Pytanie dotyczące Wild Riders.
Moderatorzy: Shino, Lidder, kudłaty, Furion
Pytanie dotyczące Wild Riders.
Czy zasada Forest Spirit dotyczy również steedów Wild Riderów? Konkretniej, czy w związku z tą zasadą konie również mają magiczne ataki? Właściwie stanowią oni jeden model, ale już sam nie jestem tego pewien.
Cytacik z AB do WE:
"The following rules apply to all creatures with the Forest Spirit special rule [...]"
Cytacik z AB do WE:
"The following rules apply to all creatures with the Forest Spirit special rule [...]"
Na dzień dzisiejszy tyczy się to tylko jeźdźców, choć mam zamiar poruszyć tę kwestię na LS, ponieważ tak jak psychologia tyczy się całego modelu (np. frenzy przenosi się na steedy), tak moim zdaniem powinno być z tą kwestią. W końcu jak sam zauważyłeś - to jest jeden model.
Draconis - FOR EVER !!!
Warhammer Online - Guild Leader of Skowyt Guild
Kiepski przykład. W booku do Bretonni wyraźnie zaznaczyli, że wierzchowiec rycerza nie ma magicznych ataków - polecam lekturę. Natomiast właśnie tu jest problem, bo tego nie ma wyszczególnione. Gdyby nie dopisek w AB Bretki, to tam też bym twierdził, że koniki mają magiczne ataki. Model to w sumie model.quas pisze:to grail vow tez bedzie dzialac na koniki?
Draconis - FOR EVER !!!
-
- "Nie jestem powergamerem"
dolacze sie z pytaniem o wild ridersow:
wszystkim wiadomo ze sa forest spirit ale czy to oznacza ze nadal sa elfami czy juz nie? (konkretnie chodzi o fear od elfow dla gobosow)
wszystkim wiadomo ze sa forest spirit ale czy to oznacza ze nadal sa elfami czy juz nie? (konkretnie chodzi o fear od elfow dla gobosow)
Elfami są, mają tylko zasadę Forest Spirit. Tak samo Noble z WildRaider Kindred, czy mag z Glamourweavem dalej będzie elfem prawda ??blady da'Rasta pisze:dolacze sie z pytaniem o wild ridersow:
Draconis - FOR EVER !!!
- Christos
- Kretozord
- Lokalizacja: FKCC, sekcja Gdańsk Południe, oddział Zakoniczyn (na emeryturze)
Scimi Wild Ridersi jeżdżą na Elven Steedach. Koniec kropka.
Elven Steed nie mają zasady Forest Spirit.
Są wierzchowce które tą zasadę maja. To Unicorn i Great Stag.
Twoja interpretacja jest IMO za daleko wysunięta i zahacza dość mocno o polhammera.
Twoja interpretacja jest IMO za daleko wysunięta i zahacza dość mocno o polhammera.
Niekoniecznie - po prostu z jednorożcem i stagiem nie ma kłopotu. Natomiast ze steedem już tak. Po prostu trzeba odpowiedzieć na pytanie - czy zasadę Forest Spirit ma tylko jeździec czy cały model.Christos pisze:Scimi Wild Ridersi jeżdżą na Elven Steedach. Koniec kropka.
Draconis - FOR EVER !!!
Prawie mówiąc przydało by się dokładne stwierdzenie tego.Scimitar pisze:Niekoniecznie - po prostu z jednorożcem i stagiem nie ma kłopotu. Natomiast ze steedem już tak. Po prostu trzeba odpowiedzieć na pytanie - czy zasadę Forest Spirit ma tylko jeździec czy cały model.Christos pisze:Scimi Wild Ridersi jeżdżą na Elven Steedach. Koniec kropka.
Ja bym sie przychylal do zdanie Christosa. W opisie staga i unicorna jest wyraznie napisane ze sa spiritami. W opisie steedow nie ma takiego dopisku, wiec spiritami sa tylko jezdzcy.
Tak samo imho Wildzi nie sa elfami "...creatures who are not longer truly Elves..." codex WE str 29, 2-3 linijka.
I przy okazji ja tez zadam jedno pytanie - czu uzywajac Bow of loren na noble'u moge wypalic kazdy z tych 3 strzalow w inny cel?? Bo to nie jest typowy multiple.
Tak samo imho Wildzi nie sa elfami "...creatures who are not longer truly Elves..." codex WE str 29, 2-3 linijka.
I przy okazji ja tez zadam jedno pytanie - czu uzywajac Bow of loren na noble'u moge wypalic kazdy z tych 3 strzalow w inny cel?? Bo to nie jest typowy multiple.
Scimitar.. ech.
dobra, nic nie napisze, bo pewnie fakt ze grasz WE nie ma nic wspolnego z tym, ze ta kwestie chcesz poruszyc. IMO nie maja i tyle.
dobra, nic nie napisze, bo pewnie fakt ze grasz WE nie ma nic wspolnego z tym, ze ta kwestie chcesz poruszyc. IMO nie maja i tyle.
