9th AGE Malfoy doch
9th AGE Malfoy doch
Unnamed2500 Pts - Daemonic Legions Army
1 Lord: Prince of Lust @ 615.0 Pts
General; Magic Level 3; Path of Shadows; Dance of Death +1 do hita
Shackles of Reality [35.0] regena
Mortal Blade [40.0] mw2
1 Hero: Harbringer of Wrath @ 135.0 Pts
Innate Defense (6+); Light Armour; Eternal Fury hate
1 Hero: Harbinger of Pestilence @ 235.0 Pts
Magic Level 1; Path of Disease; Battle Standard; Bloated Putrification regena
Seventh Seal [35.0] scroll
Path of Disease; Bloated Putrification
Nauseating Aura [50.0] przeciwnicy w cc mają I 1
1 Blight Fly @ [0.0] Pts
28 Tallymen @ 465.0 Pts
Veteran Magic Standard; Musician; Distracting -1do ws i hita
1 Plagueridden @ [10.0] Pts
29 Slaughterers @ 420.0 Pts
Hell Blades; Standard; Musician
1 Champion @ [10.0] Pts
5 Blight Flies (Rider) @ 315.0 Pts
5 Furies of Lust @ 80.0 Pts
Daemon of Lust
Models in Army: 73
Total Army Cost: 2500.0
3 oddzialy do bicia grejter yglada calkiem niezle na papierze
3czary shadow i 1 nurgla ktory sie bardzo fajnie atrybut combuje (+1do t)keeper dzieki shadow moze zrobic 30cali easy
1 Lord: Prince of Lust @ 615.0 Pts
General; Magic Level 3; Path of Shadows; Dance of Death +1 do hita
Shackles of Reality [35.0] regena
Mortal Blade [40.0] mw2
1 Hero: Harbringer of Wrath @ 135.0 Pts
Innate Defense (6+); Light Armour; Eternal Fury hate
Magic Level 1; Path of Disease; Battle Standard; Bloated Putrification regena
Seventh Seal [35.0] scroll
Path of Disease; Bloated Putrification
Nauseating Aura [50.0] przeciwnicy w cc mają I 1
1 Blight Fly @ [0.0] Pts
28 Tallymen @ 465.0 Pts
Veteran Magic Standard; Musician; Distracting -1do ws i hita
1 Plagueridden @ [10.0] Pts
29 Slaughterers @ 420.0 Pts
Hell Blades; Standard; Musician
1 Champion @ [10.0] Pts
5 Blight Flies (Rider) @ 315.0 Pts
5 Furies of Lust @ 80.0 Pts
Daemon of Lust
Models in Army: 73
Total Army Cost: 2500.0
3 oddzialy do bicia grejter yglada calkiem niezle na papierze
3czary shadow i 1 nurgla ktory sie bardzo fajnie atrybut combuje (+1do t)keeper dzieki shadow moze zrobic 30cali easy
Jak bym miał urywać pkt to tylko z klocków.
MW to ofc multiple wounds
Nie grałem jeszcze z niczym strzelającym wiec mozesz mieć racje
A co do shadowa to popycha mi keepera z atrybutu debufuje sile i t. Pitka i brzytwa tez bardzo fajne czarny w zasadzie imo nie ma słabego czaru w tym Lorze
MW to ofc multiple wounds
Nie grałem jeszcze z niczym strzelającym wiec mozesz mieć racje
A co do shadowa to popycha mi keepera z atrybutu debufuje sile i t. Pitka i brzytwa tez bardzo fajne czarny w zasadzie imo nie ma słabego czaru w tym Lorze
Mi wygląda to obecnie na metę potworków - zniknęły wszystkie naturalne zagrożenia dla nich oraz oddziałów - ze względu na objectivy - bannery na "regularnych" oddziałach muszą być.
Gra obecnie będzie się najbardziej skupiała na objectivach właśnie, chyba że któraś ze stron będzie w stanie wybić drugą i na spokojnie zająć objectivy.
Gra obecnie będzie się najbardziej skupiała na objectivach właśnie, chyba że któraś ze stron będzie w stanie wybić drugą i na spokojnie zająć objectivy.
swieta_barbara pisze:Jesteś maszyna debelial, bez Ciebie to hobby dawno by umarło.
a próbowałeś tego?
2x herald nurgla na palanquinach - bo +1 W - (jeden z regeną i bsb(ap), drugi z contaminacją i aurą)
22+ plagusów ze sztandarem zmieniającym ataki z magicznych na niemagiczne +distracting
2x herald nurgla na palanquinach - bo +1 W - (jeden z regeną i bsb(ap), drugi z contaminacją i aurą)
22+ plagusów ze sztandarem zmieniającym ataki z magicznych na niemagiczne +distracting
Emp/DoCh
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
"Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś pozaziemska inteligencja, jest to, że się z nami nie kontaktują" A.E.
to tylko opcja. ja mam ciągle w pamięci ten banner w HE - nie wiem czy on jeszcze jest i czy jest branyStan pisze:Po co komu ataki niemagiczne?
a herlaki są faktycznie drodzy ale robią dobrą robotę w tym regonie - dwa palanquiny w sumie zastępują 8 chłopa i dają dodatkowe 12 ataków z poisonem, więc więcej plagusów nie trzeba. minusem jest to że palanquin zbiera teoretycznie więcej ataków na siebie.
Emp/DoCh
Jak się ma w hordzie model 50x50 to można fajnie kombinować z maksymalizacją modeli przeciwnika, tzn max 1 model będzie się stykał z heraldem w określonych przypadkach.
Nie ma już banneru 2++ na magiczne. Jest 6++ w cc i 5++ na strzelanie, bez względu na magiczność ataków.
Ten banner jedyne co robi to daje magiczne ataki na eteryki.
Nie ma już banneru 2++ na magiczne. Jest 6++ w cc i 5++ na strzelanie, bez względu na magiczność ataków.
Ten banner jedyne co robi to daje magiczne ataki na eteryki.