie o wartości 50 zł
nagroda losowa: bon o wartości 40 zł
INFORMACJA DODATKOWA:
Turniej jest TRZECIM z cyklu czterech turniejów wg poniższego schematu:
Turniej I – 16 graczy [max]- system szwajcarski
Turniej II – 16 graczy [max] - system szwajcarski
Turniej III – 20 graczy [max]- system szwajcarski
Turniej IV – finał (turniej główny) - 8 graczy – system pucharowy
Skład turnieju finałowego
Do turnieju głównego awansują:
- trzy osoby z pierwszych miejsc
- trzy osoby z największą liczbą punktów w tabeli generalnej po trzech turniejach
- jedna osoba wylosowana spośród najlepszych hobbystów wszystkich trzech turniejów (np. gracze z oceną 8 w 10 stopniowej skali)
- oraz tzw. „rzeźnik” – gracz o największej liczbie zdobytych małych punktów w turnieju (każdy występ liczy się osobno – czyli dla tej statystyki nie sumujemy występów w kilku turniejach tylko bierzemy najlepszy wynik).
W momencie kiedy któryś z graczy zajmuje dwa sloty (np. za pierwsze miejsce i za hobbystkę) zawsze do pustego „slotu” turnieju finałowego dajemy kolejnego gracza z tabeli generalnej (a nie np. z drugiego miejsca w turnieju).
W turnieju głównym przewidujemy dodatkowe atrakcje. Ale to jest jeszcze do sprecyzowania w późniejszym terminie.
Tabela generalna tworzona jest z sumy dużych punktów zdobytych w turniejach wymnożona przez współczynnik:
suma dużych punktów z pierwszego turnieju x1
suma dużych punktów z drugiego turnieju x 1,5
suma dużych punktów z trzeciego turnieju x2
(ostatni turniej ma największy wpływ na miejsce w tabeli generalnej)
System nagród i wpisowego:
- nagrody w kolejnych trzech turniejach za każde pierwsze miejsce bon do wykupienia w sklepie (wart 150 zł)
- w turnieju finałowym:
I miejsce (nagroda 200 zł – asortyment sklepu)
II miejsce (nagroda 100 zł – asortyment sklepu)
III miejsce (nagroda 50 zł – asortyment sklepu)
W każdym turnieju dwie nagrody losowe spośród wszystkich obecnych graczy podczas losowania.
W turnieju głównym każdy zawodnik walczy w trzech bitwach tak aby można było ustalić dokładną kolejność zawodników (chodzi o to że przegrany w pierwszej rundzie nie odpada tylko walczy o trochę niższe lokaty).
W razie braku odpowiedniej liczby graczy organizator rezerwuje sobie możliwość dołączenia zawodnika "wolnego" tak aby skompletować skład w każdym z turniejów. Bierzemy również pod uwagę możliwość spadku zainteresowania WFB i drastyczny spadek zainteresowania. W związku z tym cały cykl zostanie zawieszony w momencie kiedy nie osiągniemy odpowiedniej frekwencji w ostatnim turnieju wierzmy jednak że to się nie stanie - od tego również uzależnione są wysokości nagród.
http://www.valador.pl
NOWE MIEJSCE, NOWE MOŻLIWOŚCI !!!
Lokalizacja turnieju : Pszczyna, Restauracja "U Górala", ul. Bednorza 1
Harmonogram turnieju :
9:30 - 9:50 zgrupowanie, zapisy
9:55 - losowanie par I rundy
10:00 - 12:20 - I Bitwa (czas na bitwe 2:20)
Przerwa obiadowa (gramy w pizzerii więc spokojnie można sobie na konkretną godzinę zamówić)
12:40 - 15:10 - II Bitwa
15:20 – 17:30 - III Bitwa
Udział w turnieju : 10 zł
Turniej zgłoszony do ligi
Format 2000 by FURION
Zasady:
http://forum.wfb-pol.org/viewtopic.php? ... 59&start=0
KAŻDY GRACZ MA OBOWIĄZEK POSIADANIA WYDRUKOWANEGO PODRĘCZNIKA SWOJEJ ARMII JEŚLI FURION JUŻ GO WYPUŚCIŁ.