- Rakso_The_Slayer
- Postownik Niepospolity
- Kontakt:
skoro nie jest to multiple to możesz obrać 3 różne cele... chociaz moge sie mylić...Wych pisze:
- Christos
- Kretozord
Ta kwestia była gdzieś już poruszana ale nie kumam jak się skończyło.
Skoro 10 łuczników musi strzelić w jeden cel (a przecież można powiedzieć że strzelają "ten times") to tym bardziej jeden bohater strzelający ("as many times as they have Attacks on their profile") też musi.
Poza tym proszę zwrócić uwagę na dalszy tekst opisu Bow of Loren:
"The bearer does not suffer -1 for multiple shots"
Skoro 10 łuczników musi strzelić w jeden cel (a przecież można powiedzieć że strzelają "ten times") to tym bardziej jeden bohater strzelający ("as many times as they have Attacks on their profile") też musi.
Poza tym proszę zwrócić uwagę na dalszy tekst opisu Bow of Loren:
"The bearer does not suffer -1 for multiple shots"
Ostatnio zmieniony 30 sie 2007, o 16:55 przez Christos, łącznie zmieniany 1 raz.
Masz jakiś problem co do mojej osoby ?? To na priv proszę.TruePunk pisze:Scimitar.. ech.
A co powiecie o zasadzie Fast Cavalry na Glade Raiderach ?? Przecież tyczy się ona jeźdźca - czyż nie ?? Bo nie elven steeda jak to ładnie Christos ujął, bo przecież jak nobla na steeda posadzę, to nie ma on zasady Fast Cavalry. A jednak jakoś się to stosuje, więc myślę, że ta zasada może dotyczyć całego modelu również. Ale to przedyskutujemy na LS.
Draconis - FOR EVER !!!
fluffowe pierdzenieWych pisze: Tak samo imho Wildzi nie sa elfami "...creatures who are not longer truly Elves..." codex WE str 29, 2-3 linijka.
Draconis - FOR EVER !!!
- Christos
- Kretozord
Sorki Scimi ale coś za dużo Wy tam w tym LS dyskutujecie.
A co za dużo to nie zdrowo.
BTW fast cavalery to sposób jeżdżenia (sposób walki), która stosują Glade Ridersi, a nie zdolność czy mutacja (jak w przypadku Wild Ridersów)
A co za dużo to nie zdrowo.
BTW fast cavalery to sposób jeżdżenia (sposób walki), która stosują Glade Ridersi, a nie zdolność czy mutacja (jak w przypadku Wild Ridersów)
- Christos
- Kretozord
Już bliżej do sensowności tej tezie niż Twojej Scimi.Scimitar pisze:fluffowe pierdzenieWych pisze: Tak samo imho Wildzi nie sa elfami "...creatures who are not longer truly Elves..." codex WE str 29, 2-3 linijka.
Mamy podział:
Asrai - Forest Spiryt
Czy Widzi są trochę tu, a trochę tam?
Już szybciej nad tym bym się zastanowił, czy Wildzi wzbudzają strach u gobosów jako elfy czy są "czystymi" Forest Spirytami.
Mylisz sie na pewno. Wystarczy zajrzec do RB.Rakso_The_Slayer pisze:skoro nie jest to multiple to możesz obrać 3 różne cele... chociaz moge sie mylić...Wych pisze:
@Christos - masz oczywiscie racje, nie doczytalem po prostu , a RB pozyczylem i nie mam dzisiaj do niego dostepu.
@Scimi - jezeli steedy bylyby spirytami mialyby to wraznie zaznaczone w swoim opisie. Nic takiego tam nie ma wiec dla mnie sa jedynie dodatkiem do spiritowych jezdzcow. Imho to tak jakbys upieral sie ze Wight blades dzialaja rowniez w stosunku do koni.
Sprawa strachu jest natomiast dla mnie jasna - We = Asrai + FS. Jezeli cos jest duchem to jest duchem, a nie elfem.
EDIT:
Teraz to juz sam nie wiem co myslec, bo czytajac opis dalej mozemy trafic na "...tall warriors who are now as much forest spiritas they are Elf...". Wiec moze faktycznie mozemy ich potraktowac jako elfy w przypadku strachu.
@Scimi - jezeli steedy bylyby spirytami mialyby to wraznie zaznaczone w swoim opisie. Nic takiego tam nie ma wiec dla mnie sa jedynie dodatkiem do spiritowych jezdzcow. Imho to tak jakbys upieral sie ze Wight blades dzialaja rowniez w stosunku do koni.
Sprawa strachu jest natomiast dla mnie jasna - We = Asrai + FS. Jezeli cos jest duchem to jest duchem, a nie elfem.
EDIT:
Teraz to juz sam nie wiem co myslec, bo czytajac opis dalej mozemy trafic na "...tall warriors who are now as much forest spiritas they are Elf...". Wiec moze faktycznie mozemy ich potraktowac jako elfy w przypadku strachu.