Amulet of Protectyness
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Amulet of Protectyness
"When the bearer of this amulet is wounded, he counts as having the same armour save and ward save as the model that caused the wounds".
Jak traktować dokładnie ten zapis?
1) Czy mamy wszystko identycznie jak przeciwnik? Tzn. kserujemy też re-rolle sejwa, wyczerpywalność warda, wrażliwość demonicznej aury na magiczne ataki itd.
2) Czy bierzemy tylko samą wartość sejwa/warda bez w/w dodatków?
3) Jeszcze inaczej?
Ja obstawiam opcję nr 1.
A Wy?
Jak traktować dokładnie ten zapis?
1) Czy mamy wszystko identycznie jak przeciwnik? Tzn. kserujemy też re-rolle sejwa, wyczerpywalność warda, wrażliwość demonicznej aury na magiczne ataki itd.
2) Czy bierzemy tylko samą wartość sejwa/warda bez w/w dodatków?
3) Jeszcze inaczej?
Ja obstawiam opcję nr 1.
A Wy?
Ja bym brał oczywiście tylko wartość odpowiednich savów. Oczywiście nie trzeba dodawać, że jak porani nas np. jakiś łucznik bez pancerza czy coś podobnego to sava żadnego nie ma, choćbyśmy jeździli na dziku, z HA i tarczą 

Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Jakby było dopisane value to 2, jak nie jest IMO 1.Kołata pisze:"When the bearer of this amulet is wounded, he counts as having the same armour save and ward save as the model that caused the wounds".

- Temple Guard
- Falubaz
Idiotyczny ten przedmiot. Gdyby był wybór między własnym save'm a cudzym to spoko, ale jeśli trzeba użyć save'a przeciwnika to dla mnie jest to dno.
Gwardia umiera, ale się nie poddaje
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
www.robinofsherwood.fora.pl - forum o wspaniałym, klimatycznym serialu "Robin z Sherwood" - zapraszam serdecznie!
imo tez 2
No i daemonic aura jest taka daemonic czyli magiczne kasują, poza tym się zgadzam.Shino pisze:na 4+Kołata pisze:Sęęęęęęęęęędziaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
a tak serio to wydaje mi sie, ze:
rerrolow nie ma
wyczerpywalnosci nie ma
inne wyjatki w wardach typu against non magical attacks tudziez against ranged attacks sa

to sie chyba wybiorcze czytanie nazywapingus pisze:No i daemonic aura jest taka daemonic czyli magiczne kasują, poza tym się zgadzam.Shino pisze:na 4+Kołata pisze:Sęęęęęęęęęędziaaaaaaaaaaaaaaa!!!!
a tak serio to wydaje mi sie, ze:
rerrolow nie ma
wyczerpywalnosci nie ma
inne wyjatki w wardach typu against non magical attacks tudziez against ranged attacks sa