ARMIE, KTÓRE NIE BĘDĄ MIAŁY AKTUALNEGO PODRĘCZNIKA GRAJĄ NA OGRANICZENIA ETC!
Klub wspomagający organizację turnieju – Red Scorpion i Ósma Bila
Ocena malowania 0-5
5 - 100% pomalowanej armii
3 - 75% pomalowanej armii
1 - 50% pomalowanej armii
Kartoniki i podstawki bez figurek zakazane
Nagroda :
I miejsce: Bon do wykorzystania w sklepie o wartości 100 zł
II miejsce: Bon do wykorzystania w sklepie o wartości 50 zł
nagroda losowa: bon o wartości 40 zł
INFORMACJA DODATKOWA:
Turniej jest TRZECIM z cyklu czterech turniejów wg poniższego schematu:
Turniej I – 16 graczy [max]- system szwajcarski
Turniej II – 16 graczy [max] - system szwajcarski
Turniej III – 20 graczy [max]- system szwajcarski
Turniej IV – finał (turniej główny) - 8 graczy – system pucharowy
Skład turnieju finałowego
Do turnieju głównego awansują:
- trzy osoby z pierwszych miejsc
- trzy osoby z największą liczbą punktów w tabeli generalnej po trzech turniejach
- jedna osoba wylosowana spośród najlepszych hobbystów wszystkich trzech turniejów (np. gracze z oceną 8 w 10 stopniowej skali)
- oraz tzw. „rzeźnik” – gracz o największej liczbie zdobytych małych punktów w turnieju (każdy występ liczy się osobno – czyli dla tej statystyki nie sumujemy występów w kilku turniejach tylko bierzemy najlepszy wynik).
W momencie kiedy któryś z graczy zajmuje dwa sloty (np. za pierwsze miejsce i za hobbystkę) zawsze do pustego „slotu” turnieju finałowego dajemy kolejnego gracza z tabeli generalnej (a nie np. z drugiego miejsca w turnieju).
W turnieju głównym przewidujemy dodatkowe atrakcje. Ale to jest jeszcze do sprecyzowania w późniejszym terminie.
Tabela generalna tworzona jest z sumy dużych punktów zdobytych w turniejach wymnożona przez współczynnik:
suma dużych punktów z pierwszego turnieju x1
suma dużych punktów z drugiego turnieju x 1,5
suma dużych punktów z trzeciego turnieju x2
(ostatni turniej ma największy wpływ na miejsce w tabeli generalnej)
System nagród i wpisowego:
- nagrody w kolejnych trzech turniejach za każde pierwsze miejsce bon do wykupienia w sklepie (wart 150 zł)
- w turnieju finałowym:
I miejsce (nagroda 200 zł – asortyment sklepu)
II miejsce (nagroda 100 zł – asortyment sklepu)
III miejsce (nagroda 50 zł – asortyment sklepu)
W każdym turnieju dwie nagrody losowe spośród wszystkich obecnych graczy podczas losowania.
W turnieju głównym każdy zawodnik walczy w trzech bitwach tak aby można było ustalić dokładną kolejność zawodników (chodzi o to że przegrany w pierwszej rundzie nie odpada tylko walczy o trochę niższe lokaty).
W razie braku odpowiedniej liczby graczy organizator rezerwuje sobie możliwość dołączenia zawodnika "wolnego" tak aby skompletować skład w każdym z turniejów. Bierzemy również pod uwagę możliwość spadku zainteresowania WFB i drastyczny spadek zainteresowania. W związku z tym cały cykl zostanie zawieszony w momencie kiedy nie osiągniemy odpowiedniej frekwencji w ostatnim turnieju wierzmy jednak że to się nie stanie - od tego również uzależnione są wysokości nagród.
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2015, o 07:58 przez Asterix, łącznie zmieniany 3 razy.
