Ja, IMPERIUM i Ja

Każdy może się pochwalić swoim dziełem i wystawić na pochwały lub krytykę. Oceniają zdobywcy Golden Daemona - przeszli, przyszli i niedoszli.

Moderatorzy: Ziemko, wind_sower

Antar
Wałkarz
Kontakt:

Ja, IMPERIUM i Ja

Post autor: Antar »

No dobra, żeby nie było że się opierniczamy z Malinem i wykorzystujemy innych, oto cosik od nas :D

W tym temacie będę zamieszczał fotki kolejnych figurek jakie będziemy malować z Malinem do naszego nowego projektu - IMPERIALNA ARMIA w śniegowej scenerii ;) Czyli biało niebieska armijka na śniegowych podstawkach. Jako że zimy u nas ani widu ani słychu to tęsknotę za białym szaleństwem postanowiliśmy wyrazić to w iście artystyczny sposób ;P . Oto pierwszy ziomboy który trafił pod mój pędzel. Zwracam uwagę, że zabieramy się za malowanie całej armijki więc poziom nie będzie super powalający :D

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek

mam nadzieję, że zdołamy to wymalować do wiosny :lol:

Awatar użytkownika
szczurek
Niszczyciel Światów

Post autor: szczurek »

Przentuje sie OK. Tylko te metaliki ;) (zloty mi sie nie podoba ,a ten pseudo niebieski jest jakis taki dziwny ;))
Podstawka mocno srednia tzn. snieg ok. ale cos mogles jeszcze dodac :)
IMHO plaszczyk bardzo fajny :)
Malowanie figurek ---> szczurek1903@wp.pl
Coolminiornot ---> LINK

Awatar użytkownika
Fanatyk
Masakrator

Post autor: Fanatyk »

Imho powinniscie mu wąsy dorobić.

A poza tym to jak cała taka armijka bedzie to rispekt :wink:

Tomash
Spaministrator
Kontakt:

Post autor: Tomash »

Jak zrobiliście niebieski metalik? Poproszę krok po kroku :)
Admin-cieć: póki forum działa, jestem niewidoczny :mrgreen:
A tak serio: rzadko bywam na forum, rzadko sprawdzam PMki. W sprawach ogólnoforumowych lepiej kontaktować się z innymi administratorami. Najlepszy kontakt ze mną to mail: tomekrs@o2.pl

Awatar użytkownika
Muzyk
Mudżahedin

Post autor: Muzyk »

Pewnie kombinowali albo z blue inkiem, albo mithril i ice blue.

Taki sobie ten rycerzyk, jak na ibeja to mogliście w nnm'ie to odpaćkać. Śnieg do poprawy, dodawać więcej wody!
To tyle. Jeżeli oddziały będą prezentowały się na poziomie bohatera to będzie w porządku.

Awatar użytkownika
Szaman
Wyzwoleniec

Post autor: Szaman »

Tomash pisze:Jak zrobiliście niebieski metalik? Poproszę krok po kroku :)
ja swego czasu robilem takie zbroje moim chaos knightom Tzeentcha. standardowe "srebrne" metaliki + niebieski ink.
"I fart in your general direction" :mrgreen:

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Swietny plaszcz , to byl pierwszy element figurki na ktory zwrocilem uwage i zrobil na mnie piorunujace wrazenie!!! Rewelacja !!! Wyglada bardzo naturalnie , a malowany byl glupim kolorem do malowania czyli bialym... Srebrne metaliki takze mi sie podobaja!!!

Zlote metaliki - napisze to co u Tomasza brakuje ostatniej warstwy jakiegos koloru zlotego z mithrilem po krawedziach - naprawde to wyglada bardzo dobrze. Podstawka tez nie robi na mnie wrazenia , tak sobie wyszla... Czegos jej brakuje...

P.S. Fajnie bedzie cala taka armia wygladala.

Antar
Wałkarz
Kontakt:

No tak, podstawka jest do poprawki tzn. śnieg ,który nie wyszedł jak powinien wyjść, ale nie pisałęm tego na wstepie byście się zanadto nie sugerowali ;) Dodawać na niej raczej nic nie będę, bo ma być spójna z resztą armi.
Taki sobie ten rycerzyk, jak na ibeja to mogliście w nnm'ie to odpaćkać.
W nmm nie paćkaliśmy bo, po pierwsze zbyt dużo czasu pochłania dobrze zrobiony nmm (a przypominam że mówimy tu o całej armii ;)) ,a po drugie nie jesteśmy zwolennikami mieszania metalików z nmm (bo nie wyobrażam sobie bym miał wymalować 20 kolesi piechoty w nmm ;))

Złotych metalików nie chciałem tak mocno rozjaśniać srebrnym by zanadto nie zlewały się z elementami niebieskich metalików, ale może faktycznie gdzieniegdzie by się przydało pociągnięcie jeszcze jednej warswy? :roll:

No i przepis na niebieski metalik:) chainmail + blue ink i później rozjaśnianie tą samą kombinacją z coraz większą ilością chainmaila a na koniec troszkę mithrilu (wszystko z udziałem dużej ilości wody ;)) .Nic odkrywczego ;)

Może jeszcze coś niedługo tu wrzucimy, choć prac innych też mamy sporo :/ można się pochlastać ;)

Awatar użytkownika
Roman Lord of the Druchii
Chuck Norris
Lokalizacja: Z miasta, w którym ludzie wolą grać Dark Elfami i Mortalami Chaosu niż Bretką

Post autor: Roman Lord of the Druchii »

mi się podoba-koleś pezyzwoity jest

Awatar użytkownika
Lunn
Masakrator

Post autor: Lunn »

Antar pisze:Zwracam uwagę, że zabieramy się za malowanie całej armijki więc poziom nie będzie super powalający
Może nie będzie, ale jest ;)
Strasznie mi się podoba!

