Grudziądz
Zapraszam do Chełmży To około 40 km od Grudziądza. Mamy swój klub i siedmiu graczy
Przepraszam z góry za lekką nekromancję tematu (jeśli 3 miechy to już nekromancja ).
Tak się stało, że spędzę cały lipiec w Grudziądzu i zamierzam mieć ze sobą modele, aby nadrobić modelowanie i malowanie. Czy jest szansa na jakąś grę na miejscu, czy tylko ewentualna Chełmża (gra niestety na niepomalowanej armii i ewentualnych proxach :/ )
Tak się stało, że spędzę cały lipiec w Grudziądzu i zamierzam mieć ze sobą modele, aby nadrobić modelowanie i malowanie. Czy jest szansa na jakąś grę na miejscu, czy tylko ewentualna Chełmża (gra niestety na niepomalowanej armii i ewentualnych proxach :/ )
Nie, no jasne że zapraszam - temat cały czas aktualny.
Jestem i żyję więc jak trzeba będzie to nawet stół do garażu wstawie aby było gdzie grać.
A jak będzie ochota to można będzie zrobić dwumecz Grudziądz-Chełmża (na ten czas przemalujemy Ciebie na grudziądzanina )
Jestem i żyję więc jak trzeba będzie to nawet stół do garażu wstawie aby było gdzie grać.
A jak będzie ochota to można będzie zrobić dwumecz Grudziądz-Chełmża (na ten czas przemalujemy Ciebie na grudziądzanina )
Witam ponownie - i mam dobre wiadomości!
W Grudziądzu coś się ruszyło! - dzięki wsparciu Koła Fantastyki w Grudziądzkim OPP udało mi się przeprowadzić kilka pokazowych bitew.
Zainteresowało to obecnych na tyle że zaczęli się uczyć zasad! Gramy co jakiś czas i chłopaki (ok 5 osób) powoli zaczynają ogarniać.
Ja mam 2 armie (HE i KoE). Okazało się że niektórzy mają figurki w domu (VC) a inni kupili swoje armie (BH i VS).
Przy naszym graniu na 1200 pkt (w sam raz dla początkujących) mamy ilość modeli do wystawienia 8 armii!!!!!
Poniżej kilka zdjęć z bitwy którą stoczyliśmy na Nocy Fantastyki:
Oraz zdjęcia "artystyczne" dwóch z czterech armii biorących udział w bitwie
W najbliższym czasie planuje urządzić "miniturniej" dla początkujących - z przygotowanymi przeze mnie wcześniej armiami oraz aktywną pomocą w czasie gry.
To tyle, będę dawał znać co dalej co jakiś czas!!!
W Grudziądzu coś się ruszyło! - dzięki wsparciu Koła Fantastyki w Grudziądzkim OPP udało mi się przeprowadzić kilka pokazowych bitew.
Zainteresowało to obecnych na tyle że zaczęli się uczyć zasad! Gramy co jakiś czas i chłopaki (ok 5 osób) powoli zaczynają ogarniać.
Ja mam 2 armie (HE i KoE). Okazało się że niektórzy mają figurki w domu (VC) a inni kupili swoje armie (BH i VS).
Przy naszym graniu na 1200 pkt (w sam raz dla początkujących) mamy ilość modeli do wystawienia 8 armii!!!!!
Poniżej kilka zdjęć z bitwy którą stoczyliśmy na Nocy Fantastyki:
Oraz zdjęcia "artystyczne" dwóch z czterech armii biorących udział w bitwie
W najbliższym czasie planuje urządzić "miniturniej" dla początkujących - z przygotowanymi przeze mnie wcześniej armiami oraz aktywną pomocą w czasie gry.
To tyle, będę dawał znać co dalej co jakiś czas!!!
Brawo!
Nie do końca rozumie :p w Chełmży można grać zarówno na proxach i niepomalowanych armiach jak i bez proxów i z pomalowanymi armiami Kwestia gustu. Oczywiście zapraszam w lipcu to tylko 50 km do nasbela16 pisze:Przepraszam z góry za lekką nekromancję tematu (jeśli 3 miechy to już nekromancja ).
Też moje niemałe opóźnienie w temacie, ale muszę pogratulować efektów w Grudziądzu W zeszłym roku bardzo miło mi się grywało kilka razy, żałuje, że nieprędko będę miał okazję znów tam zagrać, ale liczę, że w przyszłości jeszcze będzie okazja
Grajcie dalej i znajdujcie nowych graczy, powodzenia i przyjemnych gier
Oskar
Grajcie dalej i znajdujcie nowych graczy, powodzenia i przyjemnych gier
Oskar