Anvil of Doom a heros wychodzacy ze spowolnionego oddziału
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Anvil of Doom a heros wychodzacy ze spowolnionego oddziału
Jak w temacie. Kowadlo spowolnilo oddzial z herosem. Jezeli heros chce opuscic oddzial to jest spowolniony, czy nie?
Ja bym to też pod RiP-a podciągnął.
A licky boom boom down!!!
nie jest spowolniany
per analogian z RiPem
per analogian z RiPem
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
a moim zdaniem spowolnione sa wszystkie modele w jednostce czyli też heros... tak na logike... chociaz co ja mówie... jaka logika.. to warhammer... sorrki 

-
- "Nie jestem powergamerem"
Runa jest rzucona na cały oddział, czyli wszystkie jego modele. Wg. mnie spowolniony.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
tyle że heros jest częścią oddziału gdy w nim sie znajduje i gdy zaczyna działać runa... co za tym idzie jest objęty jej działaniem... a to, ze sobie później opuszcza oddział nie znaczy że nagle magia przestaje działac...
-
Każdy model ma zmniejszony o połowę Mv. Heros po wyjściu też, bo niby czemu nie? Rakso dobrze pisze wg. mnie.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
działa działa... tyle, że nie mozna ich typować samotnych gdy nie sa large targetem lub gdy takiego nie dosiadają... a w tym wypadku nie typujemy samotnego-nielargetargetowego herosa tylko oddział w którym on jest. Czyli on tez sie załapuje.
Ale wlasnie tak jest - przy rozejsciu herosa z jednostka magia przestaje dzialac. Na przyklad przy czarach RIP - magia przestaje dzialac na herosa, albo na oddzial (decyzja czarujacego).Rakso_The_Slayer pisze:tyle że heros jest częścią oddziału gdy w nim sie znajduje i gdy zaczyna działać runa... co za tym idzie jest objęty jej działaniem... a to, ze sobie później opuszcza oddział nie znaczy że nagle magia przestaje działac...
Dlatego, ze opuszcza oddzial, na ktory dziala runa.MistrzMiecza pisze:Każdy model ma zmniejszony o połowę Mv. Heros po wyjściu też, bo niby czemu nie? Rakso dobrze pisze wg. mnie.
OK, rozumiem stanowisko przeciwnikow, jakolwiek uwazam, ze mocniejsze sa argumenty za tym, ze runa jednak nie dziala na herosa. Pozostaje wlasciwie pytanie, na ktora opcje sie zdecydujemy. Bo kazdą da sie jakos uzasadnic.
-
Ale w chwili opuszczania jest spowolniony. Dopóki nie wyjdzie z oddziału, jest jego częścią.bless pisze:Ale wlasnie tak jest - przy rozejsciu herosa z jednostka magia przestaje dzialac. Na przyklad przy czarach RIP - magia przestaje dzialac na herosa, albo na oddzial (decyzja czarujacego).
Dlatego, ze opuszcza oddzial, na ktory dziala runa.MistrzMiecza pisze:Każdy model ma zmniejszony o połowę Mv. Heros po wyjściu też, bo niby czemu nie? Rakso dobrze pisze wg. mnie.
Powyższy cytat pochodzi z AB Dwarfów i odnosi się do oddziału, który znajduje się pod działaniem Rune of Wrath & Ruin.If it is not a Flyer than its [unit] Movement characteristic is halved until the end of its own following turn.
IMO jasno wynika, że zmniejszany jest ruch całego oddziału. A więc i ewentualnego herosa.
A ja uwazam ze hero powinien moc normalnie sie ruszac, i to nie analogicznie do czarow RiP, tylko po prostu: gdy przestaje byc czescia oddzialu, to runa przestaje na niego dzialac.
W takim razie, hero moglby wyszarzowac sobie spokojnie z oddzialu z jego normalnym ruchem... hmm, nie pomyslalem o tym wczesniej.
Tak czy siak, kwestia do ustalenia przez LS, bo tak jak ktos juz tutaj napisal, mozna podac argumenty za oboma wersjami.
W takim razie, hero moglby wyszarzowac sobie spokojnie z oddzialu z jego normalnym ruchem... hmm, nie pomyslalem o tym wczesniej.
Tak czy siak, kwestia do ustalenia przez LS, bo tak jak ktos juz tutaj napisal, mozna podac argumenty za oboma wersjami.