Awatar użytkownika
dead
Chuck Norris
Kontakt:

Post autor: dead »

Nie wiem wina zdjecia ? ale to zloto wyszlo kijowo na tym zadku. qrde zrobiles fajny model ale ten zadek jest niezbyt fajny :P takie mam wrazenie jakby to byl nawarstwiajacy sie zloty kolor (sprawia wrazenie grubego i nieczytelnego). Pewnie na lajfa jest dobrze bo metaliki zazwyczaj na fotach wygladaja albo super ciekawie i dobrze albo ok albo dziwnie (np ten metal na koniu na tym pancerzu gornym jest bardzo efektowny na tej focie). plaszcz pare miejsc mi sie nie podoba nie wiem wydaje mi sie ze czasem sa za ostre cienie nalozone ale i tak jest bardzo fajny i oko przyciaga (za toten pasek na dole taki blady strasznie to akurat mi se nie podoba zbytnio). Piorka bardzo ale to bardzo fajne prosto robione widze ale bardzo fajne :D. Kurak na lewym ramieniu jest taki no dziwny (tak jakby bez polotu i chyba za jasny jednak). Na tarczy w kilku miejscach na tym zoomie widac "podmycie przez zloto" ale to juzjest taki detal. Ogolem jak tak bedzie wygladac cala armia to po prostu zajebiscie bedzie (ciezko pewnie sie z nia bedzie rozstac ;) bo sie zapowiada bardzo interesujaco).
podsumowujac praca jak na standardy armijne wysoko ponad przecietnosc i mysle ze o ile "czas" was nie pogoni to bedzie spokojnie poziom utrzymany.

pozdro

Awatar użytkownika
Chaoschild
Chuck Norris

Post autor: Chaoschild »

Jakby to ujac - gosc jest przyzwoity. Chociaz niektore elementy przydaloby sie jeszcze troche bardziej dopiescic. Podstawka mi sie podoba.
pzdr
PARTY IN THE MOONLIGHT AND DANCE TO THE SUNRISE...

http://www.coolminiornot.com/artist/chaoschild

Halun
Mudżahedin

Post autor: Halun »

Fajna figurka, fajne malowanie... Ogólnie mi się podoba, szczególnie te metaliki na bardingu są fajne (niebieski metalik, prawie nówka :lol: ) mieczyk też w porządku no i płaszczyk pierwsza klasa. Tarcza trochę mi się nie widzi no i podstawka rzeczywiście trochę łysa ale to mały problem...

Awatar użytkownika
Raptor
Kretozord

Post autor: Raptor »

Fajny chłop!
wąsów nie potrzebuje :)
ogólnie trzyma klimat...
Armia będzie mieć charakter.

Awatar użytkownika
gaara
"Nie jestem powergamerem"

Post autor: gaara »

ŁAdna podstawka tyloz e troche skąpa

Awatar użytkownika
Stachu
Kradziej

Post autor: Stachu »

ogólnie to wyszło wizualnie b.dobrze. nawet te złote metaliki nie są chyba aż takie tragiczne jak piszą powyżej. Osobiście to tak na prawde ten płaszcz mi sie do końca nie podoba, kolorystycznie i technicznie jest dobry ale z przeproszeniem spie...yłeś tę niebieską obwódkę. to tylko praktycznie uzupełniajacy dodatek ale coś tam jest nie do końca tak jak powinno. Może troche za cienki pasek? Może czegoś jeszcze potrzeba w środku obwódki?

Tam jest po prostu nieznośnie pusto....

Awatar użytkownika
High Elf
Mudżahedin

Post autor: High Elf »

Robi dobre wrażenie, ale kiedy kolejne części Imperium? Aż tak długo to idzie ;)?
Działam w imieniu Zakonu Rycerskiego Świętego Jana Chrzciciela Szpitala Jerozolimskiego. Nie polecam wchodzić mi w drogę ;)

Obrazek
Obrazek
Obrazek

Antar
Wałkarz
Kontakt:

no niestety idzie, a właściwie stoi :( Masa innych rzeczy na głowie- święta, praca i pierwsze egzaminy na uczelni skutecznie zapełniają czas :/ ale może w następnym tygodniu dojdzie jakis pojedyńczy model.

Płaszczyk jest pusty, gdyby to był pojedyńczy model na oddzielną aukcję napewno by coś tam widniało na nim, a tak... wystarczy :)

Antar
Wałkarz
Kontakt:

No to mamy małą aktualizację ;) Robota idzie w żółwim tempie, ale jakiś postęp jest (niewiele ale zawsze coś) ;) wip BSBka ,do końca tygodnia powinien być gotowy ;) Reszta armii póki co w pudełkach :/

Obrazek

Obrazek
Obrazek

Awatar użytkownika
Ziemko
Lex Luthor

Post autor: Ziemko »

Powalac widac nie bedzie , ale takiego zamiaru nie miales przeciez podczas jego malowania... Mysle , ze jak skonczysz to bedzie sie prezentowal spoko jako schludnie pomalowany model ;)

P.S. Wreszcie ktos jakas nowa fotke do galerii wrzucil , w czwartek albo w niedziele jak moje figsy dotra do studia to wystawie 3 rzeczy to sie ludzie powyzywaja ;)

ODPOWIEDZ