[Warszawa], 24.10.2015, Make Way! vol.7 9th Age 2400

Regulaminy, relacje, scenariusze, kampanie, pokazy etc.

Moderatorzy: Laik, Dymitr

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

[Warszawa], 24.10.2015, Make Way! vol.7 9th Age 2400

Post autor: Bearded Unclean 'Un »

Team Make Way!

Obrazek

oraz Klub Adeptus Mechanicus

Obrazek

Mają zaszczyt zaprosić na siódmą edycję turnieju Make Way!

Najlepsza baza terenowa w Polsce, wygodne stoły, wysoki standard hobbystyczny, atrakcyjne nagrody i co najważniejsze... świetna ekipa! :)

Fotki z poprzedniej edycji: KLIK

Turniej odbędzie się 24.10.2015, w siedzibie klubu Adeptus Mechanicus:
Warszawa, Al.Krakowska 110/114,

teren Airbus Military EADS PZL. (na bramie mówimy, ze kierujemy się do firmy Kromlech)
Jeśli ktos nie był wcześniej w klubie, lub będzie miał problemy z trafieniem, proszę o kontakt:
667 567 679 Szczepan

Profesjonalna mapka:

Obrazek

Gramy w formacie "9th Age" KLIK

Rozpiski na 2400pkt.

Jesli przed turniejem pojawi się nowy zestaw oficjalnych mapek ETC, to zagramy z ich użyciem, w przeciwnym wypadku tereny będa ustawiane zgodnie z zasadami 9th Age (str.6) a pula terenów dla każdego stołu będzie ustalona "na sztywno" przed turniejem.

Progi punktowe (zgodnie z systemem punktowym 9th Age, zaokrąglone dla ułatwienia):
0-150: 0
151-500: 1
501-1500: 2
1500+ : 3

Turniej zgłoszony do ligi, ID 5048

Zaczynamy "rejestracją" od godz. 9:00, a rozkład jazdy wygląda następująco:
9:30-12:20 bitwa #1
12:30-15:20 bitwa #2
15:30-18:20 bitwa #3

Na turnieju będzie miała miejsce ocena malowania (0-4pkt), wliczająca się do wyniku.

Każde 600pkt pomalowanej armii, to 1pkt.
Ocena będzie możliwie najbardziej obiektywna, ocenimy jedynie stopień "ukończenia" prac nad armią, bez wnikania w jakość, styl czy wachlarz technik zastosowanych w pracy.
Proxies traktujemy jako niepomalowane modele.
Oczywiscie za proxies uznamy tylko i wyłącznie to, co jest nieestetycznym i nieklimatycznym zamiennikiem, szanujemy pomysłowośc, rzemiosło i wybór alternatywnych modeli.

Wszyscy uczestnicy zobowiązani są do posiadania czytelnej rozpiski, oraz zasad armii i używanych zakleć w formie pdf lub wydruku.
Brak powyższych będzie skutkował punktami karnymi.

Będziemy mieli możliwość pograć na matach:
GameMat
Obrazek

Podczas turnieju będzie możliwość zakupienia wiktuałów z oferty znanego i lubianego dyskontu.

Nagrody sponsorują:

Obrazek
Kromlech.eu

Obrazek
FGB

Obrazek
casualgaming.pl

Wpisowe na turniej: 25PLN

Obowiązuje pre-rejestracja i przedpłata na konto:

Szczepan Kalisiak
04 1140 2004 0000 3402 5618 8347

W tytule przelewu wpisujemy: "Make Way" imię i nazwisko.
Po dokonaniu przedpłaty proszę o informację e-mail: szczepan.kalisiak@gmail.com
W zgłoszeniu podajemy imię, nazwisko, tel. oraz ID ligowe.

Uwaga! Ze względu na to, iz nie zawsze śledzę wątek oraz skrzynkę PM na bieżąco, proszę o pisanie tylko i wyłącznie wiadomości e-mail, pozwoli to uniknąć problemów komunikacyjnych.

W dniach 10-18 października, będę nieosiągalny, dlatego aktualizacja zgłoszeń nastąpi najwcześniej 19 października.
O kolejności zapisów będzie decydować data zgłoszenia mailowego.

Limit uczestników: 20

Zgłoszeni:

1. Tomasz Siwko 5291
2. Marcin Zajkowski 4564
3. Bartłomiej Ciechomski 5286
4. Bogumił Kułakowski 4229
5. Szczepan Kalisiak 4483
6. Marcin Sommer 1857
7. Adrian Kukulski 5272
8. Jakub Borkowski 5255
9. Maciej Klaudel 5251
10. Michał Wiśniewski 3937
11. Wojciech Staniszewski 5254
12. Edgar Czop 5131
13. Piotr Kuczyński 1463
14. Filip Głowacki 4291
15. Artur Siemianowski 1827
16. Edwin Trawiński 4223
17. Jacek Kaczmarski 1332
18. Wojciech Zembaty 5297
19.
20.
Ostatnio zmieniony 23 paź 2015, o 10:12 przez Bearded Unclean 'Un, łącznie zmieniany 27 razy.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
Bobson
Masakrator

Post autor: Bobson »

No nareszcie :D

Awatar użytkownika
gervaz
Kretozord

Post autor: gervaz »

Jaka jest dokładnie data turnieju? Bo chyba nie 19.09.2015?