Będe, auto do pszczyny tez biore zapraszam chetnych
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
"T9A to gra o wykorzystywaniu maksymalnym potencjału obrysów figur składających się z kwadratów"
- RedScorpion
- Falubaz
Pamiętajcie, że mamy nową lokalizację
Zgłoszenia:
1. Asterix
2. Qc
3. Belial
4. Ajt
5. Jackie
6. Windsower
7. Duży Paweł
8. Suchy
9. @Cichy
10. Lesik
11. Franek
12. Karl1299
13. Traxors
14. Brodacz
15. Burak
16.
17.
18.
19.
20.
Zgłoszenia:
1. Asterix
2. Qc
3. Belial
4. Ajt
5. Jackie
6. Windsower
7. Duży Paweł
8. Suchy
9. @Cichy
10. Lesik
11. Franek
12. Karl1299
13. Traxors
14. Brodacz
15. Burak
16.
17.
18.
19.
20.
Ostatnio zmieniony 24 wrz 2015, o 16:42 przez RedScorpion, łącznie zmieniany 11 razy.
Lokalizacja wyglada duzo lepiej, jestem podwojnie chetny
Kwestia hobbystyki - czy ze wzgledu "że to furion" mozna liczyc na proxy friendly podejscie?
jak wyglada klasyfikacja turniejowa po 2 turkach i ile mi brakuje do finału
Kwestia hobbystyki - czy ze wzgledu "że to furion" mozna liczyc na proxy friendly podejscie?
jak wyglada klasyfikacja turniejowa po 2 turkach i ile mi brakuje do finału
"W mojej ocenie byliśmy lepsi skillowo ale przeciwnicy byli lepiej ograni, przygotowani pod nas, mieli lepszy rozpiski, większy głód zwycięstwa i mieliśmy trochę peszka."
- wind_sower
- Masakrator
Jeżeli uzbiera mi się auto z Gliwic, to jestem bardzo chętny się pojawić
Maluję dla Perfectly Painted Studio!
https://www.facebook.com/PerfectlyPaintedStudio/
perfectlypaintedstudio@gmail.com
To weź mnie a ja nie wezmę autawind_sower pisze:Jeżeli uzbiera mi się auto z Gliwic, to jestem bardzo chętny się pojawić
- RedScorpion
- Falubaz
Podejście będzie bardziej friendly, ale bez przesady. W przypadku oddziałów absolutne minimum to pierwszy szereg z właściwych modeli.Kwestia hobbystyki - czy ze wzgledu "że to furion" mozna liczyc na proxy friendly podejscie?
W przypadku bohaterów czy potworów najlepiej się ze mną skontaktować wcześniej.
dragon ogry tez sam rozumiesz, ze np nie kazdy wyciagnie z szafy nagle 20 dzikow czy 20 hoppersow czy co tam teraz gra w tych innych bookach
- RedScorpion
- Falubaz
Asterix wyciągnie-Qc- pisze:dragon ogry tez sam rozumiesz, ze np nie kazdy wyciagnie z szafy nagle 20 dzikow czy 20 hoppersow czy co tam teraz gra w tych innych bookach
"nie kazdy" ja wiem ze wy macie malowane po 20k no ale hm
-
- Falubaz
Będę na sto procent . Jestem za podniesieniem do 2400 Jedzie ktoś przez kato i ma miejsce w furze?
- RedScorpion
- Falubaz
Mamy póki co 12 osób. Kto oprócz Big Bossa i Suchego jest za 2400? Jesteśmy z Asterixem elastyczni w tej kwestii.
Ja to bym na szweda zagral
tak serio to wole 2000 bo musze wystawic sporo nowych modeli a moj malarz juz nie wyrabia
tak serio to wole 2000 bo musze wystawic sporo nowych modeli a moj malarz juz nie wyrabia
- wind_sower
- Masakrator
Ja wolę 2400.
Za paszę dla mechanicznego kunia mogę się kulnąć po drodze do katowic.
Za paszę dla mechanicznego kunia mogę się kulnąć po drodze do katowic.
Maluję dla Perfectly Painted Studio!