Data poprawiona - dziękuję. Niestety wtedy nie mogę.
Ostatnio zmieniony 6 paź 2015, o 15:10 przez gervaz, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Zastanawiam się nad kwestią oceny malarskiej w świetle nowych realiów 9th Age...
Możliwe że obniżę kryteria.
"Każdy może, prawda, krytykować, a mam wrażenie, że dopuszczanie do krytyki, panie, to nikomu tak nie podoba się. Wiec dlatego z punktu, mając na uwadze, że ewentualna krytyka może być, tak musimy zrobić, zeby tej krytyki nie było, tylko aplauz i zaakceptowanie tych naszych, prawda punktów, które stworzymy."

Obrazek

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Moze teraz sie uda i będę. Szczepanie będziesz grać?
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Aktualizacja listy.

Dajcie znac, jak wygląda u Was kwestia gotowości modeli, bo nie wiem jak podejsc do oceny malarskiej.

Obrazek

Awatar użytkownika
Elvis is (un)dead
Oszukista

Post autor: Elvis is (un)dead »

Wbijam na ten turniej jak Imigranci do zachodnich Niemiec :D

Awatar użytkownika
lwieserce85
Szef Wszystkich Szefów

Post autor: lwieserce85 »

Kasa wyslana.nie planuje wystawiac czegos czego nie posiadam. Bulbozaur i swarmy odpadaja zatem....czy rozpiska musi byc do ciebie Szczepaniewyslana i do kiedy?
Obrazek

6+4+1=15
Nowy wymiar matematyki

Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Post autor: Glonojad »

Uwaga, wyszla wersja 0.8.
Uprawa warzyw od 1997 roku
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Aku.
Mudżahedin

Post autor: Aku. »

Czy organizator zapewni papierowe wersje zasad głównych i magii bo co do armijnych to zakładam, ze każdy jest wstanie wydrukować te 4-5 kartek ?
Obrazek

Awatar użytkownika
Glonojad
Kretozord

Post autor: Glonojad »

Własną magie tez wypadaloby miec :p
Uprawa warzyw od 1997 roku
ObrazekObrazekObrazek

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Wydrukowane zasady będą dostepne na miejscu.
Bardzo słuszna uwaga Grzegorza, oprócz rozpiski i zasad armii, kazdy powinien miec tez ze sobą zasady uzywanych zaklęc.

Obrazek

woodspirit
Mudżahedin

Post autor: woodspirit »

Kasa poszła.
Mam pytanie: napisaliście, żeby na wejściu mówić, że kierujemy się do firmy kromlech.
Kiedy ostatnio strażnik zapytał się mnie gdzie idę powiedziałem mu tak, a on mnie przekonywał, że takiej firmy tutaj nie ma i że zgubiłem drogę dopiero po kilku minutach wyjaśnień łaskawie mnie wpuścił.
Proszę, abyście dopracowali ten szczegół, bo po prostu miałem problemy z wejściem.
Bulwok pisze: W byciu battlowcem najlepsze jest przebywanie w pomieszczeniu z 34 innymi mężczyznami. Nie mogę się już doczekać

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Ja nie zauważyłem takiego problemu.
Czy ktoś ma podobne spostrzeżenia?

Obrazek

Awatar użytkownika
Hoax
Masakrator

Post autor: Hoax »

Ja. Z tego co pamiętam Misha też kiedyś coś takiego mówił (mogę się mylić, najlepiej niech on sam się wypowie).
Wracając: powiedziałem, że jest na pewno i że wiem dokąd idę i mnie puścił bez problemu. Istotnie jednak gość na wejściu nie wiedział o co chodzi.

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

OK, wyjasnię to.

Obrazek

Awatar użytkownika
Bearded Unclean 'Un
Kretozord

Wszystko sie zgadza, ochrona ma najwyraźniej nieaktualne dane.

Firma Kromlech, obiekt B27.

Obrazek

Awatar użytkownika
liwan
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: liwan »

potwierdzam, że odkąd tam bywam, a jest to klubowo, a wcześniej zawodowo już chyba z 10 lat
gadka z ochroną jest zawsze ta sama
mniejszych najemców nie kojarzą
klub Adeptus Mechanicus
http://admech.club/

Awatar użytkownika
Talladil
Falubaz

Post autor: Talladil »

Bearded Unclean 'Un pisze:Dajcie znac, jak wygląda u Was kwestia gotowości modeli, bo nie wiem jak podejsc do oceny malarskiej.
Będzie to moja pierwsza gra testowa nowej edycji, która wprowadza istotne zmiany w mechanice oraz jednostkach. Nie wykluczam gry modelami prosto z pudełka... Jeżeli najbardziej optymalna, w mojej ocenie, rozpiska będzie oparta na modelach, które nie są pomalowane, to niestety taką będę grał... Wychodzę z założenia, że lepiej zdobyć 60 pkt z gier i 0 za modelarkę, niż 20 za modelarkę i 0 z gier ;)
Obrazek

Dread Elves 2.0 - W/R/P - 18/10/15

Awatar użytkownika
Mojżesz
"Nie po to jadę"

Post autor: Mojżesz »

Talladil pisze:Wychodzę z założenia, że lepiej zdobyć 60 pkt z gier i 0 za modelarkę, niż 20 za modelarkę i 0 z gier ;)
Radzę zerknąć na nowe progi, żeby nie było zdziwienia :)

Ja deklaruję co najmniej połowę armii pomalowaną.
TROSKLIWE MISIE

ODPOWIEDZ